Priopćenja

Ukupno rezultata: 7034
Ukupno rezultata: 7034

Francuski veleposlanik Veyssiere predstavio prioritete predsjedanja Vijećem Europske unije

Zagreb – Odbor za europske poslove održao je u utorak sjednicu na kojoj je veleposlanik Francuske Gaël François Veyssiere predstavio prioritete predsjedanja Vijećem Europske unije.
Više

Zdravka Bušić sudjelovala na konferenciji o obilježavanju Međunarodnog dana Holokausta – Babyn Yar 2022.

Babyn Yar/Kijev, Ukrajina –  Predsjednica saborskoga Odbora za Hrvate izvan RH Zdravka Bušić sudjelovala je u Kijevu kao posebna izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora na konferenciji o obilježavanju  Međunarodnog dana Holokausta – Babyn Yar 2022. u organizaciji Europske židovske udruge.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio predstavnike građanskih inicijativa u povodu predaje potpisnih knjiga i zahtjeva za raspisivanjem referenduma

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u ponedjeljak predstavnike građanskih inicijativa "Dosta je stožerokracije“ i „Odlučujmo zajedno“ u povodu predaje potpisnih knjiga i zahtjeva za raspisivanjem referenduma Hrvatskome saboru.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio sućut obitelji Rahimovski

Zagreb - U povodu smrti Aleksandra Akija Rahimovskog, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je obitelji izraze sućuti.
Više

Zastupnici Cappelli, Hajduković, Pavić i Vukovac sudjelovali na trećoj plenarnoj sjednici Konferencije o budućnosti Europe

Strasbourg – Predsjednici Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli, Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a Marko Pavić te potpredsjednica Odbora za poljoprivredu Ružica Vukovac sudjelovali su u petak i subotu, videokonferencijskim putem, na trećoj plenarnoj sjednici Konferencije o budućnosti Europe.
Više

Zastupnica Zdravka Bušić primila ukrajinskog veleposlanika Vasyla Kyrylycha

Zagreb – Voditeljica Hrvatsko–ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva Zdravka Bušić održala je u petak sastanak s veleposlanikom Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasylom Kyrylychem.
Više

Zastupnica Marijana Petir sudjelovala na panel-raspravi o mladima i budućnosti održive poljoprivrede

Slavonski Brod – Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je u petak panel-raspravu o temi mladih i budućnosti održive poljoprivrede na kojoj se raspravljalo o interesu novih generacija za ovu gospodarsku djelatnost, izazovima prilagodbe proizvodnje europskom Zelenom planu te mogućnostima koje poljoprivrednicima nude europski fondovi.
Više

U Saboru održana tematska sjednica o djeci s posebnim zdravstvenim potrebama nakon osamnaeste godine

Zagreb - U Saboru je u petak održana tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku na kojoj se raspravljalo o mogućnostima unaprjeđenja zdravstvene skrbi djece s posebnim zdravstvenim potrebama nakon osamnaeste godine, posebno problemu tranzicije iz pedijatarske na skrb za odrasle.
Više

U Hrvatskome saboru predstavljen spot kampanje za borbu protiv metastatskog raka dojke „Ne odustajem“

Zagreb – U organizaciji skupine Zastupnici u borbi protiv raka u četvrtak je u Hrvatskome saboru predstavljen videospot kampanje „Ne odustajem“ koju provodi udruga „Nismo same“ i koja je posvećena osnaživanju žena s metastatskim rakom dojke, ali i pružanju podrške i sustavnom educiranju njih samih i članova njihovih obitelji te ukazivanju na potrebu jačanja sustava medicinske skrbi u praćenju ishoda liječenja. 
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji u povodu smrti hrvatskog dirigenta maestra Nikše Bareze

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji u povodu smrti hrvatskog dirigenta maestra Nikše Bareze.
Više

U Saboru održan okrugli stol o platformskim oblicima rada u Hrvatskoj

Zagreb - U organizaciji Kluba zastupnika Socijaldemokrata u utorak je u Hrvatskome saboru održan okrugli stol s temom: „Prekarni rad u Hrvatskoj - rad putem platformi“.
Više

Marijana Petir sastala se s predsjednikom Hrvatsko-indijskog društva i predsjednikom Društva prijatelja glagoljice

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala je u utorak sastanak s predsjednikom Hrvatsko-indijskog društva Joginderom Singhom Nijjarom te predsjednikom Društva prijatelja glagoljice Darkom Žubrinićem i članicom Društva Mirnom Lipovac.
Više

Utvrđen redoslijed postavljanja zastupničkih pitanja Vladi RH na 10. sjednici Sabora - pitanja postavlja 39 zastupnika

