Priopćenja

Ukupno rezultata: 2809
Ukupno rezultata: 2809

Učenici srednjih škola na 8. simuliranoj sjednici Sabora donijeli Zakon o zaštiti životinja i Deklaraciju o zaštiti i očuvanju Međimurskog konja

Zagreb - U Hrvatskom saboru održana je u ponedjeljak 8. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola koju je putem video veze otvorio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.
Više

Simulirana sjednica za srednjoškolce prvi put se održava putem ZOOM-a

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora organizira 8. simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola koja će se zbog epidemiološke situacije održati videokonferencijskim putem (ZOOM) 19. travnja 2021. s početkom u 12 sati.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković održao radni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je radni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije, mons. Jurom Bogdanom, vojnim ordinarijem, mons. Zdenkom Križićem, biskupom gospićko-senjskim, dr. Krunoslavom Novakom, generalnim tajnikom i dr. Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu te predstavnicima Počasnog bleiburškog voda Milanom Kovačem i Božom Vukušićem.
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića braći Sinković u povodu osvajanja zlatne medalje na Europskom veslačkom prvenstvu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku braći Martinu i Valentu Sinkoviću u povodu osvajanja zlatne medalje u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku u povodu obilježavanja Svjetskog dana Roma

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu obilježavanja Svjetskog dana Roma.
Više

Uskrsna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha.
Više

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića obitelji kazališnog redatelja Joška Juvančića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji hrvatskog kazališnog redatelja Joška Juvančića.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora uputio sućut obitelji u povodu smrti nogometnog trenera Mirka Bazića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji u povodu smrti nogometnog trenera Mirka Bazića.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji hrvatskog atletičara Joška Alebića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji hrvatskog atletičara Joška Alebića.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku u povodu 8. ožujka - Međunarodnog dana žena

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu 8. ožujka - Međunarodnog dana žena. 
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković otvorio u Saboru lokaciju za prikupljanje igračaka za djecu potresom pogođenih područja na Banovini

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvorio je u Saboru novu lokaciju „Happycentar“ za prikupljanje igračaka za djecu potresom pogođenih područja na Banovini.
Više

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića obitelji Zlatka Kranjčara

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković poslao je brzojav sućuti obitelji Zlatka Kranjčara.
Više

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića obitelji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije Andreya Nesterenka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Andreya Nesterenka.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio ministra vanjskih poslova Turske Mevlüta Çavuşoglua

Zagreb -Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevlüta Çavuşoglua koji je boravio u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao Ivanu Dodigu na osvajanju naslova pobjednika Australian Opena u muškim parovima

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je tenisaču Ivanu Dodigu na osvajanju naslova pobjednika Australian Opena u muškim parovima.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji Dragutina Drka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Dragutina Drka.
Više

Hrvatski sabor oprostio se od Miroslava Tuđmana

Zagreb - Uz zvukove  skladbe 'Tamo, tamo da putujem' i fotografije koje su posvjedočile o njegovom plodonosnom životu, Hrvatski sabor u petak se oprostio od svog zastupnika Miroslava Tuđmana (HDZ), znanstvenika, političara i  i, kako je istaknuto na komemoraciji, hrvatskog domoljuba.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković: Profesor Tuđman bio je dobar i blag čovjek koji je ostavio veliki trag u Hrvatskome saboru

Zagreb - U Hrvatskome saboru u ponedjeljak je otvorena knjiga žalosti za HDZ-ova zastupnika prof. dr.sc. Miroslava Tuđmana, koji je preminuo u nedjelju. U knjigu žalosti prvi se upisao predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je istaknuo kako je profesor Tuđman bio blag i dobronamjeran čovjek, netipičan političar. 
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji Tuđman u povodu smrti zastupnika Miroslava Tuđmana

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Tuđman u povodu smrti saborskog zastupnika prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković sa saborskim izaslanstvom položio vijenac u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta – Hrvatski sabor na plenarnoj sjednici odao počast žrtvama holokausta

Zagreb – U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković koji je predvodio saborsko izaslanstvo, uz predsjednika Republike Zorana Milanovića i izaslanike predsjednika Vlade Andreja Plenkovića - potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti glumice Mire Furlan

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti glumice Mire Furlan.
Više

Hrvatski sabor počeo redovito proljetno zasjedanje

Zagreb - Minutom šutnje Hrvatski sabor u utorak je na početku zasjedanja odao počast svim osobama smrtno stradalim u razornim potresima koji su pogodili Hrvatsku, za osam mladih izgubljenih života u novogodišnjoj noći kod Posušja te svim žrtvama koronavirusa.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji dr. Olge Carević

