Priopćenja

Ukupno rezultata: 7962
Ukupno rezultata: 7962

Zastupnica Lekaj Prljaskaj primila ministra za ljudska prava i izbjeglica Bosne i Hercegovine Sevlida Hurtića

Zagreb – Zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj sastala se danas u Hrvatskome saboru s ministrom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlidom Hurtićem.
Više

Marijana Balić i Davor Ivo Stier sudjelovali na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Riga - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Marijana Balić i član Izaslanstva Davor Ivo Stier sudjelovali su u petak u radu Stalnog odbora Parlamentarne skupštine.
Više

"Zastupnici u borbi protiv raka" raspravljali o trendovima na području prevencije, ranog otkrivanja, liječenja te poboljšanja ishoda liječenja oboljelih od raka u Hrvatskoj

Zagreb – Neformalna skupina saborskih zastupnika „Zastupnici u borbi protiv raka“ održala je u četvrtak sastanak na kojem su raspravljani i analizirani trendovi i stanje zdravstvene zaštite na području prevencije, dijagnosticiranja, liječenja i praćenja ishoda liječenja od raka u Hrvatskoj.
Više

Domagoj Hajduković sudjelovao na studentskoj konferenciji posvećenoj 10. obljetnici članstva Hrvatske u Europskoj uniji

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sudjelovao je u četvrtak na studentskoj konferenciji posvećenoj desetoj obljetnici članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, održanoj u Kući Europe u Zagrebu.
Više

Zastupnici Ćosić i Jenkač sudjelovali na međuparlamentarnom sastanku o postizanju prometnih ciljeva paketa ”Spremni za 55” na nacionalnoj razini

Bruxelles –  Predsjednik i član Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Pero Ćosić i Siniša Jenkač sudjelovali su u četvrtak na međuparlamentarnom sastanku odbora s temom “Postizanje prometnih ciljeva paketa ”Spremni za 55” na nacionalnoj razini – prilike i izazovi“ koji je održan u organizaciji Odbora za promet i turizam (TRAN) Europskog parlamenta. 
Više

Zastupnik Ivan Ćelić na brifingu o jačanju parlamentarnog djelovanja na Konferenciji o klimatskim promjenama

Zagreb – Zastupnik Ivan Ćelić, član Izaslanstva HS pri Interparlamentarnoj uniji, sudjelovao je u četvrtak na online brifingu o jačanju parlamentarnog djelovanja u okviru Konferencije o klimatskim promjenama - COP28.
Više

Odbor za ljudska prava: Brojne pozitivne promjene u provedbi nacionalne politike za uključivanje Roma, ali implementacija spora

Zagreb – O nacionalnim politikama za uključivanje Roma u Hrvatskoj raspravljalo se u srijedu na tematskoj sjednici Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
Više

Jure Brkan i Katarina Nemet sastali se sa zamjenikom veleposlanika Nizozemske Ivarom Scheersom

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Nizozemska Jure Brkan i članica Skupine Katarina Nemet održali su u srijedu sastanak sa zamjenikom veleposlanika Kraljevine Nizozemske Ivaarom Scheersom.
Više

Održana tematska sjednica Odbora za poljoprivredu o nepoštenom postupanju osiguravajućih društava prema poljoprivrednim proizvođačima

Zagreb – Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora održao je u srijedu tematsku sjednicu na kojoj je provedena rasprava o nepoštenom postupanju osiguravajućih društava u Hrvatskoj prema poljoprivrednim proizvođačima.
Više

Potpredsjednik Sabora Davorko Vidović primio izaslanstvo Odbora za vanjske poslove, suradnju i iseljeništvo alžirskog parlamenta

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Davorko Vidović primio je u srijedu izaslanstvo Odbora za vanjske poslove, suradnju i iseljeništvo Nacionalne narodne skupštine Alžira predvođeno predsjednikom Odbora Salimom Merahom, a sastanku je nazočila i članica Odbora za vanjsku politiku i voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini SEECP-a Ivana Posavec Krivec. 
Više

