Priopćenja

Ukupno rezultata: 8454
Ukupno rezultata: 8454

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pesaha.
Više

U povodu 79. obljetnice proboja posljednjih zatočenika logora Jasenovac, predsjednik Sabora Jandroković predvodio saborsko izaslanstvo i položio cvijet u spomen na žrtve logora

Jasenovac - U povodu 79. obljetnice proboja posljednjih zatočenika logora Jasenovac, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je saborsko izaslanstvo i položio cvijet u spomen na žrtve logora.
Više

Saborsko izaslanstvo sudjelovalo na sastancima dvaju odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a

Priština – Voditeljica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini  SEECP-a Ivana Posavec Krivec i član Izaslanstva Jure Brkan sudjelovali su 20. i 21. travnja 2024. na sastancima Glavnog odbora za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost i Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine SEECP-a u okviru predsjedanja Sjeverne Makedonije Parlamentarnom skupštinom SEECP-a (CiO).
Više

Parlamentarna skupština Vijeća Europe dala zeleno svjetlo članstvu Kosova u Vijeću Europe

Strasbourg – Voditeljica i članovi Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Marijana Balić, Zdravka Bušić i Davor Ivo Stier sudjelovali su u dijelu plenarnog zasjedanja PSVE-a koje se održava ovoga tjedna u Strasbourgu.
Više

11. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Zagreb - Služba za građane Hrvatskoga sabora organizira 11. simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola koja će se održati u ponedjeljak, 29. travnja 2024. s početkom u 12.00 sati u Sabornici.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti gospodina Josipa Manolića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti gospodina Josipa Manolića.
Više

Izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Zdravka Bušić nazočila otkrivanju spomen-ploče prvom predsjedniku Sabora Žarku Domljanu

Imotski – Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovala je u subotu na otkrivanju spomen-ploče prvom predsjedniku Sabora u slobodnoj, suverenoj Hrvatskoj, Žarku Domljanu.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković otvorio 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu

Gudovac - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković svečano je otvorio 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu.
Više

Zastupnici Ante Bačić i Stjepan Kovač primili izaslanstvo Pododbora za transatlantsku obranu i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine NATO

Zagreb – Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Ante Bačić i zamjenik voditelja Stjepan Kovač primili su izaslanstvo Pododbora za transatlantsku obranu i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine (PS) NATO-a, predvođeno glavnom tajnicom PS NATO-a Ruxandrom Popom i španjolskim zastupnikom u PS NATO-a Fernandom Guttierezom.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković održao sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda u svezi obilježavanja komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je pripremni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda u svezi s obilježavanjem komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku u povodu Ramazanskog bajrama

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Ramazanskog bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu efendiji Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na šestom Prstenovom poslovnom forumu u organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na šestom Prstenovom poslovnom forumu u organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković otvorio Dom hrvatskih branitelja u Čazmi

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom otvorenju Doma hrvatskih branitelja u Čazmi i održao uvodni govor.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku u povodu oblježavanja 8. travnja - Svjetskog dana Roma

Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku u povodu oblježavanja 8. travnja - Svjetskog dana Roma.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti hrvatske pjevačice Vere Svobode

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u povodu smrti hrvatske pjevačice Vere Svobode.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković uputio uskrsnu čestitku

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku u kojoj stoji: „Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu želim radostan i blagoslovljen Uskrs, uime Hrvatskog sabora i osobno.
Više

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika Jelića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Jelić u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika u prvom sazivu Hrvatskoga sabora Ive Jelića.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio dobitnike nagrade za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost „Ponos Hrvatske“

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je dobitnike nagrade za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost „Ponos Hrvatske“.
Više

Konačni rezultati kviza o poznavanju Sabora: Gimnazija Franje Petrića iz Zadra najuspješnija

Zagreb – Nakon održanog online kviz-natjecanja o poznavanju Hrvatskoga sabora, koji je Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala u petak 22. ožujka, potvrđeni su konačni rezultati najuspješnijih škola, među kojima prvo mjesto zauzima Gimnazija Franje Petrića iz Zadra s osvojenih 87 bodova od ukupno 90.
Više

Održan kviz o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola: Prema preliminarnim rezultatima najbolji plasman postigla Gimnazija Franje Petrića iz Zadra

Zagreb – Prema prvim, preliminarnim rezultatima kviza „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“, tri najuspješnije škole po broju osvojenih bodova od mogućih 90, uzimajući u obzir vrijeme rješavanja testa, su: Gimnazija Franje Petrića iz Zadra s osvojenih 87 bodova s vremenom rješavanja 00:23:28,  drugoplasirana je Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina s osvojenih 87 bodova i vremenom rješavanja 00:54:08 te trećeplasirana Srednja škola Zlatar s osvojena 86 boda s vremenom rješavanja 00:40:02. 
Više

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner primio visoko odličje Republike Litve “Red zasluga za Litvu“

