Priopćenja

Ukupno rezultata: 6004
Ukupno rezultata: 6004

Ines Strenja sudjelovala na sastanku Svjetske zdravstvene organizacije posvećenom regionalnoj suradnji u području zajedničkih zdravstvenih politika

Kopenhagen - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja sudjelovala je na sastanku o regionalnoj suradnji u području zajedničkih zdravstvenih politika s predstavnicima parlamenata europske regije u organizaciji Regionalnog ureda za Europu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).
Više

Parlamentarna skupina Sjeverni Jadran njemačkog Bundestaga u posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb – Članovi Parlamentarne skupine Sjeverni Jadran njemačkog Bundestaga održali su u srijedu odvojene sastanke s voditeljem Međuparlamentarne hrvatsko-njemačke skupine prijateljstva Božom Ljubićem i članovima Skupine, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Mirom Kovačem i članovima Odbora i predsjednikom Odbora za europske poslove Domagojem Ivanom Miloševićem i članovima Odbora.
Više

Potpredsjedniku Sabora akademiku Reineru dodijeljeno najviše civilno čileansko odličje

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u utorak je u prigodi obilježavanja nacionalnog dana Republike Čilea primio najviše civilno čileansko odličje koje se uručuje stranim državljanima – Red Bernarda O'Higginsa. 
Više

Zastupnička pitanja Vladi RH na aktualnom prijepodnevu postavlja 38 zastupnika

Na 14. sjednici Hrvatskoga sabora u srijedu, 18. rujna 2019., nakon utvrđivanja dnevnog reda sjednice, 38 zastupnika postavlja pitanja Vladi Republike Hrvatske. Redoslijed postavljanja zastupničkih pitanja utvrđen je ždrijebom.
Više

Predsjednice specijaliziranih kaznenih sudova Bugarske i Rumunjske u posjetu Odboru za pravosuđe i Odboru za zakonodavstvo

Zagreb – Predsjednica Odbora za zakonodavstvo Marija Jelkovac, predsjednik Odbora za pravosuđe Orsat Miljenić te član oba odbora Goran Aleksić primili su u petak predsjednice specijaliziranih kaznenih sudova Bugarske i Rumunjske, prvostupanjskog suda u Sofiji Marietu Marinovu i prizivnog suda u Iasiju Lorenu Tarlion.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjetio Međunarodni sajam 27. Zagorski gospodarski zbor u Krapini

Krapina - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravio je u Krapini, gdje je posjetio Međunarodni gospodarski sajam 27. Zagorski gospodarski zbor.
Više

Hrvatsko-azerbajdžanska međuparlamentarna skupina prijateljstva u posjetu Azerbajdžanu

Bakuu - Hrvatsko-azerbajdžanska međuparlamentarna skupina prijateljstva, na čelu s voditeljicom Skupine Ljubicom Maksimčuk boravila je od 8. do 11. rujna u Bakuu na poziv Azerbajdžansko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva azerbajdžanskog parlamenta. U izaslanstvu su bili i članovi Skupine Mario Habek, Joško Klisović i Marko Šimić.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković: Jesensko zasjedanje počinje 18. rujna, na dnevnom redu sjednice 102 točke

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković najavio je, nakon održane redovite sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika, kako će jesensko parlamentarno zasjedanje koje započinje 14. sjednicom, početi 18. rujna i trajati do 31. listopada, ukupno sedam tjedana.
Više

Ranko Ostojić sudjelovao na Međuparlamentarnoj konferenciji o pitanjima azila i migracija

Helsinki - Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić sudjelovao je na Međuparlamentarnoj konferenciji o pitanjima azila i migracija koja je u okviru parlamentarne dimenzije finskog predsjedanja održana 8. i 9. rujna 2019. u Helsinkiju.
Više

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja sudjeluje na konferenciji u povodu donošenja zajedničkog Akcijskog plana za borbu protiv demencije

Malta - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja sudjeluje na europskoj i istočnomediteranskoj regionalnoj konferenciji u povodu donošenja zajedničkog Akcijskog plana za borbu protiv demencije, u organizaciji Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Europu koja se 9. i 10. rujna održava na Malti.
Više

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora sudjelovalo na Međuparlamentarnoj konferenciji o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj i Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici Europske unije