Zagreb - Redoslijed postavljanja usmenih zastupničkih pitanja Vladi Republike Hrvatske na 10. sjednici Hrvatskoga sabora, u srijedu, 19. siječnja 2022. utvrđen je ždrijebom. Pitanja će postaviti 39 zastupnika.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanicu Latvije Agnesu Kalninu

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u utorak novu veleposlanicu Latvije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti Agnesu Kalninu.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku novoizabranoj predsjednici Europskoga parlamenta Roberti Metsoli

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku novoizabranoj predsjednici Europskoga parlamenta Roberti Metsoli.
Više

Izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić upisala se u knjigu žalosti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija

Zagreb – Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, zastupnica Zdravka Bušić upisala se u ponedjeljak u knjigu žalosti koju je u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj otvorio u Kući Europe.
Više

Marijana Petir održala sastanak s mađarskim državnim tajnikom za odnose s vjerskim i etničkim zajednicama Miklósom Soltészom

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sastala se u ponedjeljak s predstavnikom Vlade Mađarske, državnim tajnikom za odnose s vjerskim i etničkim zajednicama Miklósom Soltészom, veleposlanikom Mađarske u Hrvatskoj Csabom Demcsákom te predsjednikom Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivanom Guganom. 
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske.
Više

Zastupnica Petir posjetila starački dom Zaklade „Biskup Josip Lang“ u Maloj Gorici

Mala Gorica - Saborska zastupnica Marijana Petir posjetila je u subotu Langov dom za stare, siromašne i nemoćne, kojim u Maloj Gorici upravlja Zaklada „Biskup Josip Lang“. 
Više

15. siječnja - 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Zagreb - 15. siječnja ove godine obilježava se 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.
Više

Domagoj Hajduković i Marko Pavić sudjelovali na sastanku predsjednika COSAC-a

Pariz – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i član Odbora, ujedno i predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić sudjelovali su na dvodnevnom sastanku predsjednika uključenih u Konferenciju odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC) koji se održao 13. i 14. siječnja 2022. godine u francuskome Senatu u Parizu te videokonferencijskim putem.
Više

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu smrti nogometaša Stjepana Lamze

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji nogometaša Stjepana Lamze.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija.
Više

Informacija o privremenoj nedostupnosti internetskih stranica Sabora u utorak, 11. siječnja

Zagreb - Zbog radova na električnoj mreži Hrvatskog sabora, u utorak, 11. siječnja 2022., od 8.30 do 12.00 sati, neće biti dostupne internetske stranice Hrvatskoga sabora, https://www.sabor.hr/. U navedenom razdoblju neće biti moguća ni komunikacija elektroničkom poštom. 
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković najavio novu sjednicu Sabora za 19. siječnja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković najavio je novu sjednicu Sabora za 19. siječnja nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika. 
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Davorko Vidović obišao Sisak i Petrinju

Sisak/Petrinja –  Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Davorko Vidović posjetio je u srijedu Sisak i Petrinju, a u povodu Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom, koji je Vlada predstavila u ponedjeljak.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio božićnu čestitku

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku.
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Reiner sudjelovao na svečanoj akademiji u povodu 30 godina Hrvatske narodne banke

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u ponedjeljak na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 30 godina Hrvatske narodne banke.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji u povodu smrti istaknutoga hrvatskog dirigenta i skladatelja, akademika Pavla Dešpalja

Zagreb - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji u povodu smrti istaknutoga hrvatskog dirigenta i skladatelja, akademika Pavla Dešpalja.
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Reiner sudjelovao na svečanoj sjednici u povodu Dana Medicinskog fakulteta

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u povodu obilježavanja Dana Medicinskog fakulteta.
Više

Davor Ivo Stier održao sastanak s voditeljem Tajništva za globalne odnose OECD-a Andreasom Schaalom

Zagreb - Član Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier sastao se u četvrtak s voditeljem Tajništva za globalne odnose Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Andreasom Schaalom s kojim je razgovarao o članstvu Hrvatske u toj organizaciji, aktualnoj gospodarskoj situaciji u EU te globalnim gospodarskim pitanjima.
Više

Domagoj Hajduković održao sastanak s veleposlanikom Sjeverne Makedonije Milaimom Fetaijem

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u četvrtak s veleposlanikom Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj Milaimom Fetaijem.
Više

Domagoj Hajduković razgovarao s predsjednicom gruzijskog parlamentarnog Odbora za europske integracije Makom Botchorishvili

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u četvrtak sastanak videokonferencijskim putem s predsjednicom Odbora za europske integracije Parlamenta Gruzije Makom Botchorishvili.
Više

