Priopćenja

Ukupno rezultata: 8390
Ukupno rezultata: 8390

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanika Kazahstana Akylbeka Kamaldinova

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Republike Kazahstan u Hrvatskoj Akylbekom Kamaldinovim s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, odnosima EU-a i Kazahstana te aktualnim političkim zbivanjima.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanicu Alžira Nakhlu Kechachu

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u četvrtak sastanak s veleposlanicom Alžira u Hrvatskoj Nakhlom Kechachom.
Više

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku raspravljao o problemima u profesiji edukacijske rehabilitacije

Zagreb - Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u četvrtak sjednicu s temom  “Izazovi edukacijske rehabilitacije - od probira do skrbi“ koju je inicirala Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora, a čije su predstavnice na sjednici detaljno izložile probleme s kojima se susreću u zdravstvenom, odgojno-obrazovnom i sustavu socijalne skrbi.
Više

Održana tematska sjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske o položaju Hrvata Sjeverozapadne Bosne i Hercegovine

Zagreb – Odbor za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je u srijedu tematsku sjednicu “Položaj Hrvata Sjeverozapadne Bosne i Hercegovine“ na kojoj su uz članove Odbora sudjelovali i predstavnici institucija i udruženja s područja Sjeverozapadne  Bosne i Hercegovine, entiteta RS te predstavnici nadležnih institucija RH. 
Više

Poruka Odbora za obitelj, mlade i sport u prigodi Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Zagreb – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obilježava se u Repulici Hrvatskoj svake godine posljednje srijede u veljači.
Više

Na tematskoj sjednici Odbora za vanjsku politiku održana rasprava o procesu pristupanja Hrvatske Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD)

Zagreb – Tematska sjednica Odbora za vanjsku politiku, posvećena procesu pristupanja Hrvatske Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), okupila je u srijedu velik broj saborskih zastupnika i imenovanih članova Odbora kojima je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman predstavio najvažnije korake ovog procesa.
Više

U Saboru održan okrugli stol posvećen dosadašnjem radu predstavnika umirovljenika u Saboru

Zagreb - U organizaciji zastupnika Silvana Hrelje u utorak je održan okrugli stol pod nazivom „Dva desetljeća rada umirovljeničkih predstavnika u Hrvatskom saboru“. Sudjelovali su bivši i aktualni zastupnici te bivši i aktualni državni dužnosnici mirovinskoga sustava, a videokonferencijskim putem u raspravu se uključio i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio predsjednika Zastupničkog doma parlamenta Čilea Cifuentesa Lilla

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Doma zastupnica i zastupnika Republike Čile Ricarda Cifuentesa Lilla koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Čile održali sastanak s izaslanstvom Zastupničkog doma parlamenta Čilea

Zagreb – Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Čile Natalija Martinčević i članovi Skupine Furio Radin, Davor Ivo Stier, Katica Glamuzina, Domagoj Hajduković i Zdravka Bušić primili su u ponedjeljak izaslanstvo Zastupničkog doma parlamenta Čilea na čelu s predsjednikom Zastupničkog doma Ricardom Cifuentesom Lillom.
Više

Izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Zdravka Bušić sudjelovala na skupu podrške Ukrajini u Zagrebu

Zagreb – Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Ukrajina i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Zdravka Bušić sudjelovala je u subotu na Trgu bana Josipa Jelačića na skupu podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu.
Više

Na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu raspravljano o budućnosti visokoškolskog obrazovanja u poljoprivredi, veterinarstvu, šumarstvu i prehrambenom sektoru

Zagreb – Odbor za poljoprivredu održao je u petak tematsku sjednicu pod nazivom „Izazovi visokoškolskog obrazovanja za potrebe sektora poljoprivrede, šumarstva i veterinarstva“ čije je  održavanje inicirao Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 
Više

Na sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport raspravljano o važnosti edukacije volontera u sportu

Zagreb - Odbor za obitelj, mlade i sport održao je u četvrtak sjednicu koju je posvetio temi edukacije volontera u sportu te njihovoj važnoj ulozi u cijelom sustavu sporta na svim razinama.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio predstavljanju knjige „Lo giuro, prisežem – Politička biografija Furija Radina“

