Europska međuparlamentarna konferencija - "Izazovi održivog turizma: promocija kulturne baštine i zaštita okoliša" , Zagreb/Mali Lošinj, 10. - 13. rujna 2014.

Na inicijativu saborskog Odbora za turizam, u organizaciji Hrvatskoga sabora, u Zagrebu i Malom Lošinju od 10. do 13. rujna održana je prva europska međuparlamentarna konferencija o održivom turizmu o temi "Izazovi održivog turizma: promocija kulturne baštine i zaštita okoliša".

Konferenciju je otvorio predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. Predsjedatelj Konferencije je Goran Beus Richembergh, predsjednik saborskog Odbora za turizam, a supredsjedatelj Ettore Guglielmo Epifani, predsjednik Odbora za proizvodnju, trgovinu i turizam Zastupničkog doma Talijanske Republike.

Prvi dio Konferencije od 10. do 11. rujna 2014. održan je u Sabornici Hrvatskoga sabora u Zagrebu, a drugi dio Konferencije od 12. do 13. rujna u Malom Lošinju.

Završila Europska međuparlamentarna konferencija o održivom turizmu

Mali Lošinj – Prva Europska međuparlamentarna konferencija o održivom turizmu završila je danas u Malom Lošinju. Predsjednik Odbora za turizam i supredsjedatelj Konferencije Goran Beus Richembergh za posljednji je dan najavio izlaganja stručnjaka te panel- rasprave o kulturnom turizmu i turizmu u funkciji zaštite okoliša.
Više

Nastavak Europske međuparlamentarne konferencije o održivom turizmu u Saboru

Zagreb – U nastavku Europske međuparlamentarne konferencije o temi "Izazovi održivog turizma: promocija kulturne baštine i zaštita okoliša" izlagali su: Hrvoje Carić (iz Instituta za turizam Zagreb, Hrvatska), Ugo Soragni (pročelnik Regionalne uprave za kulturnu baštinu i okoliš regije Veneto, Italija), Panos Livadas (glavni tajnik Grčke nacionalne turističke organizacije, Grčka), Matija Franković (ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode, Hrvatska) i Sandra Vlašić (UNDP–voditeljica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj, Hrvatska).
Više

Završio prvi dio Europske međuparlamentarne konferencije "Izazovi održivog turizma: promocija kulturne baštine i zaštita okoliša" u Zagrebu

Zagreb - U završnom dijelu plenarne sjednice čiji se prvi dio održao u Zagrebu, sudionicima su se obratili predstavnici međunarodnih organizacija, a središnja tema izlaganja bila je važnost integriranja različitih politika u razvoju održivog turizma. Radni dio konferencije nastavlja se sutra u Malom Lošinju kada će u večernjim satima biti i svečano zatvorena.
Više

U Hrvatskom saboru počela Europska međuparlamentarna konferencija o održivom turizmu

Zagreb – Izazovi održivog turizma: promocija kulturne baštine i zaštita okoliša – tema je prve Europske međuparlamentarne konferencije o turizmu koja je u srijedu počela u Hrvatskom saboru. Konferencija, koja se od 10. do 13. rujna održava u Zagrebu i Malom Lošinju, organizirana je na incijativu saborskog Odbora za turizam.
Više

U Zagrebu i Malom Lošinju počinje prva europska međuparlamentarna konferencija o održivom turizmu

Na inicijativu saborskog Odbora za turizam, u organizaciji Hrvatskoga sabora, u Zagrebu i Malom Lošinju od 10. do 13. rujna održava se prva europska međuparlamentarna konferencija o održivom turizmu o temi "Izazovi održivog turizma: promocija kulturne baštine i zaštita okoliša".
Više