Alžirski parlamentarci s kolegama iz Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske poslove: Vrata Alžira otvorena za hrvatske ulagače i gospodarstvenike

Zagreb – Nakon susreta s potpredsjednikom Hrvatskoga sabora Davorkom Vidovićem, izaslanstvo Odbora za vanjske poslove, suradnju i iseljeništvo alžirskog parlamenta sastalo se u srijedu i s članovima saborskih odbora za vanjsku politiku i europske poslove. 
Više

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji preminulog hrvatskog likovnog umjetnika Borisa Bućana

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je riječi sućuti obitelji preminulog hrvatskog likovnog umjetnika Borisa Bućana.
Više

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji hrvatske kazališne, televizijske i filmske glumice i pjevačice Sande Langerholz Miladinov

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji hrvatske kazališne, televizijske i filmske glumice i pjevačice Sande Langerholz Miladinov.
Više

Zastupnica Vesna Nađ primila ukrajinsku delegaciju u sklopu studijskog posjeta Hrvatskoj

Zagreb – Saborska zastupnica Vesna Nađ primila je u utorak ukrajinsku delegaciju 21 stručnjakinje i stručnjaka koji borave u studijskom posjetu Republici Hrvatskoj s ciljem jačanja sustava odgovora na seksualno nasilje u ratu u Ukrajini.
Više

Domagoj Hajduković primio dužnosnicu njemačkog Ministarstva vanjskih poslova Susanne Schütz

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u utorak s ravnateljicom Uprave za jugoistočnu Europu, Tursku, OESS i Vijeće Europe u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Susanne Schütz koja boravi u radnom posjetu Hrvatskoj.
Više

Zastupnik Davor Bernardić sudjelovao na konferenciji o održivom gospodarskom rastu i povezanosti u regiji OESS-a

Baku - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Davor Bernardić sudjelovao je 22. i 23. svibnja na Konferenciji “Uloga nacionalnih parlamenata u promicanju sigurnosti i stabilnosti kroz zelenu ekonomiju, povezanost i održivi razvoj”, koju su zajednički organizirali parlament Azerbajdžana (Milli Majlis) i Parlamentarna skupština OESS-a.
Više

200 godina od rođenja Ante Starčevića

U Hrvatskom su saboru tijekom stoljeća djelovali mnogi hrvatski velikani. Bili su to pripadnici plemstva, ugledni građani, biskupi, publicisti, pjesnici i književnici. Biste velikana iz XIX. i XX. stoljeća danas se nalaze u predvorju Sabornice.
Više

Zastupnik Ivan Ćelić na sastanku Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Kišinjev – Zastupnik Ivan Ćelić, voditelj Izaslanstva u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (PD SEI), sudjeluje 22. i 23. svibnja na sastanku parlamentarnog odbora PD SEI-ja.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković primio veleposlanika Gruzije Gogsadzea

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u utorak sastanak s veleposlanikom Gruzije u Hrvatskoj Zaalom Gogsadzeom s kojim je razgovarao o bilateralnim pitanjima, europskome putu Gruzije te parlamentarnoj suradnji dviju država.
Više

Davor Ivo Stier sudjelovao na sastanku Odbora za pravna pitanja i ljudska prava PSVE-a na Cipru

Larnaka - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Davor Ivo Stier sudjelovao je u radu Odbora za pravna pitanja i ljudska prava PSVE-a koji se u ponedjeljak i utorak sastao u Larnaki na Cipru.
Više

Saborsko izaslanstvo sudjelovalo u radu proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a

Zagreb - Voditelj i članovi Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PS NATO) Ante Bačić, Stjepan Kovač i Dario Hrebak sudjelovali su od 19. do 22. svibnja na 69. proljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a u Luxembourgu.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio saborsko izaslanstvo i položio vijenac na grobu dr. Ante Starčevića povodom 200. godišnjice njegova rođenja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora te položio vijenac i upalio svijeću na grobu dr. Ante Starčevića povodom 200. godišnjice njegova rođenja.
Više