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je predstavljanju knjige „Lo giuro, prisežem – Politička biografija Furija Radina“ autora Nevena Šantića te se prigodnim govorom obratio nazočnima. 
Više

Zastupnici održali videokonferencijski sastanak s potpredsjednicom Vrhovne Rade Ukrajine Olenom Kondratiuk

Zagreb - Uoči druge obljetnice ruske agresije na Ukrajinu, voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Ukrajina Zdravka Bušić, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Capelli, predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković, predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Erik Fabijanić i član Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Ukrajina Davor Ivo Stier održali su u četvrtak videokonferencijski sastanak s potpredsjednicom ukrajinskog parlamenta Olenom Kondratiuk. Sastanku je prisustvovao i ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič.
Više

Predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić susreo se s članovima Hrvatskog časničkog zbora Virovitičko-podravske županije

Zagreb – Predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić u četvrtak se susreo s članovima Hrvatskog časničkog zbora Virovitičko-podravske županije. 
Više

Marijana Petir primila veleposlanika Belgije Williama De Baetsa

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir održala je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Kraljevine Belgije u Hrvatskoj Williamom De Baetsom. 
Više

Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Poljska Marko Milanović Litre primio veleposlanika Poljske Paweła Czerwińskog

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Poljska Marko Milanović Litre primio je u srijedu veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Paweła Czerwińskog. Uvodno su sugovornici istaknuli dobre i prijateljske bilateralne odnose dviju država bez otvorenih pitanja te aktivnu suradnju na svim razinama. 
Više

Zastupnici Ante Bačić, Stjepan Kovač i Dario Hrebak sudjelovali na redovitom godišnjem sastanku triju odbora Parlamentarne skupštine NATO-a

Bruxelles – Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Ante Bačić, zamjenik Stjepan Kovač te član Dario Hrebak sudjelovali su na redovitom godišnjem sastanku Političkog, Obrambeno- sigurnosnog i Odbora za ekonomiju i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO-a koji je održan od 19. do 21. veljače.
Više

Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove EU-a Marko Pavić boravio u dvodnevnom posjetu Ujedinjenoj Kraljevini

London/Cambridge - Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije i voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Velika Britanija boravio je u dvodnevnom posjetu Ujedinjenoj Kraljevini na poziv britanskog zastupnika iz Konzervativne stranke Sir Aloka Sharme.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala na otvorenju manifestacije 23. dani meda "Zlatna pčela"

Topusko - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je u subotu na otvorenju manifestacije 23. dana meda „Zlatna pčela“ koju je uz 18. županijsko ocjenjivanje meda organizirala Zajednica udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, uz suorganizaciju Top-Termi Topusko i Turističke zajednice općine Topusko. Supokrovitelji manifestacije bili su Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski pčelarski savez, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije i Općina Topusko.
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Dohi

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji na osvojenoj zlatnoj medalji na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Dohi.
Više

Odbor za financije i državni proračun otvorio savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o Državnom uredu za reviziju

Zagreb - Odbor za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora otvorio je savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o Državnom uredu za reviziju.
Više

Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac primio veleposlanicu Nizozemske Charlotte van Baak

Zagreb ‒ Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac primio je u petak veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Charlotte van Baak s kojom je razgovarao o ljudskim i manjinskim pravima, aktualnoj političkoj situaciji u Republici Hrvatskoj i regiji te globalnim i političkim pitanjima vezanima za zaštitu ljudskih i manjinskih prava. 
Više

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku na tematskoj sjednici raspravljao o logopedskoj djelatnosti u Hrvatskoj

Zagreb – O temi “Logopedska djelatnost u Republici Hrvatskoj”, koju je iniciralo Hrvatsko logopedsko društvo, u četvrtak su na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku raspravljali predstavnici struke i relevantnih institucija. 
Više

Održana 32. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Sabora Jandroković

Zagreb – Održana je 32. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.
Više

Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Švedska Vesna Vučemilović primila veleposlanicu Švedske Annu Boda

Zagreb – Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Švedska Vesna Vučemilović održala je u četvrtak sastanak s veleposlanicom Kraljevine Švedske u RH Annom Boda.
Više

