Zastupnici u borbi protiv raka u 9. sazivu

U Hrvatskome saboru 18. siječnja 2019. osnovana je neformalna skupina zastupnika pod nazivom "Zastupnici u borbi protiv raka". Skupina je osnovana po uzoru na skupinu zastupnika koja pod istim nazivom djeluje u Europskome parlamentu (MEPs Against Cancer).

Cilj ove neformalne skupine zastupnika u Hrvatskome saboru bio je podizanje svijesti javnosti u borbi protiv raka, pružanje podrške oboljelima te promicanje bolje kvalitete života za one koji su pobijedili rak. Predsjednik skupine bio je zastupnik Siniša Varga.

Članovi skupine "Zastupnici u borbi protiv raka" iz redova zastupnika bili su:

Ante Babić, Vedran Babić, Branimir Bunjac, Ivan Ćelić, Goran Dodig, Saša Đujić, Romana Jerković, Željka Josić, Željko Jovanović, Mladen Karlić, Ivan Kirin, Anton Kliman, Joško Klisović, Ana Komparić Devčić, Vlatko Kopić, Ermina Lekaj Prljaskaj, Ljubica Lukačić, Ljubica Maksimčuk, Gordan Maras, Mirando Mrsić, Marija Puh, Željko Reiner, Tomislav Sokol, Ines Strenja, Marko Šimić, Petar Škorić, Bernarda Topolko, Kažimir Varda, Siniša Varga.

Priopćenja

"Zastupnici u borbi protiv raka" raspravljali o trendovima na području prevencije, ranog otkrivanja, liječenja te poboljšanja ishoda liječenja oboljelih od raka u Hrvatskoj

Zagreb – Neformalna skupina saborskih zastupnika „Zastupnici u borbi protiv raka“ održala je u četvrtak sastanak na kojem su raspravljani i analizirani trendovi i stanje zdravstvene zaštite na području prevencije, dijagnosticiranja, liječenja i praćenja ishoda liječenja od raka u Hrvatskoj.
Više

Skupina “Zastupnici protiv raka” održala radni sastanak o javnozdravstvenim pokazateljima u borbi protiv raka

Zagreb - Skupina „Zastupnici protiv raka“, s predsjednikom Sinišom Vargom na čelu, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, održala je u četvrtak radni sastanak na kojem su razmotreni javnozdravstveni trendovi u praćenju i ranom otkrivanju raka.
Više

Hrvatska objavljuje rat protiv raka – prilika za spašavanje 4500 života godišnje

Zagreb – U Hrvatskome saboru održan je u četvrtak radni sastanak skupine "Zastupnici u borbi protiv raka" na kojem je predstavljen nacrt Nacionalnog plana protiv raka.
Više

Radna skupina "Zastupnici u borbi protiv raka": Potreban nacionalni konsenzus u borbi protiv raka

Zagreb - U Hrvatskome saboru u četvrtak je održan radni sastanak skupine „Zastupnici za borbu protiv raka" pod naslovom „Gledišta liječničke struke na politiku u borbi protiv raka".
Više

U Saboru održan prvi radni sastanak skupine zastupnika "Zastupnici u borbi protiv raka"

Zagreb – U Hrvatskome saboru održan je prvi radni sastanak skupine zastupnika "Zastupnici u borbi protiv raka" koja je osnovana u siječnju ove godine.
Više

U Hrvatskome saboru osnovana neformalna skupina „Zastupnici protiv raka“

Zagreb - Danas je u Hrvatskome saboru osnovana skupina "Zastupnici protiv raka" na inicijativu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice te po uzoru na skupinu zastupnika koja pod istim nazivom djeluje u Europskome parlamentu (MEPs Against Cancer).
Više