Helsinki – Izaslanstvo Hrvatskoga sabora sudjelovalo je na Međuparlamentarnoj konferenciji o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj i Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici Europske unije koja je u okviru parlamentarne dimenzije finskoga predsjedanja Vijećem EU-a održana od 4. do 6. rujna 2019. u Helsinkiju.
Više

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražio očitovanje MUP-a o slučaju Damira Škare

Zagreb – Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražio je 6. rujna 2019. od Ministarstva unutarnjih poslova očitovanje o slučaju Damira Škare.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković na prijmu i izložbi u povodu stupanja na dužnost nove kineske veleposlanice u Hrvatskoj Xu Erwen

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanom prijmu i otvaranju  izložbe  „40 godina reformi i otvaranja Kine“ povodom stupanja dužnost nove veleposlanice Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Xu Erwen, koji su održani u zagrebačkom hotelu Westin.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji Tolić u povodu smrti komodora Ivice Tolića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Tolić u povodu smrti komodora Ivice Tolića.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković čestitao braći Sinković na osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u veslanju u Linzu/Ottensheimu

Zagreb - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku braći Sinković na osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u veslanju u Linzu/Ottensheimu.
Više

Ermina Lekaj Prljaskaj primila izaslanstvo albanske Državne agencije za dijasporu

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko – albanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ermina Lekaj Prljaskaj primila je u četvrtak izaslanstvo Državne agencije za dijasporu Republike Albanije predvođeno Etlevom Kondi, izvršnom direktoricom agencije.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner na obljetnici Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je petoj obljetnici Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba koja se u četvrtak održala u rezidenciji veleposlanika Republike Koreje.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje Kim Dong- Chana

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj  Kim Dong-Chana.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio novu kinesku veleposlanicu u Hrvatskoj Xu Erwen

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Xu Erwen.
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića plivaču Franku Grgiću na osvajanju naslova svjetskog juniorskog prvaka na 800 i 1500 metara slobodnim stilom na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je mladom plivaču Franku Grgiću na osvajanju naslova svjetskog juniorskog prvaka na 800 i 1500 metara slobodnim stilom na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na ceremoniji posljednjeg ispraćaja i pokopa posmrtnih ostataka žrtava Drugog svjetskog rata u Gračanima

Zagreb – U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, u crkvi sv. Mihaela u Gračanima održana je misa, posljednji ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka 294 osobe ekshumirane na području Gračana, koje su ubijene na samom kraju Drugog svjetskog rata ili u poslijeratnom razdoblju.
Više

Reiner: Ne smijemo dopustiti relativiziranje i banaliziranje bilo kojeg zločina

Macelj – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je u petak na obilježavanju Europskog dana sjećanja na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima u Macelju.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković nazočio otvaranju Godišnje konferencije veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je otvaranju Godišnje konferencije veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner primio izaslanstvo Donjeg doma Parlamenta Japana

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je u utorak sastanak s izaslanstvom Donjeg doma parlamenta Japana kojega je predvodio voditelj izaslanstva Tanaka Kazunori.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio sućut obitelji Kuljiš

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio čestitku islamskim vjernicima u povodu Kurban bajrama

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Kurban bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio sućut u povodu smrti akademika Radoslava Katičića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademiku Velimiru Neidhardtu u povodu smrti akademika Radoslava Katičića.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja"

Knin - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sa izaslanstvom sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja".
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio 304. Sinjskoj alci

Sinj - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Sinju je nazočio 304. Sinjskoj alci, hrvatskoj viteškoj igri kojom se slavi pobjeda nad osmanskim osvajačima u bitci za Sinj 1715. godine.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
Više

Saborsko izaslanstvo sudjelovalo na komemoraciji za romske žrtve holokausta

Jasenovac - Na romskom groblju Uštica kod Jasenovca, gdje su ustaše ubile više od 16.000 Roma, u petak je po osmi put održan komemorativni skup posvećen romskim žrtvama holokausta kojim je obilježen Međunarodni dan sjećanja za romske žrtve genocida u 2. svjetskom ratu.
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića novom varaždinskom biskupu monsinjoru Boži Radošu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku monsinjoru Boži Radošu u povodu njegovog imenovanja varaždinskim biskupom.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner sudjelovao na svečanosti u prigodi obljetnice ustoličenja marokanskog kralja

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u utorak svečanosti obilježavanja dvadesete godišnjice ustoličenja marokanskog kralja Muhameda VI. koja se održala u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Maroka u RH.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner primio veleposlanika Republike Koreje Dong Chan Kima