U Saboru održan okrugli stol „Parlamentarna diplomacija – ciljevi i praksa“

Zagreb – Saborski Odbor za vanjsku politiku u suorganizaciji s Hrvatskim diplomatskim klubom održao je u ponedjeljak okrugli stol s temom „Parlamentarna diplomacija – ciljevi i praksa“, obilježavajući na taj način i trideset i prvu godišnjicu primitka RH u Organizaciju ujedinjenih naroda. 
Više

U povodu Svjetskoga dana pčela u Saboru izložba o pčelarstvu i prigodan edukativno-humanitarni program

Zagreb – Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić organizirao je u ponedjeljak u Hrvatskome saboru izložbu o pčelarstvu u povodu Svjetskoga dana pčela, a koji je obilježen i prigodnim edukativno-humanitarnim programom u kojem su sudjelovali osnovnoškolci. Med i njegovi pripravci donirani su riječkom Prihvatilištu za beskućnike.
Više

Domagoj Hajduković održao sastanak s predsjednicom Zastupničkog doma belgijskog parlamenta Eliane Tillieux

Bruxelles - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković, kao član Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, na marginama konferencije "Pronalazak sigurnosti: jamstvo prava LGBTI izbjeglica i tražitelja azila u Europi" u organizaciji Parlamentarne platforme za prava LGBTI osoba u Europi PSVE-a održao je bilateralni sastanak s predsjednicom Zastupničkog doma federalnog Parlamenta Belgije Eliane Tillieux.
Više

Hajduković sudjelovao na konferenciji o pravima LGBTI izbjeglica i tražitelja azila

Bruxelles - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Domagoj Hajduković sudjelovao je u ponedjeljak u radu konferencije o temi "Pronalazak sigurnosti: jamstvo prava LGBTI izbjeglica i tražitelja azila u Europi".
Više

Izaslanica predsjednika Sabora Marijana Petir nazočila posvećenju prve makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj

Zagreb - Saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Petir nazočila je u subotu posvećenju prve makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, crkve Sv. Zlate Meglenske u Zagrebu. 
Više

Okrugli stol: Parlamentarna diplomacija – ciljevi i praksa

Zagreb – U povodu obilježavanja 31. obljetnice primitka Republike Hrvatske u organizaciju Ujedinjenih naroda Odbor za vanjsku politiku Hrvatskog sabora i Hrvatski diplomatski klub  organiziraju okrugli stol o ciljevima i praksi hrvatske parlamentarne diplomacije u ponedjeljak, 22. svibnja 2023. godine u dvorani Josipa Šokčevića u Hrvatskom saboru s početkom u 11:00 sati. 
Više

Posavec Krivec na Parlamentarnoj skupštini SEECP-a: Potrebni su novi mehanizmi suradnje temeljeni na europskim vrijednostima i vladavini prava s ciljem pune integracije zemalja Jugoistočne Europe u EU

Budva, Crna Gora – Voditeljica saborskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (PS SEECP) Ivana Posavec Krivec i Jure Brkan, član Izaslanstva, sudjelovali su od 17. do 19. svibnja na zasjedanju Parlamentarne skupštine SEECP-a u Budvi.
Više

Potpredsjednik Sabora Ante Sanader primio ministricu za vatrogastvo, infrastrukturu i obitelj Astrid Mair s izaslanstvom Vlade Savezne pokrajine Tirol

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader primio je u četvrtak u službeni posjet izaslanstvo Republike Austrije, Vlade Savezne pokrajine Tirol, koje je predvodila ministrica za vatrogastvo, infrastrukturu i obitelj Astrid Mair te vatrogasne dužnosnike Tirola i vodstvo projekta “Tirol za hrvatsko vatrogastvo“.
Više