Domagoj Hajduković primio kanadskog veleposlanika Alana Bowmana

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Kanade u Hrvatskoj Alanom Bowmanom.  
Više

Domagoj Hajduković primio švicarsku veleposlanicu Emiliju Georgiev Regamey

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u srijedu veleposlanicu Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj Emiliju Georgiev Regamey.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio božićne jaslice od prirodnih materijala, rad časne sestre Samuele Premužić, dar Saboru

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas od časne sestre Samuele Premužić božićne jaslice, dar Saboru, izrađene od prirodnih materijala.
Više

Završeno jesensko zasjedanje Hrvatskoga sabora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ocijenio je na konferenciji za medije po završetku jesenskog zasjedanja Hrvatskoga sabora kako je Sabor ove jeseni radio "intenzivno, dinamično i polemično" te za proljeće najavio donošenje Etičkog kodeksa.
Više

Betlehemsko svjetlo zasjalo u Hrvatskome saboru

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora primio je Betlehemsko svjetlo mira od predstavnika Saveza izviđača Hrvatske koji ga tradicionalno, sada već 29. put, unosi u Hrvatski sabor.
Više

Marko Pavić sudjelovao na regionalnom događanju u organizaciji UNICEF-a „Parlamentarci za djecu“

Zagreb - Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić sudjelovao je u utorak videokonferencijskim putem na regionalnom događanju „Parlamentarci za djecu'' u organizaciji UNICEF-ova ureda za Europu i Srednju Aziju.
Više

Marijana Petir: Hrvatska ima najveći potencijal za razvoj biogospodarstva u EU-u

Zagreb – Odbor za poljoprivredu je na 45. sjednici, održanoj u utorak, raspravljao o korištenju drvne sirovine, o razminiranju šumskih površina i razvoju biogospodarstva u Hrvatskoj.
Više

Predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović primila predstavnike inicijative "Studenti za slobodu"

Zagreb – Predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović primila je u utorak studente okupljene oko inicijative "Studenti za slobodu" koji su ukratko predstavili trenutnu situaciju na pojedinim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu povezanu s uvođenjem covid potvrda i drugih epidemioloških mjera.
Više

Ivana Posavec Krivec sudjelovala na sastanku Glavnog odbora za gospodarstvo, infrastrukturu i energetiku Parlamentarne skupštine SEECP-a

Zagreb - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskog sabora u PS SEECP-a Ivana Posavec Krivec sudjelovala je u utorak na sastanku Glavnog odbora za gospodarstvo, infrastrukturu i energetiku Parlamentarne skupštine SEECP-a koji je u organizaciji Beograda, tijekom grčkog predsjedanja, održan videokonferencijskim putem.
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Australija primili dužnosnika australskog veleposlanstva Andreu Biggija

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Australija Goran Ivanović i članovi Skupine održali su u utorak prvi sastanak s privremenim otpravnikom poslova Veleposlanstva Australije u RH Andreom Biggijem.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković na dočeku Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku, zajedno s organizatorima iz Saveza izviđača Hrvatske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na dočeku Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku ispred zagrebačke katedrale, zajedno s predstavnicima organizatora iz Saveza izviđača Hrvatske.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala sastanak s predstavnicima uzgajivača simentalskog goveda

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala je u petak sastanak s predstavnicima Saveza udruga uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba i Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda te pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josipom Kraljičkovićem.
Više

Zastupnici Šarić i Stier sudjelovali na trećoj Međuparlamentarnoj konferenciji na visokoj razini o migracijama i azilu

Zagreb – Josip Šarić i Davor Ivo Stier sudjelovali su u petak videokonferencijskim putem na trećoj Međuparlamentarnoj konferenciji na visokoj razini o migracijama u zajedničkoj organizaciji Europskog i slovenskog parlamenta i u suradnji s parlamentima Njemačke i Portugala.
Više

10. prosinca - Međunarodni dan ljudskih prava

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se svake godine 10. prosinca, na dan kada je 1948. godine potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima, dokument kojim je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.
Više

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek sudjelovao na sastanku OECD-a u okviru projekta „Pošteni tržišni uvjeti za konkurentnost“

Zagreb – Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek sudjelovao je u četvrtak na videokonferencijskom sastanku u sklopu druge faze projekta Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) „Pošteni tržišni uvjeti za konkurentnost“.
Više

Na sjednici Odbora za europske poslove obilježena 10. obljetnica potpisivanja Ugovora o pristupanju RH Europskoj uniji

Zagreb – U prigodi obilježavanja desete obljetnice potpisivanja Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Odbor za europske poslove u četvrtak je na svojoj sjednici obilježio ovaj povijesno važan datum.
Više