Zastupnici u borbi protiv raka

U Hrvatskome saboru 4. veljače 2021. osnovana je neformalna skupina zastupnika pod nazivom "Zastupnici u borbi protiv raka". Ova inicijativa nastavak je inicijative zastupnika prošloga, 9. saziva, a djeluje po uzoru na skupinu zastupnika koja pod istim nazivom djeluje u Europskom parlamentu (MEPs Against Cancer). 

Cilj ove neformalne skupine zastupnika u Hrvatskome saboru jest podizanje svijesti javnosti u borbi protiv raka, pružanje podrške oboljelima te promicanje bolje kvalitete života za one koji su pobijedili rak. 

Na osnivačkome sastanku za predsjednicu skupine izabrana je Renata Sabljar-Dračevac, a za potpredsjednike Ivan Ćelić i Darko Klasić. Članovi skupine su: Maja Grba-Bujević, Boška Ban Vlahek, Davor Bernardić, Zvane Brumnić, Erik Fabijanić, Martina Grman Kizivat, Mladen Karlić, Marko Kuzmanić, Domagoj Hajduković, Dragana Jeckov, Ljubica Lukačić, Andreja Marić, Vesna Nađ, Romana Nikolić, Marina Opačak Bilić, Željko Pavić, Marijana Petir, Ivana Posavec Krivec, Hrvoje Šimić, Anja Šimpraga, Irena Šimunić, Sanja Udović, Martina Vlašić Iljkić i Nikša Vukas.

Priopćenja

Saborski zastupnici obilježili Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Republici Hrvatskoj

Zagreb/Sveta Nedelja - Članovi Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i članovi neformalne skupine zastupnika "Zastupnici u borbi protiv raka" (ZBPR), u povodu Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke posjetili su Specijalnu bolnicu Radiochirurgia Zagreb u Svetoj Nedjelji.
Više

Sabljar-Dračevac sudjelovala na sastanku Odbora za borbu protiv raka Europskog parlamenta

Zagreb – Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i predsjednica skupine „Zastupnici u borbi protiv raka“ u Hrvatskome saboru Renata Sabljar-Dračevac sudjelovala je u ponedjeljak na međuparlamentarnom sastanku Posebnog odbora Europskog parlamenta za borbu protiv raka (BECA).
Više

Renata Sabljar-Dračevac sudjelovala na okruglom stolu posvećenom ženama oboljelim od raka

Zagreb - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i predsjednica skupine "Zastupnici u borbi protiv raka" u Hrvatskome saboru Renata Sabljar-Dračevac sudjelovala je na okruglom stolu u organizaciji udruge Nismo same u prostorima Tribine Grada Zagreba.
Više

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Sabljar-Dračevac sudjelovala na manifestaciji „Nisi sama - hodaj s nama!"

Zagreb - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i predsjednica skupine „Zastupnici u borbi protiv raka" u Hrvatskome saboru Renata Sabljar-Dračevac sudjelovala je u nedjelju na manifestaciji  „Nisi sama - hodaj s nama!" u organizaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same.
Više

Sabljar-Dračevac održala sastanak s predstavnicima udruga pacijenata

Zagreb – Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i predsjednica neformalne skupine zastupnika "Zastupnici u borbi protiv raka" Renata Sabljar-Dračevac održala je u srijedu sastanak s udrugama pacijenata "Nismo same" i "Koalicijom udruga u zdravstvu".
Više

Dan djeteta oboljelog od maligne bolesti: „Zastupnici u borbi protiv raka“ pozivaju na povećanje društvene svijesti i jači angažman stručne javnosti

Zagreb – U povodu obilježavanja međunarodnog i nacionalnog Dana djeteta oboljelog od maligne bolesti predsjednica Renata Sabljar-Dračevac i članovi inicijative „Zastupnici u borbi protiv raka“ upućuju podršku svim malim bolesnicima koji se bore s malignom bolešću.
Više

U Saboru održan osnivački sastanak nestranačke i neformalne skupine „Zastupnici u borbi protiv raka“

Zagreb – U Hrvatskome saboru je  u četvrtak, na dan obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka, održan osnivački sastanak nestranačke i neformalne skupine „Zastupnici u borbi protiv raka“ desetoga saziva Sabora.
Više