Priopćenja

Ukupno rezultata: 7642
Ukupno rezultata: 7642

Predsjednica Kluba zastupnika Centra i GLAS-a Anka Mrak-Taritaš primila bugarsku veleposlanicu Genku Georgievu

Zagreb – Predsjednica Kluba zastupnika Centra i GLAS-a Anka Mrak-Taritaš sastala se u četvrtak u Hrvatskome saboru s veleposlanicom Republike Bugarske Genkom Georgievom.
Više

Gari Cappelli primio japanskog veleposlanika Masatu Isu

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio je u srijedu japanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Masatu Isu.
Više

Predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović sastao se s izraelskim veleposlanikom Garyjem Korenom

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović sastao se u srijedu u Hrvatskome saboru s veleposlanikom Države Izrael Garyjem Korenom.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković upisao se u knjigu žalosti u povodu smrti generala Pavla Miljavca

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković upisao se u knjigu žalosti otvorenu u Hrvatskom saboru povodom smrti umirovljenog generala zbora i bivšeg saborskog zastupnika u četvrtom sazivu Hrvatskoga sabora Pavla Miljavca.
Više

Na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku predstavljen Strateški okvir razvoja mentalnog zdravlja do 2030.

Zagreb - Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u srijedu sjednicu posvećenu liječenju, rehabilitaciji i zaštiti mentalnog zdravlja u Hrvatskoj. Na sjednici je ujedno predstavljen nedavno donesen Strateški okvir razvoja mentalnog zdravlja do 2030. godine te iznesene osnovne smjernice za transformaciju i poboljšanje aktualnog sustava zdravstvene i međuinstitucionalne skrbi u liječenju i zaštiti mentalnog zdravlja.
Više

Peđa Grbin primio bugarsku veleposlanicu Genku Georgievu

Zagreb – Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Peđa Grbin susreo se danas u Hrvatskome saboru s veleposlanicom Republike Bugarske Genkom Georgievom. 
Više

Željko Reiner: Želimo motivirati otočno stanovništvo na ostanak

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u utorak predsjednika Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta (REGI) Younousa Omarjeea koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj kako bi predstavio Rezoluciju Europskog parlamenta o otocima u Europskoj uniji i kohezijskoj politici.
Više

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti generala Pavla Miljavca

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti generala Pavla Miljavca.
Više

Domagoj Hajduković primio veleposlanika Moldavije Olega Tuleu

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u utorak s moldavijskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti Olegom Țuleom.
Više

Na zajedničkoj tematskoj sjednici dvaju saborskih odbora održana rasprava o otocima Europske unije i kohezijskoj politici

Zagreb - Na zajedničkoj tematskoj sjednici Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije i Odbora za europske poslove predstavljena je u utorak Rezolucija Europskog parlamenta o otocima i kohezijskoj politici
Više

Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Pavić i predsjednik Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta Omarjee posjetili Šibenik, Zlarin i Prvić

Šibenik – Na poziv predsjednika Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marka Pavića u višednevnom službenom posjetu Hrvatskoj boravi predsjednik Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta Younous Omarjee.
Više

Zastupnik Domagoj Hajduković sastao se sa zamjenikom veleposlanika Nizozemske Ivarom Scheersom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u ponedjeljak sa zamjenikom veleposlanika Kraljevine Nizozemske Ivarom Scheersom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država, posebice u svjetlu ulaska Hrvatske u Schengenski prostor te skorog izglasavanja te odluke na Vijeću Europske unije.
Više

Na sjednici Odbora za poljoprivredu održana rasprava posvećena mladim poljoprivrednicima

Zagreb – Odbor za poljoprivredu je u ponedjeljak održao svoju 80. sjednicu koja je bila posvećena temi mladih poljoprivrednika, čime se uključio u obilježavanje Europske godine mladih.
Više

Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska-Izrael obilježila 25 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Izraela

Zagreb – Saborska Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska-Izrael u ponedjeljak je na svojoj 6. sjednici obilježila 25. obljetnicu diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Države Izrael.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na skupu „Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina 20 godina poslije: politička zastupljenost nacionalnih manjina kao preduvjet za jačanje manjinskih prava"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je uvodni govor na skupu pod nazivom „Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina 20 godina poslije: politička zastupljenost nacionalnih manjina kao preduvjet za jačanje manjinskih prava“ koji se održao Hrvatskome saboru.
Više

