Priopćenja

Ukupno rezultata: 8485
Ukupno rezultata: 8485

30. svibnja - Dan državnosti

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvog, demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.
Više

Potpredsjednik Sabora Furio Radin primio talijanskog veleposlanika Paola Trichila

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin primio je veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Paola Trichila s kojim je razmijenio mišljenja o suradnji dviju susjednih i prijateljskih zemalja kako na političkoj, tako i na gospodarskoj i kulturnoj razini.
Više

Izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić nazočila obilježavanju “Dana sjećanja 2024.“ i kulturno-vjerskoj svečanosti “Vratimo nadu zavičaju“

Posavska Mahala - Izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić, sudjelovala je u subotu na obilježavanju “Dana sjećanja 2024.“ u Posavskoj Mahali (općina Odžak). 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora na obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i hrvatskih križnih puteva

Zagreb -  Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora na obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i hrvatskih križnih puteva te polaganjem vijenca kod Središnjeg križa na Mirogoju odao počast žrtvama Bleiburške tragedije i hrvatskih križnih puteva.
Više

Konstituiran 11. saziv Hrvatskoga sabora

Zagreb –  Izborom Gordana Jandrokovića za predsjednika Hrvatskoga sabora, sa 144 glasova za, u četvrtak, 16. svibnja 2024. konstituiran je 11. saziv Hrvatskoga sabora od proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske.
Više

Gordan Jandroković treći put izabran na dužnost predsjednika Hrvatskoga sabora

Zagreb - Na konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora u 11. sazivu, u četvrtak, 16. svibnja 2024., za njegova predsjednika treći put na tu dužnost izabran je Gordan Jandroković. 
Više

Zastupnici prisegnuli, izabrani potpredsjednici 11. saziva Hrvatskog sabora

Zagreb – U nastavku 1. sjednice Mandatno-imunitetno povjerenstvo podnijelo je izvješće o provedenim parlamentarnim izborima koje je jednoglasno prihvaćeno te su novoizabrani zastupnici dali prisegu.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Petir skreće pozornost na položaj osoba s invaliditetom u sektoru poljoprivrede

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora u 10. sazivu Marijana Petir sastala se u srijedu u Hrvatskom saboru s Marijom Mraz, članicom Uprave Koprivita, poduzeća iz Koprivnice koje zapošljava osobe s invaliditetom.
Više

Dopunjen predloženi dnevni red 1. sjednice Sabora

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je danas poziv na 1. sjednicu izabranim zastupnicima u 11. saziv Sabora. Sukladno Odluci predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Sabor će 1. sjednicu započeti u četvrtak, 16. svibnja 2024. s početkom u 11.00 sati u Sabornici. 
Više

Voćari u Saboru tražili podršku za izgradnju sustava navodnjavanja u Velikoj Ludini

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala je u utorak sastanak s predstavnicima Udruge voćara i vinogradara Moslavine iz Velike Ludine i predstavnicima Hrvatskih voda, a središnja tema sastanka bila je izgradnja sustava navodnjavanja u Velikoj Ludini. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio otvorenju izložbe zbirke moderne umjetnosti Zaklade M. T. Abraham u povodu Dana neovisnosti Države Izraela i 76. obljetnice njezina utemeljenja

Zagreb – Povodom Dana neovisnosti Države Izrael i 76. obljetnice njezina utemeljenja, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je prijemu i otvorenju izložbe zbirke moderne umjetnosti Zaklade M. T. Abraham.
Više

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti gospodina Luke Paljetka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji u povodu smrti gospodina Luke Paljetka.
Više

Zastupnica Petir održala sastanak o inicijativi brendiranja moslavačke salame

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala je u ponedjeljak u Hrvatskome saboru sastanak s članovima udruge Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine “Zlatna šnita“ iz Potoka, na kojemu su bili i predstavnici Agronomskog fakulteta, Ministarstva poljoprivrede i Grada Popovače, a razgovaralo se o inicijativi za brendiranje moslavačke salame.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir posjetila 30. međunarodnu izložbu vina i vinarske opreme „Vinistru“

Poreč - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, posjetila je 30. međunarodnu izložbu vina i vinarske opreme „Vinistru“ koja je u subotu održana u Poreču.
Više

Predsjednik Republike sazvao Sabor na prvo zasjedanje u četvrtak, 16. svibnja 2024.

Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović 9. svibnja 2024. donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora u 11. sazivu za četvrtak, 16. svibnja 2024. s početkom u 11.00 sati u zgradi Hrvatskoga sabora, Trg svetog Marka br. 6, u Zagrebu. 
Više

Zastupnica Petir primila priznanje Hrvatske protestantske konferencije

Zagreb - Zastupnica u Hrvatskome saboru Marijana Petir primila je Kurta Iglera, voditelja regionalnog ureda Open Doorsa u Beču, globalne organizacije, koja podržava progonjene kršćane diljem svijeta, predsjednika Hrvatske protestantske konferencije, pastora Vatroslava Župančića i Nolana Sharpa, nacionalnog koordinatora u Udruzi Fokus.
Više

Potpredsjednik Sabora Vidović sudjelovao na svečanostima obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, Dana oslobođenja Zagreba i Dana Europe

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Davorko Vidović i izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića sudjelovao je u utorak i srijedu na svečanostima obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, Dana oslobođenja Zagreba i Dana Europe. 
Više

Izaslanica predsjednika Sabora Marijana Petir sudjelovala na obilježavanju 126. godišnjice rođenja bl. Alojzija Stepinca i 31. rođendana Općine Krašić

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir, kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovala je u srijedu na obilježavanju 126. godišnjice rođenja zaštitnika Općine bl. Alojzija Stepinca i 31. rođendana Općine Krašić.
Više

Priopćenje predsjednika Hrvatskoga sabora Jandrokovića u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta

Zagreb - Priopćenje predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta - Jom Hašoe.
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim vjernicima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Orahovica povodom Dana grada Orahovice

Orahovica - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Orahovica povodom Dana grada Orahovice i blagdana Našašća sv. Križa te održao pozdravni govor.
Više

Zastupnica Marijana Petir sudjelovala u raspravi o izazovima u ekološkoj poljoprivredi

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je u petak u razmjeni mišljenja o ekološkoj poljoprivredi i izazovima s kojima se susreću poljoprivrednici, održanoj u organizaciji Instituta Makronova.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio na svečanoj sjednici 81. gardijske bojne Hrvatske vojske „Kumovi“

Virovitica – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je na svečanoj sjednici 81. gardijske bojne Hrvatske vojske „Kumovi“ povodom 30. obljetnice osnutka te postrojbe.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Borovu Selu u povodu obilježavanja 33. obljetnice pogibije dvanaest redarstvenika

Borovo Selo – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je u Borovu izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac u povodu obilježavanja 33. obljetnice pogibije dvanaest redarstvenika.
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića povodom Međunarodnog praznika rada

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku svim građankama i građanima Republike Hrvatske povodom Međunarodnog praznika rada.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Okučanima povodom obilježavanja 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak"

Okučani – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac kod spomen obilježja "Kristalna kocka vedrine" u Okučanima povodom obilježavanja 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak".
Više

30. travnja – Dan pogibije Zrinskog i Frankopana

Dopunama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj iz studenoga 2011., 30. travnja obilježava se kao Dan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Spomendan posvećen Zrinskim i Frankopanima, simbolima žrtve za slobodu i pravdu hrvatskoga naroda i hrvatske domovine obilježava se uz geslo Navik on živi ki zgine pošteno.
Više

Učenici srednjih škola na 11. simuliranoj sjednici "izglasali" Zakon o sustavu civilne zaštite

Zagreb – U Saboru je u ponedjeljak u organizaciji saborske Službe za građane održana 11. simulirana sjednica za učenike 49 srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske na kojoj su učenici raspravljali o Zakonu o sustavu civilne zaštite. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković otvorio 11. simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvorio je 11. simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svečanom prihvatu prve skupine višenamjenskih borbenih zrakoplova „Rafale“

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanom prihvatu prve skupine višenamjenskih borbenih zrakoplova „Rafale“ u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te održao uvodni govor.
Više

11. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola: Rad Sabora simuliraju učenici iz 49 srednjih škola