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav objavio Javni poziv za dostavu kandidatura za izbor povjerenika za informiranje

Zagreb - Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora objavio je danas Javni poziv za dostavu kandidatura za izbor povjerenika za informiranje. 
Više

Održana 26. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Sabora Jandroković

Zagreb - Održana je 26. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Tema sjednice bila je promjena načina rada Hrvatskoga sabora u predstojećem razdoblju.
Više

Predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić primio predstavnike bugarske zajednice u Hrvatskoj

Zagreb – Predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić susreo se u srijedu s bugarskom veleposlanicom Genkom Vasilevom Georgijevom, predsjednikom Nacionalne zajednice Bugara u Republici Hrvatskoj Raškom Ivanovom te tajnicom Nacionalne zajednice Bugara u Hrvatskoj Dianom Glasnovom.
Više

Radoje Vidović i Nevenko Barbarić primili izaslanstvo Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga i institucija Tuzlanske županije

Zagreb - Zastupnici XI. izborne jedinice Radoje Vidović i Nevenko Barbarić sastali su se u Hrvatskom saboru s izaslanstvom Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga te institucija Tuzlanske županije u pratnji generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića.
Više

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije objavio Natječaj za izbor člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije za preostali dio mandata

Zagreb - Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora pokreće postupak izbora člana Nadzornog odbora HRT-a zbog prestanka mandata članu Nadzornog odbora HRT-a prije isteka vremena na koje je biran.
Više

Javnozdravstvenom akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi i tematskom sjednicom o hipertenziji, u Saboru obilježen Svjetski dan hipertenzije

Zagreb – Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku, na inicijativu Hrvatskog društva za hipertenziju Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ), organizirao je u povodu Svjetskog dana hipertenzije javnozdravstvenu akciju mjerenja arterijskog tlaka i određivanja glukoze u krvi za saborske zastupnike i zaposlenike, nakon koje je održana i tematska sjednica Odbora pod nazivom “Hipertenzija – ubojica broj jedan u svijetu i Hrvatskoj“. 
Više

Održana zajednička tematska sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i Odbora za obitelj, mlade i sport o dostupnosti predškolskog odgoja

Zagreb – O dostupnosti predškolskog odgoja svoj djeci pod jednakim uvjetima u Hrvatskoj raspravljali su u srijedu zastupnici, predstavnici izvršne vlasti, stručnjaci, predstavnici akademske zajednice, predstavnica UNICEF-a te predstavnici strukovnih udruga.
Više

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora boravi u službenom posjetu Azerbajdžanu

Baku – Potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović i članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Azerbajdžan, zastupnici Erik Fabijanić, Ljubica Maksimčuk i Ivan Ćelić borave u uzvratnom  službenom posjetu Azerbajdžanu, nakon što su zastupnici azerbajdžanskog parlamenta (Milli Majlis) posjetili Hrvatski sabor u rujnu prošle godine.
Više

Ivana Posavec Krivec i Jure Brkan dali potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi Crne Gore

Donja Lastva, Crna Gora - Zastupnici u Hrvatskom saboru Ivana Posavec Krivec i Jure Brkan posjetili su u srijedu predstavnike hrvatske zajednice u Crnoj Gori te se osvrnuli na predstojeće parlamentarne izbore na kojima sudjeluje i Hrvatska građanska inicijativa.
Više

Delegacija Odbora za turizam Bundestaga u posjetu Saboru

Zagreb – Članovi Odbora za turizam i članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Njemačka održali su u utorak sastanak s delegacijom Odbora za turizam Parlamenta Savezne Republike Njemačke (Bundestaga) na čelu s predsjednicom Janom Schimke.
Više

Socijaldemokrati održali okrugli stol o ulozi odgojno-obrazovnih ustanova u prevenciji nasilja među djecom