Zastupnici Marko Pavić i Domagoj Hajduković sudjelovali na sastanku posvećenom daljnjoj provedbi prijedloga pristiglih u okviru Konferencije o budućnosti Europe

Bruxelles – Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić i predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković kao članovi izaslanstva Hrvatskoga sabora u plenarnoj skupštini Konferencije o budućnosti Europe, sudjelovali su u petak na događanju u Europskom parlamentu u svrhu davanja povratnih informacija o Konferenciji o budućnosti Europe.
Više

Objavljen Natječaj za izbor člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije

Zagreb - Odbor za informiranje, informatizaciju i medije objavio je danas Natječaj za izbor člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije zbog isteka mandata članici Nadzornog odbora HRT-a.
Više

Renata Sabljar-Dračevac uputila podršku osobama s invaliditetom i onima koji o njima skrbe

Zagreb – U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac upućuje, u ime Odbora i u svoje ime, svim osobama s invaliditetom, pravobraniteljici za osobe s invaliditetom, Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske te udrugama, najiskreniju podršku i zahvalu na svemu što čine za osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji, kao i na doprinosu na području senzibiliziranja javnosti za izazove i probleme s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala na otvaranju međunarodnog sajma CroAgro

Zagreb – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Peti sudjelovala je u četvrtak, u svojstvu izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, ujedno i pokrovitelja  međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmova hrane i zdravog življenja, na svečanom otvaranju CroAgro sajma na Zagrebačkom velesajmu. 
Više

Marko Pavić: Vladavina prava je temelj zajedničkih vrijednosti i odgovornost svih država članica i institucija Europske unije

Bruxelles - Predsjednik  Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić sudjelovao je na trećem godišnjem međuparlamentarnom sastanku odbora posvećenom stanju vladavine prava u Europskoj uniji.
Više

Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ujedinjena Kraljevina Marko Pavić razgovarao s lordom Dundeejem, članom britanskog Doma lordova

Zagreb - Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Ujedinjena Kraljevina Marko Pavić održao je u srijedu sastanak videokonferencijskim putem s voditeljem Međuparlamentarne skupine prijateljstva Ujedinjena Kraljevina - Hrvatska u britanskom parlamentu i počasnim konzulom Republike Hrvatske u Škotskoj lordom Dundeejem.
Više

Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Japan Siniša Jenkač primio japanskog veleposlanika Masata Isa

Zagreb - Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Japan Siniša Jenkač primio je u četvrtak veleposlanika Japana Masata Isa. 
Više

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku na tematskoj sjednici o prevenciji i liječenju debljine prihvatio Prijedlog rezolucije o debljini

Zagreb - Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u četvrtak tematsku sjednicu o prevenciji i liječenju debljine koja je, prema iznesenim podacima, u Hrvatskoj poprimila epidemijske razmjere.
Više

Marijana Petir sudjelovala na okruglom stolu o perspektivama razvoja hrvatskog povrćarstva

Sveti Martin na Muri - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je u četvrtak na okruglom stolu „Izazovi i perspektiva razvoja hrvatskog povrćarstva 2023.-2027.“ koji je u okviru  6. seminara „Hrvatsko povrće“ održan u Svetom Martinu na Muri u organizaciji Gospodarskog lista i Zajednice udruga hrvatskih povrćara.
Više

Članovi Odbora za predstavke i pritužbe primili Izaslanstvo Odbora za peticije Velike nacionalne skupštine Turske

Zagreb – Predsjednica Odbora za predstavke i pritužbe Katica Glamuzina, s članovima Odbora Goranom Ivanovićem, Antom Kujundžićem i Stipanom Šašlinom te voditeljem Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Turska Matkom Kuzmanićem i članom Skupine, ujedno i predsjednikom Odbora za europske poslove Domagojem Hajdukovićem, održala je u srijedu sastanak s predsjednicom Odbora za peticije Velike nacionalne skupštine Turske Mihrimah Belmom Satır te članovima tog Odbora.
Više

Održana sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu posvećena temi uključivanja djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske

Zagreb - U Saboru je u srijedu održana tematska sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu na kojoj se raspravljalo o procesu inkluzije djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovni sustav u Hrvatskoj te mogućim rješenjima problema kojima bi se taj proces mogao poboljšati.
Više

