Priopćenja

Ukupno rezultata: 5963
Ukupno rezultata: 5963

Potpredsjednik Sabora Reiner nazočio svečanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u srijedu svečanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije u prigodi Dana Županije.
Više

Potpredsjednik Sabora Furio Radin primio veleposlanicu Japana Misako Kaji

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin primio je u srijedu veleposlanicu Japana u Hrvatskoj Misako Kaji s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima te suradnji na području gospodarstva i kulture Hrvatske i Japana.
Više

Izvanredna sjednica Hrvatskoga sabora sazvana za petak, 19. srpnja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je u srijedu navečer 13., izvanrednu, sjednicu Hrvatskoga sabora. Sjednica, sazvana na zahtjev Vlade Republike Hrvatske, održat će se u petak, 19. srpnja 2019. godine s početkom u 17.00 sati. 
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio japansku veleposlanicu Misako Kaji

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u utorak veleposlanicu Japana u Hrvatskoj Misako Kaji. Sugovornici su u razgovoru potvrdili kontinuirani razvoj bilateralnih odnosa, učestale političke posjete i razgovore na najvišim razinama kao i dobre temelje za daljnji razvoj gospodarske suradnje Hrvatske i Japana.
Više

Zastupnik Đujić sudjelovao na Parlamentarnom forumu Interparlamentarne unije o ciljevima održivog razvoja

New York - Predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji (IPU) Saša Đujić sudjelovao je u ponedjeljak u Ujedinjenim narodima na Parlamentarnom forumu uoči Političkog foruma na visokoj razini o ciljevima održivog razvoja koji organizira Gospodarsko i socijalno vijeće UN-a. 
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića Mariji Tolj na zlatnoj medalji na Europskom prvenstvu za mlađe seniore

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je Mariji Tolj na osvajanju zlatne medalje u bacanju diska na Europskom prvenstvu za mlađe seniore. 
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner nazočio obilježavanju nacionalnog dana Francuske

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je, na poziv veleposlanice Francuske Corine Meunier, obilježavanju nacionalnog dana Francuske Republike.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio veleposlanicu Japana Misako Kaji

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je veleposlanicu Japana Misako Kaji.
Više

Zastupnici Tuđman i Dragovan primili Izaslanstvo Centra za ratne i mirovne studije Sveučilišta u Norwichu

Zagreb – Voditelj izaslanstva Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Miroslav Tuđman i predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan sastali su se u srijedu s izaslanstvom Centra za ratne i mirovne studije Sveučilišta u Norwichu.
Više

Zastupnica Strenja sudjelovala na konzultativnom sastanku predsjednika parlamentarnih odbora za zdravstvo

Kopenhagen - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja prisustvuje konzultativnom sastanku predsjednika parlamentarnih odbora za zdravstvo koji se održava 10. i 11. srpnja u Kopenhagenu, kao pripremni sastanak za jesensko zasjedanje Svjetske zdravstvene organizacije za Europu (WHO/Europe). 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković otkrio spomen-ploču liječnicima i djelatnicima KBC-a Sestre milosrdnice koji su spašavali Židove tijekom Drugog svjetskog rata

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanosti povodom otkrivanja spomen-ploče liječnicima i djelatnicima KBC-a Sestre milosrdnice  koji su liječili i spašavali Židove tijekom Drugog svjetskog rata, održane pod njegovim pokroviteljstvom.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner sudjelovao na komemoraciji u povodu smrti Dorice Nikolić

Zagreb – Komemoracija za dugogodišnju članicu HSLS-a, bivšu saborsku zastupnicu i državnu tajnicu Doricu Nikolić, održana je u ponedjeljak u prostorijama Matice hrvatske.
Više

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu smrti Dorice Nikolić

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji preminule Dorice Nikolić.
Više