Zagreb - Klub zastupnika Socijaldemokrati održao je u utorak okrugli stol pod nazivom „Uloga odgojno-obrazovnih ustanova u ranom i predškolskom odgoju u prevenciji nasilja među djecom“.
Više

Izaslanstvo Odbora za europske poslove sudjelovalo na sastanku COSAC-a

Stockholm – Potpredsjednici Odbora za europske poslove Bojan Glavašević i Darko Sobota te članovi Odbora Marko Pavić i Matko Kuzmanić sudjelovali su od 14. do 16. svibnja 2023. na LXIX. sastanku Konferencije Odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC).
Više

Održan okrugli stol o posljedicama pandemije koronavirusa

Zagreb - Zastupnik Stephen Nikola Bartulica (Domovinski pokret) organizirao je u utorak okrugli stol s temom: „Posljedice COVID pandemije i pouke za budućnost“. 
Više

Priopćenje Odbora za obitelj, mlade i sport: 15. svibnja – Međunarodni dan obitelji

Kako bi naglasili neprocjenjivu ulogu obitelji Ujedinjeni narodi su 1989. godinu proglasili Međunarodnom godinom obitelji, a 15. svibnja 1994. godine prvi put je obilježen Međunarodni dan obitelji.
Više

Socijaldemokrati: Ravnopravnost spolova temeljna je ljudska vrijednost, ljudsko pravo i put prema pravednijem društvu

Zagreb - Saborska zastupnica Katica Glamuzina (Klub zastupnika Socijaldemokrati), u suradnji s Uredom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova RH te Veleposlanstvom Republike Irske u Republici Hrvatskoj, organizirala je u ponedjeljak edukaciju o rodnoj ravnopravnosti u politici i diplomaciji za studente Diplomatskog kluba Sveučilišta Libertas.
Više

Zastupnici Davor Bernardić i Hrvoje Šimić promatrali predsjedničke i parlamentarne izbore u Turskoj

Izmir – Voditelj i član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Davor Bernardić i Hrvoje Šimić sudjelovali su u nedjelju, u okviru Kratkoročne promatračke misije Parlamentarne skupštine OESS-a, na promatranju predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Republici Turskoj.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora u povodu obilježavanja 78. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnoga puta

Zagreb -  U povodu obilježavanja 78. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnoga puta, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora te odao počast žrtvama Bleiburške tragedije i Križnoga puta i položio vijenac kod Središnjeg križa na Mirogoju.
Više

Renata Sabljar-Dračevac uputila poruku u povodu Hrvatskog dana šećerne bolesti

Zagreb - U povodu obilježavanja 14. svibnja - Hrvatskog dana šećerne bolesti, predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac uputila je najiskreniju podršku svim osobama koje se bore sa šećernom bolešću, kao i zahvalu svim stručnjacima koji sudjeluju u liječenju bolesnika sa šećernom bolešću i skrbe o njima. Ujedno je odala priznanje i čestitku svim udrugama koje okupljaju bolesnike s dijabetesom, pogotovo Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga.
Više

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku uputila čestitku u povodu obilježavanja 12. svibnja - Međunarodnog dana sestrinstva

Zagreb - U povodu obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva 12. svibnja, predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora Renata Sabljar-Dračevac uputila je čestitku svim medicinskim sestrama i tehničarima, Hrvatskoj komori medicinskih sestara i Hrvatskoj udruzi medicinskih sestara.
Više

Nino Raspudić primio bugarsku veleposlanicu Genku Vasilevu Georgievu i predstavnike Nacionalne zajednice Bugara u Hrvatskoj

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Bugarska Nino Raspudić održao je sastanak s veleposlanicom Bugarske Genkom Vasilevom Georgievom te predsjednikom Nacionalne zajednice Bugara u Hrvatskoj Raškom Ivanovom i tajnicom Nacionalne zajednice Bugara Dianom Glasnovom. 
Više