Sanja Udović: Članstvo u Europskoj uniji i partnerska suradnja s NATO-om i OESS-om najbolje jamstvo slobode, stabilnosti i solidarnosti

Bruxelles – Potpredsjednica saborskog Odbora za vanjsku politiku Sanja Udović (NZ, Klub zastupnika Socijaldemokrati) sudjelovala je na međuparlamentarnom sastanku u organizaciji Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) vezano uz aktualne izazove vanjske i sigurnosne politike Europske unije, s posebnim naglaskom na potporu Ukrajini i osnaživanje globalnih saveza i partnerstava.
Više

Davor Ivo Stier sudjelovao na konferenciji Europskog parlamenta „Podrška parlamentarnoj demokraciji u svijetu – izgradnja demokratske otpornosti“

Zagreb/Bruxelles - Zastupnik Davor Ivo Stier sudjelovao je videokonferencijskim putem na konferenciji Europskog parlamenta pod nazivom „Podrška parlamentarnoj demokraciji u svijetu – izgradnja demokratske otpornosti“ kojom je obilježeno 10 godina demokratske potpore Europskog parlamenta.
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Irska susreli se s irskim veleposlanikom Dowlingom

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska–Irska Hrvoje Šimić i članovi Erik Fabijanić, Davor Ivo Stier, Zdravka Bušić, Vesna Nađ i Marijana Puljak održali su u srijedu sastanak s veleposlanikom Irske Ruaidhrijem Markom Dowlingom.
Više

Nakon 30 godina zanemarivanja, krajnje vrijeme za ozbiljne investicije u hrvatsku željeznicu: 6 milijardi eura

Zagreb – Nakon što se na hrvatskim prugama i željezničko-cestovnim prijelazima (ŽCP) posljednjih mjeseci zbilo nekoliko teških željezničkih nesreća, saborski Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu održao je u srijedu tematsku sjednicu kako bi s ključnim dionicima raspravio o perspektivi hrvatske željeznice i povećanju sigurnosti na ŽCP-ovima. 
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković na svečanom obilježavanju 30. godišnjice Hrvatske turističke zajednice

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanom obilježavanju 30. godišnjice Hrvatske turističke zajednice.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković primio predsjednika Republike Slovenije Pahora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora koji boravi u državnom posjetu Republici Hrvatskoj.
Više

Matko Kuzmanić primio turskog veleposlanika Yavuza Selima Kirana

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Turska Matko Kuzmanić primio je u ponedjeljak u Hrvatskome saboru veleposlanika Republike Turske Yavuza Selima Kirana kojemu je prije mjesec dana započeo mandat u Hrvatskoj.
Više

Zastupnik Davor Ivo Stier sudjelovao na okruglom stolu o temi transparentnog i vjerodostojnog lobiranja Globalne parlamentarne mreže OECD-a

Zagreb - Član Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier sudjelovao je u ponedjeljak na okruglom stolu Globalne parlamentarne mreže OECD-a „Transparentnosti i integritetu u lobiranju i utjecaju“ koji se održao u videokonferencijskim obliku i okupio zastupnike nacionalnih parlamenata država članica OECD-a i država kandidatkinja.
Više

Marijana Balić i Domagoj Hajduković razgovarali s počasnim konzulom Hrvatske na Islandu Ólafssonom

Reykjavik - U sklopu dvodnevnog boravka na Islandu, tijekom kojem su sudjelovali u radu Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, voditeljica saborskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Marijana Balić i član izaslanstva Domagoj Hajduković održali su i niz među kojima i susret s  počasnim konzulom Hrvatske na Islandu Hallgrímurom Ólafssonom.
Više

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu smrti istaknutog urednika, novinara i televizijskog voditelja Saše Zalepugina

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji u povodu smrti istaknutog urednika, novinara i televizijskog voditelja Saše Zalepugina.
Više

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao tematsku sjednicu o potrebama i budućnosti medicinskih pomagala u Republici Hrvatskoj

Zagreb – Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku u petak je na tematskoj sjednici raspravljao o potrebama i budućnosti medicinskih pomagala u Republici Hrvatskoj.
Više

Zastupnik Domagoj Hajduković održao niz susreta na marginama sastanka Stalnog Odbora Parlamentarne Skupštine Vijeća Europe

