Međuparlamentarna konferencija "Doprinos nacionalnih parlamenata unaprjeđenju Zajedničke poljoprivredne politike", 2023.

O Konferenciji

Međuparlamentarna konferencija „Doprinos nacionalnih parlamenata unaprjeđenju Zajedničke poljoprivredne politike" održava se 25. rujna 2023. u Hrvatskome saboru.

U okviru Konferencije očekuje se rasprava o izazovima i mogućnostima Zajedničke poljoprivredne politike, o Deklaraciji o Alpe-Adria-Dunav području slobodnom od genetski modificiranih organizama te o inicijativama nacionalnih parlamenata kojima je cilj unaprjeđenje instrumenata Zajedničke poljoprivredne politike.

Na konferenciju su pozvani odbori za poljoprivredu parlamenata država članica Europske unije i ostalih država iz područja Alpe-Adria-Dunav.

Predsjednik Sabora otvorio međuparlamentarnu konferenciju o temi: „Doprinos nacionalnih parlamenata unaprjeđenju Zajedničke poljoprivredne politike“

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvorio je Međuparlamentarnu konferenciju pod nazivom „Doprinos nacionalnih parlamenata unaprjeđenju Zajedničke poljoprivredne politike“ koja se održala u Velikoj vijećnici Hrvatskoga sabora te tom prigodom održao govor.
Više

Drugi panel međunarodne konferencije o doprinosu nacionalnih parlamenata unaprjeđenju ZPP-a posvećen Deklaraciji o Alpe-Adria-Dunav području slobodnom od GMO-a

Zagreb – O Deklaraciji o Alpe-Adria-Dunav području slobodnom od GMO-a i osvrtu na prijedloge novih Uredbi Europske komisije o bilju dobivenom novim genomskim tehnikama i proizvodnji i prometu biljnog reprodukcijskog materijala govorili su uvodno predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, predsjednik Odbora za poljoprivredu mađarskog parlamenta Sándor Font te ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić. 
Više

U Saboru započela međuparlamentarna konferencija o doprinosu parlamenata unaprjeđenju Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije

Zagreb - Povodom desete obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji Odbor za poljoprivredu Hrvatskoga sabora organizirao je međuparlamentarnu konferenciju o doprinosu nacionalnih parlamenata unaprjeđenju Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije. Riječ je o prvoj konferenciji bez papira koju organizira Hrvatski sabor kako bi na taj način dao doprinos smanjenju ugljičnog otiska.
Više

Na trećem panelu međunarodne konferencije o doprinosu nacionalnih parlamenata unaprjeđenju ZPP-a predstavljene inicijative nacionalnih parlamenata

Zagreb – O inicijativama nacionalnih parlamenata su uvodno govorili predsjednica Odbora za poljoprivredu i šumarstvo Parlamenta Finske Jenna Simula i predsjednik Odbora za poljoprivredu Parlamenta Cipra Yiannakis Gavriel.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala sastanak s predstavnicima Zastupničkog doma i Senata talijanskog parlamenta

Zagreb – Na marginama međuparlamentarne poljoprivredne konferencije, predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir održala je bilateralni sastanak s predsjednikom Komisije za poljoprivredu Zastupničkog doma talijanskog parlamenta Mircom Carlonijem i predsjednikom Odbora za industriju, trgovinu, turizam poljoprivredu i prehrambenu industriju Senata talijanskog parlamenta Lucom De Carlom.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir susrela se s mađarskim kolegom Fontom

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir susrela se, na marginama međuparlamentarne konferencije “Doprinos nacionalnih parlamenata unaprjeđenju Zajedničke poljoprivredne politike“ koja se održala u Hrvatskome saboru u ponedjeljak, s predsjednikom Odbora za poljoprivredu Nacionalne skupštine Mađarske Sándorom Fontom.
Više