Zagreb – Potpredsjedniku Hrvatskoga sabora akademiku Željku Reineru, na prigodnoj svečanosti održanoj u četvrtak u veleposlanstvu Litve, veleposlanik Eduardas Borisovas uručio je odličje “Red zasluga za Litvu“.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio na svečanosti posvete katedrale sv. Terezije Avilske u Bjelovaru

Bjelovar - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je na svečanosti posvete katedrale sv. Terezije Avilske u Bjelovaru nakon njezine obnove.
Više

19. ožujka – Blagdan svetog Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda

Na poticaj zagrebačkog biskupa Martina Borkovića Hrvatski sabor je na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. godine jednoglasnom odlukom proglasio sv. Josipa zaštitnikom Hrvatskog kraljevstva.
Više

Srednjoškolci iz 55 hrvatskih škola sudjeluju na natjecanju o poznavanju Hrvatskoga sabora

Zagreb – Služba za građane Hrvatskoga sabora u petak, 22. ožujka 2024. s početkom u 10.00 sati organizira četvrto po redu mrežno kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike hrvatskih srednjih škola „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“. 
Više

Zdravka Bušić sudjelovala na 9. konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Strategije Europske unije za Dunavsku regiju

Beč - Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i članica Odbora za vanjsku politiku Zdravka Bušić sudjelovala je, kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, na 9. konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Strategije Europske unije za Dunavsku regiju (EUSDR) koja je održana u Beču 18. i 19. ožujka 2024. u okviru austrijskog predsjedanja Strategijom Europske unije za Dunavsku regiju. 
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio veleposlanicu Švedske Annu Boda

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u ponedjeljak veleposlanicu Švedske Annu Boda s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju njihove parlamentarne dimenzije, a razmijenili su mišljenje o aktualnim globalnim zbivanjima.
Više

Predsjednik i potpredsjednik Odbora za obranu Franko Vidović i Ante Deur primili predstavnike Službe civilne zaštite Ukrajine

Zagreb – Predsjednik i potpredsjednik Odbora za obranu Franko Vidović i Ante Deur primili su u petak predstavnike Službe civilne zaštite Ukrajine i hrvatske organizatore edukacije “Trening trenera-Provedba protuminskih edukacija civilnog stanovništva“ na čelu s Đurđom Adlešič, predsjednicom udruge "Hrvatska pomaže" koja provodi projekt međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva i koju financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na svečanosti dodjele priznanja "Veliko zlatno srce" saborskom zastupniku Deuru

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanosti dodjele priznanja "Veliko zlatno srce" Udruge branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam" za iznimni doprinos stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske zastupniku u Hrvatskom saboru Anti Deuru.
Više

Pregled rada Hrvatskoga sabora u 10. sazivu – od 22. srpnja 2020. do 14. ožujka 2024.

U 10. sazivu – od 22. srpnja 2020. do 14. ožujka 2024. –  Hrvatski sabor održao je ukupno 21 sjednicu (16 redovnih i 5 izvanrednih), a na kojima je raspravljeno 1311 točaka dnevnog reda.
Više

Potpredsjednik Sabora Ante Sanader primio predsjednika zemaljske vlade Tirola Antona Mattlea

Zagreb - Potpredsjednik Sabora Ante Sanader primio je u četvrtak predsjednika zemaljske vlade Tirola Antona Mattlea.
Više

Zastupnici Fabijanić i Hajduković primili državnog ministra Irske Nealea Richmonda

Zagreb – Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Erik Fabijanić i član Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Irska Domagoj Hajduković održali su u četvrtak sastanak s državnim ministrom za poslovanje, zapošljavanje i maloprodaju u Ministarstvu poduzetništva, trgovine i zapošljavanja Irske Nealeom Richmondom.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković susreo se s predstavnicima Kulturno-umjetničkog društva „Šokadija" Ladimirevci

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković susreo se s predstavnicima Kulturno-umjetničkog društva „Šokadija" Ladimirevci koji su posjetili Hrvatski sabor.
Više

Održana prisega Ivana Turudića na dužnost glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske

Zagreb – Održana je svečana prisega Ivana Turudića kojeg je Hrvatski sabor imenovao Glavnim državnim odvjetnikom Republike Hrvatske s danom prestanka mandata dosadašnjoj Glavnoj državnoj odvjetnici Republike Hrvatske.
Više

Održana zajednička sjednica triju odbora o razvoju akademskog sporta u Hrvatskoj

Zagreb – Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, Odbor za obitelj, mlade i sport i Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održali su u srijedu zajedničku sjednicu s temom "Razvoj akademskog sporta". 
Više

Održan okrugli stol "Utjecaj Srpske pravoslavne crkve na političke tokove i događaje u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori: jučer, danas, sutra"

Zagreb – U organizaciji stranaka Hrvatsko bilo, Hrvatska stranka prava i Hrvatski suverenisti u srijedu je u Saboru održan okrugli stol ”Utjecaj Srpske pravoslavne crkve na političke tokove i događaje u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori: jučer, danas, sutra“.
Više