Reykjavik – Na marginama sastanka Stalnog Odbora Parlamentarne Skupštine Vijeća Europe, koji se održao 24. i 25. studenoga, predsjednik Odbora za europske poslove i član PSVE-a Domagoj Hajduković se sastao s brojnim islandskim dužnosnicima.
Više

Zastupnici Marijana Balić i Domagoj Hajduković sudjelovali na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Reykjavik – Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Marijana Balić i član Izaslanstva Domagoj Hajduković sudjelovali su u petak u radu Stalnog odbora Parlamentarne skupštine.
Više

Davor Ivo Stier primio zastupnicu u Nacionalnom kongresu Čilea Lorenu Fries i veleposlanika Čilea u RH Cristiána Streetera

Zagreb – Član Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Čile Davor Ivo Stier primio je u petak zastupnicu Nacionalnog kongresa Čilea Lorenu Fries i veleposlanika Republike Čilea u RH Cristiána Streetera. 
Više

Davor Bernardić i Hrvoje Šimić sudjelovali na 20. jesenskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a

Varšava - Voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Davor Bernardić i član Izaslanstva Hrvoje Šimić sudjelovali su u radu 20. jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a 24. i 25. studenoga 2022.
Više

Na marginama sastanka Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Hajduković se sastao s ukrajinskom zastupnicom Mezentsevom

Reykjavik - Tijekom boravka na Islandu i sudjelovanja u radu Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, na marginama tog sastanka, predsjednik Odbora za europske poslove i član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Domagoj Hajduković održao je niz bilateralnih susreta, među kojima i sa zastupnicom ukrajinske Verhovne Rade Mariom Mezenztsevom.
Više

Vladimir Bilek primio češkog veleposlanika Milana Hovorku

Zagreb – Vladimir Bilek, voditelj hrvatsko-češke međuparlamentarne skupine prijateljstva, zastupnik češke i slovačke manjine u Hrvatskome saboru i predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina primio je u četvrtak  veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj Milana Hovorku.
Više

Odbor za ravnopravnost spolova održao tematsku sjednicu o djelotvornosti uvjetnog kažnjavanja počinitelja obiteljskog nasilja

Zagreb – Uoči obilježavanja 25. studenoga – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Odbor za ravnopravnost spolova održao je tematsku sjednicu posvećenu pitanju djelotvornosti uvjetnog kažnjavanja počinitelja obiteljskog nasilja, a na kojoj se raspravljalo i o drugim temama važnim za pružanje adekvatne zaštite žena žrtava nasilja i obiteljskog nasilja.
Više

Zastupnici Zdravki Bušić uručeno priznanje za doprinos u stvaranju samostalne i suverene hrvatske države

Beč - Izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić nazočila je u četvrtak svečanom obilježavanju 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa s Republikom Austrijom.
Više

U Saboru održan okrugli stol pod nazivom “Progonjeni i zaboravljeni?” posvećen poštivanju vjerskih sloboda

Zagreb – Zastupnica Marijana Petir organizirala je u srijedu okrugli stol pod nazivom „Progonjeni i zaboravljeni““ posvećen poštivanju vjerskih sloboda, a u povodu obilježavanja  “Crvene srijede”, 23. studenoga, u sjećanje na sve one koji su progonjeni zbog svoje vjere. 
Više

Predsjednik Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Pero Ćosić primio studente i nastavnike sa Sveučilišta u Floridi

Zagreb – U sklopu projekta američke nestranačke političke organizacije The German Marshall Fund (GMF) pod nazivom „Učenje i život u EU“, skupina studenata i nastavnika Sveučilišta u Floridi posjetila je u srijedu Hrvatski sabor gdje ih je primio predsjednik saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Pero Ćosić zajedno s dekanom Fakulteta prometnih znanosti dr. sc. Markom Šoštarićem.
Više

Održana zajednička sjednica saborskog Odbora za vanjsku politiku i Odbora za nacionalnu obranu i vanjske poslove grčkog parlamenta

Zagreb– Odbor za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora održao je u srijedu zajedničku sjednicu  s Odborom za nacionalnu obranu i vanjske poslove parlamenta Helenske Republike.
Više

Predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković primio saveznog kancelara Republike Austrije Nehammera

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je saveznog kancelara Republike Austrije Karla Nehammera koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj.
Više