Priopćenja

Ukupno rezultata: 6886
Ukupno rezultata: 6886

Potpredsjednik Sabora akademik Reiner sudjelovao na 6. hrvatskom socijalnom tjednu posvećenom temi demografije, iseljavanja i migracija

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je na 6. hrvatskom socijalnom tjednu posvećenom temi „Demografija – iseljavanje – migracije“ koji je održan u organizaciji Hrvatske biskupske konferencije.
Više

Članovi Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva susreli se s veleposlanikom Irske Dowlingom

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Irska Hrvoje Šimić te članovi Zdravka Bušić, Marijana Puljak, Erik Fabijanić, Romana Nikolić i Irena Šimunić održali su u četvrtak sastanak s veleposlanikom Irske Ruaidhrijem Markom Dowlingom.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji hrvatskog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Žarka Potočnjaka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji hrvatskog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Žarka Potočnjaka.
Više

Marijana Petir sudjelovala na komemoraciji u povodu 30. obljetnice ubojstva 56 civila u Baćinu

Baćin -  Izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora zastupnica Marijana Petir sudjelovala je na komemoraciji u povodu 30. obljetnice ubojstva 56 civila.  Na mjestu masovne grobnice  odala je počast nevinim žrtvama ovog strašnog zločina izrazivši duboku sućut i poštovanje članovima obitelji čiji su najmiliji ovdje ubijeni.
Više

Na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu predstavljena pozitivna iskustva Izraela u navodnjavanju

Zagreb - Odbor za poljoprivredu Hrvatskoga sabora i Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska – Izrael održali su u srijedu zajedničku sjednicu o mogućnostima, perspektivama i ograničenjima u navodnjavanju poljoprivrednog zemljišta u Republici Hrvatskoj.
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Reiner održao sastanak s veleposlanikom Alžira Khelifom

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga akademik Željko Reiner održao je u utorak sastanak s veleposlanikom Alžira Mokhtarom Khelifom.
Više

Gari Cappelli razgovarao s predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Vijeća Federalne skupštine Ruske Federacije Borisovičem Karasinom

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli razgovarao je u utorak videokonferencijskim putem s Grigorijem Borisovičem Karasinom, predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Vijeća Federalne skupštine Ruske Federacije. 
Više

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić prisegnuo pred predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem

Zagreb - Novoizabrani predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Radovan Dobronić položio je prisegu pred predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.
Više

Zastupnica Zdravka Bušić sudjelovala na obilježavanju Dana kravate

Zagreb – Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić sudjelovala je u ponedjeljak na svečanosti obilježavanja Dana kravate smjenom straže pripadnika Kravat pukovnije i postavljanjem kravate na spomenik banu Josipu Jelačiću na glavnom zagrebačkom trgu. 
Više

Održan sastanak međuparlamentarnih skupina prijateljstva hrvatskog i čileanskog parlamenta

Zagreb – Voditeljica Hrvatsko-čileanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Natalija Martinčević u ponedjeljak je, s članovima Skupine, održala sastanak videokonferencijskim putem s voditeljicom Čileansko-hrvatske skupine prijateljstva Zastupničkog doma čileanskog parlamenta Sofiom Cid Vrsalović i članovima Skupine.
Više

Marko Pavić sudjelovao na završnoj svečanosti twinning projekta „Jačanje i daljnja podrška parlamentima BiH u poslovima EU integracija“

Sarajevo - Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić sudjelovao je u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića na završnoj svečanosti twinning projekta "Jačanje i daljnja podrška parlamentima BIH u poslovima EU integracija“.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala na Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovala je na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koji su se održali u subotu, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.
Više

Veljko Kajtazi i Ivan Ćelić primili veleposlanika Indije Raja Kumara Srivastavu

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva Veljko Kajtazi i član Skupine Ivan Ćelić održali su u petak sastanak s veleposlanikom Indije u Hrvatskoj Rajom Kumarom Srivastavom.
Više

Davor Bernardić na konferenciji o regionalnom političkom dijalogu o progonu, rehabilitaciji i reintegraciji stranih terorističkih boraca