Zastupnik Hrg održao sastanak s predstavnicima udruga iz Križevaca

Zagreb - Saborski zastupnik Branko Hrg održao je u petak u Hrvatskome saboru radni sastanak s predstavnicima ustanova, humanitarnih udruga i organizacija civilnog društva koje se bave djecom i mladima iz grada Križevaca.
Više

U Saboru obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici

Zagreb – U Hrvatskome saboru održana je u petak komemoracija 24. obljetnice genocida u Srebrenici, u organizaciji Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske i zastupnice bošnjačke manjine u Hrvatskom saboru Ermine Lekaj Prljaskaj, a pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.
Više

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner sudjelovao na obilježavanju Dana Kanade

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je, na poziv veleposlanika Kanade Daniela Maksymiuka, obilježavanju Nacionalnog dana Kanade i 152. obljetnice postojanja ove države.
Više

Hrvatska objavljuje rat protiv raka – prilika za spašavanje 4500 života godišnje

Zagreb – U Hrvatskome saboru održan je u četvrtak radni sastanak skupine "Zastupnici u borbi protiv raka" na kojem je predstavljen nacrt Nacionalnog plana protiv raka.
Više

Odbor za ravnopravnost spolova raspravljao o zaštiti žrtava nasilja u obitelji

Zagreb - Na tematskoj sjednici saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, održanoj u četvrtak, predsjednik Odbora Mihael Zmajlović (SDP) naglasio je potrebu financiranja provedbe Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Više

Održana tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku o autizmu

Zagreb – Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u srijedu tematsku sjednicu „Kako se nosimo s autizmom u Republici Hrvatskoj?“.
Više

Zastupnik Ćelić sudjelovao na Međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma

Moskva - Saborski zastupnik Ivan Ćelić sudjelovao je od 1. do 3. srpnja 2019. u radu 2. Međunarodnog foruma posvećenog razvoju parlamentarizma.
Više

U Saboru održana svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović“ za 2018. godinu

Zagreb - U Hrvatskome saboru je u srijedu održana svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović“ za 2018. godinu, a  dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i deset godišnjih nagrada pojedincima.
Više

Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Pupovac održao sastanak s izaslanstvom Visokog povjerenika OESS-a za nacionalne manjine

Zagreb - Predsjednik saborskog Odbora za  ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac razgovarao je u utorak s izaslanstvom Visokog povjerenika Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) za nacionalne manjine (HCNM) o provođenju manjinskih prava u Hrvatskoj. 
Više

Milošević: Sabor će svojim iskustvom aktivno pomagati BiH na europskom putu

Sarajevo – Predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora Domagoj Ivan Milošević sudjelovao je na uvodnoj svečanosti twinning projekta "Podrška Europske unije parlamentima Bosne i Hercegovine u poslovima Europskih integracija" koji u Bosni i Hercegovini provodi Hrvatski sabor u suradnji s mađarskim i austrijskim parlamentom.
Više

Članovi Hrvatsko-brazilske međuparlamentarne skupine prijateljstva boravili u Brazilu

Brazilija - Hrvatsko–brazilska međuparlamentarna skupina prijateljstva, koju je predvodio voditelj skupine Marko Vešligaj, boravila je u uzvratnom posjetu Brazilsko–hrvatskoj međuparlamentarnoj skupini prijateljstva Nacionalnog kongresa Brazila od 20. do 27. lipnja 2019. godine. 
Više

Vesna Pusić primila veleposlanicu Republike Litve Jurate Raguckiene

Zagreb - Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Litva Vesna Pusić susrela se u četvrtak s veleposlanicom Republike Litve Jurate Raguckiene.
Više

Marija Pejčinović Burić izabrana za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe

Zagreb - Parlamentarna skupština Vijeća Europe večeras je u Strasbourgu izabrala Mariju Pejčinović Burić, potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske i ministricu vanjskih i europskih poslova, za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe.
Više