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u utorak veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj  Dong Chan Kima.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner na svečanosti dodjele japanskog odličja veleposlaniku Dragi Štambuku

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u ponedjeljak svečanosti dodjele odličja japanske Vlade hrvatskom veleposlaniku, liječniku i pjesniku Dragi Štambuku.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao mladoj rukometnoj reprezentaciji

Zagreb - U povodu osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u rukometu za igrače do 21 godine, Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji čestitku je uputio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.
Više

Čestitka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića vaterpolskoj reprezentaciji

Zagreb – U povodu osvajanja brončane medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u južnokorejskom Gwangjuu, Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji čestitku je uputio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner na komemoraciji za poginulog pripadnika Hrvatske vojske Josipa Briškog

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u petak komemoraciji za poginulog pripadnika Hrvatske vojske skupnika Josipa Briškog.
Više

Predsjednik Sabora uputio sućut obitelji poginulog hrvatskog vojnika u Afganistanu

Zagreb –  Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Josipa Briškog, poginulog pripadnika Hrvatske vojske u Afganistanu.
Više

Izaslanstvo Sabora boravilo u službenom posjetu Vijeću i Dumi Federalne skupštine Ruske Federacije

Moskva - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, član Odbora Ivan Ćelić te voditelj Međuparlamentarne hrvatsko-ruske skupine prijateljstva Vedran Babić boravili su u dvodnevnom službenom posjetu Vijeću Federacije i Državnoj dumi.
Više

Milošević i Klisović sudjelovali na sastancima predsjedničke Trojke i predsjednika COSAC-a

Helsinki – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević i član Odbora Joško Klisović sudjelovali su 21. i 22. srpnja 2019. na sastanku predsjednika Konferencije odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC), kojim je otvorena parlamentarna dimenzija finskog predsjedanja Vijećem EU-a. 
Više

Potpredsjednik Sabora Reiner nazočio svečanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je u srijedu svečanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije u prigodi Dana Županije.
Više

Potpredsjednik Sabora Furio Radin primio veleposlanicu Japana Misako Kaji

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin primio je u srijedu veleposlanicu Japana u Hrvatskoj Misako Kaji s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima te suradnji na području gospodarstva i kulture Hrvatske i Japana.
Više

Izvanredna sjednica Hrvatskoga sabora sazvana za petak, 19. srpnja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je u srijedu navečer 13., izvanrednu, sjednicu Hrvatskoga sabora. Sjednica, sazvana na zahtjev Vlade Republike Hrvatske, održat će se u petak, 19. srpnja 2019. godine s početkom u 17.00 sati. 
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio japansku veleposlanicu Misako Kaji

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u utorak veleposlanicu Japana u Hrvatskoj Misako Kaji. Sugovornici su u razgovoru potvrdili kontinuirani razvoj bilateralnih odnosa, učestale političke posjete i razgovore na najvišim razinama kao i dobre temelje za daljnji razvoj gospodarske suradnje Hrvatske i Japana.
Više

Zastupnik Đujić sudjelovao na Parlamentarnom forumu Interparlamentarne unije o ciljevima održivog razvoja

New York - Predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji (IPU) Saša Đujić sudjelovao je u ponedjeljak u Ujedinjenim narodima na Parlamentarnom forumu uoči Političkog foruma na visokoj razini o ciljevima održivog razvoja koji organizira Gospodarsko i socijalno vijeće UN-a. 
Više

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića Mariji Tolj na zlatnoj medalji na Europskom prvenstvu za mlađe seniore

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je Mariji Tolj na osvajanju zlatne medalje u bacanju diska na Europskom prvenstvu za mlađe seniore. 
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio veleposlanicu Japana Misako Kaji

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je veleposlanicu Japana Misako Kaji.
Više

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner nazočio obilježavanju nacionalnog dana Francuske

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Sabora akademik Željko Reiner nazočio je, na poziv veleposlanice Francuske Corine Meunier, obilježavanju nacionalnog dana Francuske Republike.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković otkrio spomen-ploču liječnicima i djelatnicima KBC-a Sestre milosrdnice koji su spašavali Židove tijekom Drugog svjetskog rata

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanosti povodom otkrivanja spomen-ploče liječnicima i djelatnicima KBC-a Sestre milosrdnice  koji su liječili i spašavali Židove tijekom Drugog svjetskog rata, održane pod njegovim pokroviteljstvom.
Više