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora organizira 11. simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola koja će se održati u ponedjeljak, 29. travnja 2024. s početkom u 12.00 sati u Sabornici.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković sudjelovao na sjednici Odbora za europske poslove Bundestaga posvećenoj 20. obljetnici velikog proširenja EU-a

Berlin/videokonferencija - Odbor za europske poslove njemačkog Bundestaga održao je u srijedu prigodnu sjednicu kojom je obilježio dvadesetu obljetnicu velikog proširenja Europske unije.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha.
Više

U povodu 79. obljetnice proboja posljednjih zatočenika logora Jasenovac, predsjednik Sabora Jandroković predvodio saborsko izaslanstvo i položio cvijet u spomen na žrtve logora

Jasenovac - U povodu 79. obljetnice proboja posljednjih zatočenika logora Jasenovac, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je saborsko izaslanstvo i položio cvijet u spomen na žrtve logora.
Više

Saborsko izaslanstvo sudjelovalo na sastancima dvaju odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a

Priština – Voditeljica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini  SEECP-a Ivana Posavec Krivec i član Izaslanstva Jure Brkan sudjelovali su 20. i 21. travnja 2024. na sastancima Glavnog odbora za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost i Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine SEECP-a u okviru predsjedanja Sjeverne Makedonije Parlamentarnom skupštinom SEECP-a (CiO).
Više

Parlamentarna skupština Vijeća Europe dala zeleno svjetlo članstvu Kosova u Vijeću Europe

Strasbourg – Voditeljica i članovi Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Marijana Balić, Zdravka Bušić i Davor Ivo Stier sudjelovali su u dijelu plenarnog zasjedanja PSVE-a koje se održava ovoga tjedna u Strasbourgu.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti gospodina Josipa Manolića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti gospodina Josipa Manolića.
Više

Izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Zdravka Bušić nazočila otkrivanju spomen-ploče prvom predsjedniku Sabora Žarku Domljanu

Imotski – Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovala je u subotu na otkrivanju spomen-ploče prvom predsjedniku Sabora u slobodnoj, suverenoj Hrvatskoj, Žarku Domljanu.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković održao sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda u svezi obilježavanja komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je pripremni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda u svezi s obilježavanjem komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković otvorio 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu

Gudovac - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković svečano je otvorio 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu.
Više

Zastupnici Ante Bačić i Stjepan Kovač primili izaslanstvo Pododbora za transatlantsku obranu i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine NATO

Zagreb – Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Ante Bačić i zamjenik voditelja Stjepan Kovač primili su izaslanstvo Pododbora za transatlantsku obranu i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine (PS) NATO-a, predvođeno glavnom tajnicom PS NATO-a Ruxandrom Popom i španjolskim zastupnikom u PS NATO-a Fernandom Guttierezom.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na šestom Prstenovom poslovnom forumu u organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na šestom Prstenovom poslovnom forumu u organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku u povodu Ramazanskog bajrama

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Ramazanskog bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu efendiji Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković otvorio Dom hrvatskih branitelja u Čazmi

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom otvorenju Doma hrvatskih branitelja u Čazmi i održao uvodni govor.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku u povodu oblježavanja 8. travnja - Svjetskog dana Roma

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku u povodu oblježavanja 8. travnja - Svjetskog dana Roma.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti hrvatske pjevačice Vere Svobode

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti hrvatske pjevačice Vere Svobode.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio uskrsnu čestitku

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku u kojoj stoji: „Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu želim radostan i blagoslovljen Uskrs, uime Hrvatskog sabora i osobno.
Više

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika Jelića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Jelić u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika u prvom sazivu Hrvatskoga sabora Ive Jelića.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio dobitnike nagrade za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost „Ponos Hrvatske“

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je dobitnike nagrade za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost „Ponos Hrvatske“.
Više

Konačni rezultati kviza o poznavanju Sabora: Gimnazija Franje Petrića iz Zadra najuspješnija

Zagreb – Nakon održanog online kviz-natjecanja o poznavanju Hrvatskoga sabora, koji je Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala u petak 22. ožujka, potvrđeni su konačni rezultati najuspješnijih škola, među kojima prvo mjesto zauzima Gimnazija Franje Petrića iz Zadra s osvojenih 87 bodova od ukupno 90.
Više