Izaslanstvo turskog parlamentarnog Odbora za vanjske poslove u posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb – Peteročlano izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Velike nacionalne skupštine Turske, na čelu s Volkanom Bozkirom, boravi u trodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj.
Više

Izaslanstvo Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u posjetu Bosanskoj Posavini

Orašje i distrikt Brčko – Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Božo Ljubić i članovi Odbora Željko Raguž i Ivica Mišić posjetili su u srijedu područje Bosanske Posavine gdje su se susreli s predstavnicima vlasti u općini Orašje i distriktu Brčko te posjetili Županijsku bolnicu u Orašju i franjevački samostan i Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske odao počast polaganjem vijenaca: Na današnji dan trebamo se sjetiti svih onih koji su najzaslužniji što danas živimo u demokratskoj, slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj

Zagreb - Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, zajedno s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem položio je zajedničke vijence uime Repubilke Hrvatske.
Više

Zastupnici Hajduković, Lucić, Vranješ i Škibola sudjelovali na LXI. sastanku COSAC-a

Bukurešt – Potpredsjednici Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i Franjo Lucić te članovi Odbora Dragica Vranješ i Marin Škibola sudjelovali su na LXI. sastanku Konferencije odbora za poslove Unije parlamenata EU-a (COSAC), održanom od 23. do 25. lipnja 2019. u Bukureštu.
Više

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu smrti akademika Petra Strčića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u povodu smrti akademika Petra Strčića uputio je izraze sućuti njegovoj obitelji.
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.
Više

Vedran Babić sudjelovao na sastanku Stalnog odbora i VI. plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine SEECP-a

Sarajevo - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (PS SEECP) Vedran Babić sudjelovao je na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a koji je održan u petak 21. lipnja te na plenarnoj sjednici održanoj u subotu 22. lipnja u Parlamentarnoj skupštini Republike Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Više

Potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić primio izaslanstvo Stalnog odbora Narodnog Kongresa kineske provincije Shanxi

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Siniša Hajdaš Dončić i zastupnik Mihael Zmajlović sastali su se u petak s izaslanstvom Stalnog odbora Narodnog Kongresa kineske provincije Shanxi predvođenog Luom Huiningom, predsjednikom Stalnog odbora. 
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku u povodu Dana antifašističke borbe

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana antifašističke borbe.
Više

Domagoj Ivan Milošević primio predsjednika Odbora za poslove Europske unije Bundestaga Gunthera Krichbauma

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević sastao se u Hrvatskome saboru s predsjednikom Odbora za pitanja EU-a njemačkog Bundestaga Guntherom Krichbaumom. 
Više

Hrvatski sabor odao počast Stjepanu Radiću i lipanjskim žrtvama

Zagreb - Hrvatski sabor je u srijedu u prigodi Dana sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve minutom šutnje odao počast žrtvama atentata počinjenog u beogradskoj Skupštini 20. lipnja 1928. godine: Stjepanu Radiću, Pavlu Radiću, Đuri Basaričeku, Ivanu Pernaru i Ivanu Granđi.
Više

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić: Potrebno osnažiti gospodarsku suradnju Hrvatske i Izraela

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskog sabora i voditelj Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva Milijan Brkić održao je u srijedu sastanak Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora, kojemu je nazočio i veleposlanik Države Izraela u RH Ilan Mor.
Više

Vedran Babić sudjelovao na sastanku Glavnog odbora za gospodarstvo, infrastrukturu i energiju Parlamentarne skupštine SEECP-a

Ankara - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini  Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) Vedran Babić, sudjelovao je na sastanku Glavnog odbora za gospodarstvo, infrastrukturu i energiju Parlamentarne skupštine SEECP-a, koji je održan u Velikoj narodnoj skupštini Turske u Ankari.
Više

Mario Habek održao sastanak s bugarskom veleposlanicom Genkom Vasilevom Georgievom

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-bugarske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Mario Habek primio je u posjet veleposlanicu Bugarske Genku Vasilevu Georgievu.
Više