Beč/Zagreb – Drugoga dana konferencije o temi: „Regionalni politički dijalog sa zakonodavcima iz jugoistočne Europe o progonu, rehabilitaciji i reintegraciji stranih terorističkih boraca"  voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Davor Bernardić sudjelovao je na trećem panelu „Rehabilitacija i reintegracija stranih terorističkih boraca i članova njihovih obitelji“.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji hrvatskog dramaturga, književnika i scenarista Ive Štivičića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji hrvatskog dramaturga, književnika i scenarista Ive Štivičića.
Više

Zastupnici Ćelić, Grbin, Blažević i Antolić Vupora sudjelovali na zasjedanju Parlamentarne skupštine Parlamentarne dimenzije SEI-ja

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative Ivan Ćelić te članovi Izaslanstva Peđa Grbin, Anamarija Blažević i Barbara Antolić Vupora sudjelovali su u petak na završnoj Parlamentarnoj skupštini PD SEI-ja pod predsjedanjem Crne Gore.
Više

Marijana Petir primila predsjednicu Udruge uzorne hrvatske seoske žene i pobjednice natjecanja za najuzornije hrvatske seoske žene

Zagreb - U povodu Svjetskog dana hrane i Međunarodnog dana ruralnih žena predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijan Petir održala je sastanak s predsjednicom Udruge uzorne hrvatske seoske žene Katicom Jerleković, pobjednicom 21. Izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu Matejom Vranović, prvom pratiljom Mateom Bello, drugom pratiljom Marijanom Svetić i najuzornijom hrvatskom seoskom ženom za 2019. i 2020. godinu Svetlanom Bastalić.
Više

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio veleposlanika Finske Kallea Johannesa Kankaanpää

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio je u četvrtak veleposlanika Finske Kallea Johannesa Kankaanpää s kojim je razgovarao o političkim i gospodarskim bilateralnim odnosima, suradnji unutar Europske unije te aktualnoj političkoj situaciji na jugoistoku Europe.
Više

Davor Bernardić sudjeluje na konferenciji Parlamentarne skupštine OESS-a o regionalnom političkom dijalogu o progonu, rehabilitaciji i reintegraciji stranih terorističkih boraca

Beč - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Davor Bernardić sudjeluje na  konferenciji u organizaciji PS OESS-a i OESS-a o temi: "Regionalni politički dijalog sa zakonodavcima jugoistočne Europe o progonu, rehabilitaciji i reintegraciji stranih terorističkih boraca" koja se održava u Beču 14. i 15. listopada 2021.
Više

Franko Vidović i Domagoj Hajduković održali sastanak s veleposlanikom Francuske Gaëlom Françoisom Veyssiereom

Zagreb – Predsjednici Odbora za obranu Franko Vidović i Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primili su u srijedu veleposlanika Francuske Gaëla Françoisa Veyssierea s kojim su razgovarali o bilateralnoj suradnji u područjima obrane, sigurnosti te europskih poslova i posebice o njihovoj parlamentarnoj dimenziji.
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio veleposlanika Finske Kallea Johannesa Kankaanpää

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u utorak veleposlanika Finske u Republici Hrvatskoj Kallea Johannesa Kankaanpää.
Više

Izaslanstvo parlamenata Bosne i Hercegovine u studijskom posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb - Izaslanstvo tajnika i službenika parlamenata Bosne i Hercegovine boravilo je u dvodnevnom studijskom posjetu Hrvatskom saboru u okviru twinning projekta „Jačanje i daljnja podrška parlamentima Bosne i Hercegovine u poslovima EU integracija“ kojeg Hrvatski sabor provodi u konzorciju sastavljenom od Narodne skupštine Mađarske, parlamenta Austrije i Hrvatskog sabora. 
Više

Članovi Izaslanstva Hrvatskog sabora sudjelovali na plenarnoj sjednici 67. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a

Lisabon – Članovi Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Zdravka Bušić i Dario Hrebak sudjelovali su na plenarnoj sjednici 67. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, jednom od dva plenarna formata NATO parlamentarnog foruma na godišnjoj razini.
Više

Ivan Ćelić i Natalija Martinčević sudjelovali na Parlamentarnom sastanku ususret COP-u 26

Rim – Članovi Izaslanstva Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj uniji Ivan Ćelić i Natalija Martinčević sudjelovali su 8. i 9. listopada na Parlamentarnom sastanku ususret COP-u 26 (Konferencija o klimatskim promjenama UN-a) koji se održao u Rimu u suorganizaciji IPU-a, talijanskog parlamenta i Britanske grupe pri IPU-u.
Više