Žarko Tušek primio predstavnike Hrvatske mreže poslovnih anđela i investitora

Zagreb – Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek je u četvrtak, zajedno sa zastupnicima Antonom Klimanom, Perom Ćosićem, Majdom Burić, Danicom Baričević i Sinišom Jenkačem, održao radni sastanak s predsjednikom Udruge CRANE, Davorinom Štetnerom i članovima njegovoga tima Krešimirom Budišom, Aljošom Domijanom, Majom Jelišić Cooper, Zvonimirom Orešarom i Vlahom Milosavićem.
Više

Domagoj Hajduković održao sastanak s egipatskim veleposlanikom Aymanom Tharwatom Aminom Abdelom Azizom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Arapske Republike Egipat u Hrvatskoj Aymanom Tharwatom Aminom Abdelom Azizom. 
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanika Poljske Paweła Czerwińskog

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u srijedu veleposlanika Poljske Paweła Czerwińskog s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, a sugovornici su također razmijenili mišljenja o odnosima dviju država unutar Europske unije kao i aktualnim političkim zbivanjima.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio veleposlanicu Brazila Silvanu Polich

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanicom Savezne Republike Brazil u Hrvatskoj Silvanom Polich.
Više

“Milijarda protiv nasilja nad ženama“ – Svakoga dana najmanje dvije žene u EU ubije intimni partner ili član obitelji

Zagreb – Skupina saborskih zastupnica i zastupnika, predvođenih predsjednicom saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Marijom Selak Raspudić te potpredsjednicom i potpredsjednikom Hrvatskog sabora Sabinom Glasovac i Davorkom Vidovićem dala je u srijedu svoju podršku kampanji Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama (izv. One Billion Rising, OBR).
Više

Žarko Tušek i Grozdana Perić sudjelovali na Međuparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u Europskoj uniji

Bruxelles - Drugoga dana Europskog parlamentarnog tjedna, u okviru Konferencije o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u Europskoj uniji, održane su dvije plenarne sjednice posvećene strateškim ulaganjima s ciljem povećanja potencijala rasta EU-a i budućnosti jedinstvenog tržišta Europske unije i oporezivanju. Uime Hrvatskoga sabora sudjelovala je predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić i predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir otvorila 59. hrvatski i 19. međunarodni simpozij agronoma

Dubrovnik – Predsjednica Odbora za poljoprivredu, Marijana Petir otvorila je u ponedjeljak, u svojstvu izaslanice predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, 59. hrvatski i 19. međunarodni simpozij agronoma, koji se održava u organizaciji Agronomskog fakulteta i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek od 11. – 16. veljače 2024. godine.
Više

Zastupnica Anamarija Blažević sudjelovala na prvom sastanku Konvencije za jačanje Srednjoeuropske inicijative

Trst – Članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (SEI) Anamarija Blažević sudjelovala je u ponedjeljak na prvom sastanku Konvencije za jačanje SEI-ja koji je okupio predstavnike 16 zemalja članica u formatu zastupnik nacionalnog parlamenta i predstavnik Vlade.
Više

Predsjednik Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Željko Pavić sudjelovao na sastanku Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta

Bruxelles – U okviru Europskog parlamentarnog tjedna predsjednik Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Željko Pavić sudjelovao je na Međuparlamentarnom sastanku Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja (EMPL).
Više

U Europskom parlamentu započeo Europski parlamentarni tjedan 2024.

Bruxelles – U organizaciji Europskog parlamenta i parlamentarne dimenzije belgijskog predsjedanja Vijećem Europske unije u ponedjeljak je otvoren ovogodišnji Europski parlamentarni tjedan. 
Više

Predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić sudjelovala na međuparlamentarnom sastanku odbora za proračun održanom u okviru Europskog parlamentarnog tjedna 2024.