Domagoj Hajduković s izaslanstvom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe boravio u službenom posjetu Republici Cipru

Nicosia - Potpredsjednik Pododbora za integraciju Odbora za migracije, izbjeglice i raseljene osobe Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Domagoj Hajduković vodio je izaslanstvo Parlamentarne skupštine u službeni posjet Republici Cipru, a činilo ga je 9 parlamentaraca iz 7 zemalja članica Vijeća Europe. 
Više

Sabor: Pojednostavljuju se postupci u zemljišnim knjigama, popisat će se poljoprivreda

Zagreb - Hrvatski sabor u petak je izglasao Zakon o popisu poljoprivrede 2020., po kojem će se iduće godine provesti popis poljoprivrede u cilju dobivanja preciznih podataka, a donio je i novi Zakon o zemljišnim knjigama, kojim će se pojednostaviti i ubrzati postupanje u zemljišnim knjigama.
Više

Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku sastalo se u Tirani s albanskim predsjednikom Metom i predsjednikom parlamenta Rucijem te nizom dužnosnika Kuvendija

Tirana - Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Odbora Mirom Kovačem posjetilo je Republiku Albaniju na poziv predsjednice parlamentarnog Odbora za vanjske poslove Albanije Mimi Kodheli.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković primio predstavnike Organizacijskog odbora Inicijative "67 je previše" koji su Hrvatskome saboru predali potpisne knjige i Zahtjev za raspisivanje referenduma

Zagreb - Predstavnici sindikalne inicijative "67 je previše" u četvrtak su u Hrvatskome saboru predali 748.624 prikupljena potpisa te Zahtjev za raspisivanje referenduma o Prijedlogu zakona o  izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.
Više

Potpredsjednik Sabora Radin primio predstojnicu Ureda UNICEF-a Reginu Castillo

Zagreb – Potpredsjednik Sabora Furio Radin primio je u srijedu u nastupni posjet novu predstojnicu Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Reginu Castillo.
Više

Okrugli stol o položaju slijepih u Hrvatskoj: Samo ih šest posto radi

Zagreb - U Hrvatskoj je oko 6000 slijepih osoba, no samo ih oko šest posto radi, upozoreno je  u srijedu na okruglom stolu u Hrvatskom saboru na kojem su kao ključne zadaće istaknuti osiguranje inkluzivnog dodatka i osobne asistencije za slijepe osobe, bolje obrazovanje i zapošljivost. Okrugli stol organizirala je zastupnica Ljubica Lukačić (HDZ) u povodu Dana Hrvatskoga saveza slijepih, 16. lipnja.
Više

Izaslanstvo Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore u radnom posjetu Saboru

Zagreb – Članovi Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo i Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održali su odvojene sastanke s izaslanstvom Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore.
Više

Sanja Putica održala sastanak s veleposlanicom Bugarske Vasilevom Georgievom

Zagreb - Voditeljica izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica primila je veleposlanicu Bugarske Genku Vasilevu Georgievu.
Više

Božo Ljubić i Željko Raguž sudjelovali na okruglom stolu o temi: „Hrvati u Republici Srpskoj – o(p)stanak"

Banja Luka - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjednik Glavnog Vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Božo Ljubić te član Odbora Željko Raguž sudjelovali su na okruglom stolu s temom: „Hrvati u Republici Srpskoj – o(p)stanak“ kojega su organizirali Ured Josipa Jerkovića, dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda, član Vijeća naroda entiteta Republike Srpske Davor Čordaš i banjalučki biskup Franjo Komarica. 
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner primio izaslanstvo Nacionalnog odbora Kineske narodne političke konzultativne konferencije grada Šangaja

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u ponedjeljak izaslanstvo Nacionalnog odbora Kineske narodne političke konzultativne konferencije grada Šangaja na čelu s voditeljicom izaslanstva Zhao Wen. 
Više