Održana svečana sjednica Sabora u povodu obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora i 30. obljetnice donošenja odluke o raskidu državnopravnih veza sa SFRJ

Zagreb - Održana je svečana sjednica Hrvatskoga sabora u prigodi obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora i 30. obljetnice donošenja odluke o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.
Više

Anita Pocrnić-Radošević, kao predstavnica PAM-a, sudjeluje na sastanku Globalnog parlamentarnog foruma Grupe Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda

Zagreb - Članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Anita Pocrnić-Radošević sudjeluje kao predstavnica PAM-a na godišnjem sastanku Globalnog parlamentarnog foruma Grupe Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda koji se održava od 6. do 8. te 11. listopada videokonferencijskim putem.
Više

8. listopada - Dan Hrvatskoga sabora

U Hrvatskoj se 8. listopada obilježava Dan Hrvatskoga sabora u sjećanje na dan kad je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Više

Saborski zastupnici obilježili Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Republici Hrvatskoj

Zagreb/Sveta Nedelja - Članovi Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i članovi neformalne skupine zastupnika "Zastupnici u borbi protiv raka" (ZBPR), u povodu Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke posjetili su Specijalnu bolnicu Radiochirurgia Zagreb u Svetoj Nedjelji.
Više

Izaslanstvo Odbora za poslove Europske unije Zastupničkog doma rumunjskog parlamenta posjetilo Hrvatski sabor

Zagreb – Izaslanstvo Odbora za poslove Europske unije Zastupničkog doma rumunjskog parlamenta na čelu sa Ştefanom Muşoiuom, predsjednikom Odbora boravilo je u radnom posjetu Hrvatskome saboru.
Više

Gari Cappelli primio veleposlanika Albanije Rizu Podu

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli sastao se u srijedu s veleposlanikom Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Rizom Podom s kojim je razgovarao o bilateralnim političkim i gospodarskih odnosima, parlamentarnoj suradnji i albanskom putu prema članstvu u Europskoj uniji.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Vlade Kraljevine Španjolske Pedra Sáncheza

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Vlade Kraljevine Španjolske Pedra Sáncheza Pérez-Castejóna koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.
Više

Jure Brkan i Marko Milanović Litre sudjelovali na Forumu mladih parlamentaraca Inicijative triju mora

Varšava –  Zastupnici Jure Brkan i Marko Milanović Litre sudjelovali su od 3. do 5. listopada na Forumu mladih parlamentaraca Inicijative triju mora koji se održao u Varšavi.
Više

Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković uputila čestitku u povodu Svjetskog dana učitelja

Zagreb - Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković uputila je čestitku u povodu 5. listopada - Svjetskog dana učitelja. 
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio potpredsjednika sjevernomakedonskog Sobranja Gorana Misovskog

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je u petak sastanak s potpredsjednikom Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Goranom Misovskim koji s izaslanstvom boravi u radnom posjetu Hrvatskoj.
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Azerbajdžan održali sastanak s azerbajdžanskim veleposlanikom Gurbanovom

Zagreb – Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Azerbajdžan Maja Grba-Bujević i članovi Skupine primili su u petak veleposlanika Republike Azerbajdžana Fakhraddina Gurbanova. 
Više

Dario Hrebak primio veleposlanika Alžirske Narodne Demokratske Republike Mokhtara Aminea Khelifa

Zagreb – Voditelj međuparlamentarne skupine prijateljstva  Hrvatska – Alžir Dario Hrebak održao je u petak sastanak s veleposlanikom Alžirske Narodne Demokratske Republike Mokhtarom Amineom Khelifom.
Više

Renata Sabljar-Dračevac sudjelovala na 124. Kongresu poslodavaca u zdravstvu

Opatija - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac sudjelovala je od 30. rujna do 1. listopada na 124. Kongresu poslodavaca u zdravstvu u Republici Hrvatskoj s međunarodnim djelovanjem.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković primio egipatskog veleposlanika Sirryja

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u petak s veleposlanikom Arapske Republike Egipat Alyjem Omarom Sirryjem.
Više

Odbor za ravnopravnost spolova raspravljao o pojavi diskriminacije na temelju spola u procesu odlučivanja u ostvarivanju roditeljske skrbi nad djecom