U Saboru obilježen Svjetski dan bubrega

Zagreb – Na inicijativu Hrvatske lige za hipertenziju i Hrvatskog društva za bubreg Hrvatskog liječničkog zbora, u organizaciji Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora, u Saboru je u srijedu obilježen Svjetski dan bubrega. 
Više

Domagoj Hajduković razgovarao o bilateralnim odnosima s veleposlanicom Maroka Marrakchi

Zagreb – Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove i voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Maroko Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanicom Kraljevine Maroka u Republici Hrvatskoj Nour El Houda Marrakchi.
Više

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader primio gradonačelnika Otočca Gorana Bukovca i članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader primio je u utorak gradonačelnika Otočca Gorana Bukovca i članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočca, a sastanku je nazočila i saborska zastupnica Anita Pocrnić-Radošević.
Više

U Saboru održan okrugli stol "Matoševa baština 150 godina kasnije"

Zagreb - U organizaciji zastupnika Marka Milanovića Litre iz Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista održan je okrugli stol pod nazivom "Matoševa baština 150 godina kasnije" na kojem su uz saborske zastupnike sudjelovali i ugledni stručnjaci koji su raspravljali o važnosti i utjecaju Matoša u današnjem društvu.
Više

Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Domagoj Hajduković sudjelovao na Forumu o temeljnim ljudskim pravima

Beč - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Domagoj Hajduković sudjelovao je na Forumu o temeljnim ljudskim pravima koji je u ponedjeljak i utorak održan u Beču u organizaciji Agencije Europske unije za temeljna prava.
Više

Objavljeni konačni rezultati kviza o poznavanju Sabora za osmaše: Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca najuspješnija

Zagreb - Prema konačnim rezultatima, tri najuspješnije škole po broju osvojenih bodova, od mogućih 90, su: Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca s osvojenih 89.67 bodova (vrijeme rješavanja 01:13:09), zatim Osnovna škola Kneževi Vinogradi s osvojenih 89 bodova (vrijeme rješavanja 00:41:28) te Osnovna škola Eugena Kumičića iz Slatine s osvojena 87 boda (vrijeme rješavanja 00:55:24).
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Reiner primio veleposlanika Poljske Paweła Czerwińskog

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u ponedjeljak veleposlanika Poljske Paweła Czerwińskog s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima te jačanju parlamentarne i gospodarske suradnje.
Više

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji preminule glumice Kostadinke Velkovske

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji preminule glumice Kostadinke Velkovske.
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu 8. ožujka - Međunarodnog dana žena

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu 8. ožujka - Međunarodnog dana žena.
Više

Zastupnica Marijana Petir otvorila konferenciju Mreže hrvatskih žena i pozvala hrvatske iseljenice da se vrate u domovinu

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, u svojstvu izaslanice predsjednika Hrvatskoga sabora, Gordana Jandrokovića, otvorila je u petak 7. međunarodnu konferenciju pod nazivom “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!“ koju je organizirala Mreža hrvatskih žena.
Više

Preliminarni rezultati kviza o poznavanju Sabora za osmaše: Najbolji plasman postigla Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca

Zagreb – Prema prvim, preliminarnim rezultatima kviza “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ tri najuspješnije škole, po broju osvojenih bodova, od mogućih 90, su: Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca s osvojenih 89.67 bodova (vrijeme rješavanja 01:13:09), zatim Osnovna škola Kneževi Vinogradi s osvojenih 89 bodova (vrijeme rješavanja 00:41:28) te Osnovna škola Eugena Kumičića iz Slatine s osvojena 87 boda (vrijeme rješavanja 00:55:24). 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković posjetio Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravio je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te obišao postrojenje podzemnog skladišta plina u Grubišnom Polju, regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar te geotermalnu bušotinu u Velikom Korenovu.  
Više

Zastupnica Marijana Petir dobitnica nagrade "Utjecajne hrvatske žene"

Zagreb – Zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovala je u petak na dodjeli nagrada koja je održana u sklopu svečane večere u organizaciji Mreže hrvatskih žena. Tom prigodom ujedno je obilježen Međunarodni dan žena. 
Više

Visa Europe u Saboru predstavila rezultate studije o sivoj ekonomiji u Hrvatskoj: Siva ekonomija u 2022. procijenjena na 21 milijardu eura

Zagreb – Na zajedničkom sastanku triju saborskih odbora – Odbora za gospodarstvo, Odbora za financije i državni proračun te Odbora za turizam – u četvrtak su predstavljeni rezultati najrecentnije studije tvrtke Visa Europe o sivoj ekonomiji u Hrvatskoj uključujući usporedbu s drugim zemljama članicama EU. 
Više

U Saboru osnovani “Ambasadori mentalnog zdravlja”

Zagreb - U Hrvatskom saboru je u četvrtak, na poticaj Hrvatskog saveza udruga za mentalno zdravlje (SUMEZ) u suradnji sa saborskim zastupnikom i liječnikom specijalistom psihijatrije Ivanom Ćelićem, službeno osnovana nadstranačka inicijativa “Ambasadori mentalnog zdravlja”. 
Više