Bruxelles – Predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić sudjelovala je na međuparlamentarnom sastanku odbora za proračun održanom u okviru Europskog parlamentarnog tjedna 2024. 
Više

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek sudjelovao na međuparlamentarnom sastanku Odbora za ekonomska i monetarna pitanja (ECON)

Bruxelles - „Euro@25: Što je sljedeće za EMU?“,  bila je tema sastanka Odbora za  ekonomska i monetarna pitanja (ECON) na kojem je sudjelovao i predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek.
Više

Izaslanica predsjednika Sabora Marijana Petir sudjelovala u programu obilježavanja Stepinčeva u Krašiću

Krašić - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, nazočila je u subotu svečanoj svetoj misi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću te programu obilježavanja Stepinčeva 2024., u povodu obilježavanja 64. godišnjice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca.
Više

U Hrvatskom saboru dodijeljene državne nagrade za znanost za 2022. godinu

Zagreb – Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner dodijelili su u petak 26 državnih nagrada za znanost za 2022.godinu, za ostvarena postignuća, popularizaciju znanosti i proširivanje znanstvenih spoznaja.
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Reiner susreo se s djecom iz Ukrajine

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Ukrajina Zdravka Bušić i član Skupine Davor Ivo Stier susreli su se u petak sa skupinom od tridesetak djece iz Ukrajine.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio predsjednika Nacionalne skupštine Republike Koreje Kima

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Nacionalne skupštine Republike Koreje Kim Jin-pyoa koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.
Više

Na okruglom stolu zastupnice Katarine Peović raspravljano o slučaju nezakonite sječe šume na Valkanama u Puli

Zagreb, 8. veljače 2024. - U Hrvatskom saboru je u četvrtak održan okrugli stol pod nazivom "Pula, Valkane – u zatvor zbog javnog dobra?“ u organizaciji zastupnice Katarine Peović (RF), a na kojem su  sudjelovali  aktivisti i aktivistice koji su mjesecima zaustavljali nezakonitu sječu šume na Valkanama u Puli te savjetnice pučke pravobraniteljice.  
Više

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao sjednicu o problemima u liječenju osoba s poremećajima u prehrani

Zagreb – Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u četvrtak tematsku sjednicu o problemu liječenja u Hrvatskoj osoba s poremećajima u prehrani kao što su anoreksija, bulimija te drugi poremećaji.
Više

Zastupnik Zvonimir Troskot promatrao predsjedničke izbore u Azerbajdžanu

Baku – Zamjenik člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Zvonimir Troskot sudjelovao u promatranju prijevremenih predsjedničkih izbora u Republici Azerbajdžanu u okviru Kratkoročne promatračke misije OESS-a. Prijevremeni izbori održani su 7. veljače 2024.
Više

Članica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivana Posavec Krivec prisustvovala proslavi Tripundana, tradicionalnoj manifestaciji bokeljskih Hrvata

Zagreb - Članica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivana Posavec Krivec prisustvovala je u subotu svečanosti Tripundana održanoj u crkvi sv. Leopolda Mandića u Zagrebu. Program je održan u organizaciji zajednice Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809 Zagreb koja je slijednica zagrebačke udruge Bokelja.
Više

Potpredsjedniku Sabora akademiku Reineru dodijeljeno visoko brazilsko odličje

Zagreb - Potpredsjedniku Hrvatskoga sabora akademiku Željku Reineru uručeno je u petak, u rezidenciji veleposlanice Brazila u Hrvatskoj, visoko odličje Federativne Republike Brazila  – Odličje Velikog križa Reda Rio Branco s lentom i zvijezdom. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio u nastupni posjet veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u RH Rayes

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nathalie Rayes.
Više

Marijana Petir sudjelovala na Međunarodnoj konferenciji o vjerskim slobodama i Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu

Washington – Saborska zastupnica Marijana Petir sudjelovala je proteklog tjedna na Međunarodnoj konferenciji o vjerskim slobodama i Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu na kojem je glavni govornik bio predsjednik Ruande Paul Kagame koji je govorio o važnosti pomirenja nakon genocida u Ruandi, dok je predsjednik SAD-a Joe Biden sudjelovao uživo videokonferencijskim putem i pozdravio sudionike.
Više

Na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku raspravljano o problemima u medicinsko-laboratorijskoj djelatnosti

Zagreb – Na inicijativu Hrvatske komore zdravstvenih radnika, Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku sazvao je u četvrtak tematsku sjednicu kako bi članovi Odbora, predstavnici Komore, nadležnih državnih tijela i zdravstvenih institucija raspravili o gorućim problemima u medicinsko-laboratorijskoj djelatnosti u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske. 
Više