Zagreb - Odbor za ravnopravnost spolova u petak je održao sjednicu na kojoj se raspravljalo o temi pojave potencijalne diskriminacije na temelju spola u procesu odlučivanja u ostvarivanju roditeljske skrbi nad djecom.
Više

Održana konstituirajuća sjednica Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost

Zagreb - U ulozi predsjednika Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvorio je konstituirajuću sjednicu toga Odbora danas u Hrvatskome saboru.
Više

Izaslanstvo Sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe sudjelovalo na jesenskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Strasbourg - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe u sastavu Marijana Balić, Zdravka Bušić, Sabina Glasovac, Domagoj Hajduković i Davor Ivo Stier sudjelovalo je na jesenskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe koje se održalo u Strasbourgu od 27. do 30. rujna 2021., u hibridnom formatu.
Više

Marijana Petir otvorila Kulturni centar Majur

Majur - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir otvorila je u četvrtak, simboličnim presijecanjem vrpce, zgradu Kulturnog centra Majur u nazočnosti načelnice Općine Majur Klementine Karanović i drugih dužnosnika.
Više

Zastupnici Ćelić, Martinčević i Sabljar-Dračevac sudjelovali na Prvom globalnom sastanku o ciljevima održivog razvoja IPU-a

Zagreb - Članovi Izaslanstva Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji Ivan Ćelić, Natalija Martinčević te Renata Sabljar-Dračevac sudjelovali su videokonferencijskim putem od 28. do 30. rujna na Prvom globalnom sastanku o ciljevima održivog razvoja (SDGs) u organizaciji Interparlamentarne unije i parlamenta Indonezije.
Više

Objavljen Javni poziv za podnošenje prijave kandidata za izbor predsjednika Povjerenstva za fiskalnu politiku

Zagreb - Odbor za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora objavio je danas Javni poziv za podnošenje prijave kandidata za izbor predsjednika Povjerenstva za fiskalnu politiku. 
Više

Ante Bačić sudjelovao na svečanosti otvorenja Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe 2021.

Split - Ante Bačić, voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, sudjelovao je u srijedu, kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, na svečanosti otvaranja Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije - ASDA 2021.
Više

Zastupnica Pocrnić - Radošević sudjelovala na svečanosti obilježavanja nacionalnog dana Republike Koreje

Split - Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Republika Hrvatska- Republika Koreja Anita Pocrnić- Radošević, sudjelovala je, kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, na svečanosti obilježavanja nacionalnog dana Republike Koreje.
Više

Objavljeni pozivi za sudjelovanje učenika u natjecateljskim edukativnim programima u 2022. godini

Zagreb - Hrvatski sabor objavio je pozive učenicima osnovnih i srednjih škola za sudjelovanje u natjecateljskim edukativnim programima koji će se održati 2022. godine. Programe provodi saborska Služba za građane. Riječ je o trima programima: Simuliranoj sjednici Sabora za učenike srednjih škola te o online kviz-natjecanju za učenike osnovnih te srednjih škola pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?".
Više

Grozdana Perić i Marko Pavić sudjelovali na Međuparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u Europskoj uniji

Zagreb - Predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić i predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić sudjelovali su u utorak, videokonferencijskim putem, na Međuparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u Europskoj uniji.
Više

Sastanak članova Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Sjeverna Makedonija s izaslanstvom sjevernomakedonskog Sobranja i Državnog ureda za reviziju

Zagreb – Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Sjeverna Makedonija, zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, ujedno i zastupnica makedonske, uz još albansku, bošnjačku, crnogorsku i slovensku nacionalnu manjinu te zastupnici Silvano Hrelja i Erik Fabijanić bili su u utorak domaćini izaslanstvu sjevernomakedonskog Sobranja i sjevernomakedonskog Državnog ureda za reviziju.
Više

Izaslanstvo sjevernomakedonskog Sobranja i Državnog ureda za reviziju Sjeverne Makedonije posjetilo Hrvatski sabor

Zagreb - Predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić primila je u ponedjeljak izaslanstvo sjevernomakedonskog Sobranja i sjevernomakedonskog Državnog ureda za reviziju. Na sastanku je sudjelovao i glavni državni revizor Ivan Klešić te predstavnici Državnog ureda za reviziju.
Više