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji znanstvenice i humanistice dr. Olge Carević.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković pozvao na očuvanje duha zajedništva u pomoći Banovini

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je u utorak na očuvanje duha zajedništva i zajedničku pomoć ljudima stradalima u potresu na Banovini istaknuvši da je riječ o velikoj katastrofi i da su svi djelovali na najbolji način na koji su znali.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji Marina Pucara

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Marina Pucara.
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji preminuloga generala Nojka Marinovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane grada Dubrovnika.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio sućut u povodu tragedije u Tribistovu kod Posušja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obiteljima preminulih u tragediji u Tribistovu kod Posušja, predsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenku Ćosiću i načelniku Posušja Anti Begiću.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković obišao potresom pogođene Petrinju, Glinu, Majske Poljane i Novo Selo Glinsko i poručio: Moramo brzo i efikasno sve obnoviti

Petrinja - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković obišao je u srijedu Petrinju, Glinu, Majske Poljane i Novo Selo Glinsko i poručio da će ako bude potrebe sjednicu Sabora sazvati ranije nego je planirano.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio poziv zastupnicima na donaciju za pomoć potresom stradalim područjima

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je poziv svim zastupnicama i zastupnicima Hrvatskoga sabora na donaciju za pomoć potresom stradalim područjima Sisačko-moslavačke županije
Više

Jandroković nakon obilaska: Hrvatska neće ostaviti ove ljude, bit ćemo uz njih

Sisak - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je u srijedu obišao potresom najteže pogođene dijelove Sisačko-moslavačke županije, poručio je da Hrvatska te ljude neće ostaviti, da će biti uz njih.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio sućut obiteljima stradalih u potresu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u utorak sućut obiteljima stradalih u razornom potresu koji je danas pogodio Petrinju, Glinu, Sisak.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković obišao potresom pogođeno područje Petrinje

Petrinja - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u ponedjeljak snažno suosjećanje s građanima Sisačko-moslavačke županije, Siska i Petrinje te okolnih mjesta koje je rano jutros pogodio snažan potres, poručivši kako je najvažnije da nema ljudskih žrtava.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti obitelji Babović u povodu smrti Milke Babović

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Babović u povodu smrti Milke Babović.
Više

Na blagdan Božića predsjednik Sabora Jandroković nazočio misnom slavlju u zagrebačkoj katedrali

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je božićnom misnom slavlju koje je u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. 
Više

Božićna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti Pere Kvrgića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji Kvrgić u povodu smrti proslavljenog hrvatskog glumca Pere Kvrgića.
Više

Izjava predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu 30. godišnjice Ustava Republike Hrvatske

Zagreb - „Prije trideset godina, Hrvatski sabor je na svečanoj sjednici 22. prosinca 1990. donio prvi Ustav Republike Hrvatske. Kako je Ustav donesen neposredno pred Božić, poznat je i kao „Božićni Ustav“.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Križiću u povodu smrti mons. Mile Bogovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću u povodu smrti mons. dr. Mile Bogovića, gospićko-senjskog biskupa u miru.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao Hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji na osvajanju brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj

Zagreb - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji u povodu osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Williama Roberta Kohorsta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Williama Roberta Kohorsta.
Više

Predsjednik Sabora sazvao Sabor na izvanredno zasjedanje

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je 5., izvanrednu sjednicu Hrvatskoga sabora u dane 16., 17. i 18. prosinca 2020. 
Više

U Hrvatski sabor stiglo Betlehemsko svjetlo mira – od Saveza izviđača primio ga predsjednik Sabora Jandroković

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je od izaslanstva Saveza izviđača Hrvatske primio Betlehemsko svjetlo mira koje ga tradicionalno, sada već 20. put, unosi u Sabor.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji Otta Barića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Otta Barića u povodu njegove smrti.
Više

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Hrvatsku - predsjednik Sabora Jandroković, kao pokrovitelj uz Savez izviđača, sudjelovao u njegovu tradicionalnom donošenju u zagrebačku katedralu

Zagreb - Savez izviđača Hrvatske 28. put zaredom organizirao je donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku, a pokrovitelj tog nacionalnog dočeka, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je zajedno s njima u donošenju tog Svjetla mira u zagrebačku katedralu.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji Seleš

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Seleš u povodu smrti istaknutog hrvatskog rukometnog trenera Željka Seleša.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Hanuke

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj u povodu blagdana Hanuke.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti novinara, urednika i enigmatičara Laze Goluže

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti novinara, urednika i enigmatičara Laze Goluže.
Više