Priopćenja

Ukupno rezultata: 6724
Ukupno rezultata: 6724

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora odalo počast Stjepanu Radiću i lipanjskim žrtvama

Zagreb – Potpredsjednik Sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner te zastupnici Marijana Petir, Maja Grba-Bujević, Ljubica Maksimčuk, Ivan Ćelić i Rade Šimičević, uime Hrvatskoga sabora, prigodno su u petak na Zagrebačkom groblju Mirogoju obilježili Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve.
Više

Sabor izmijenio državni proračun, najveći dio rashoda odlazi za zdravstvo

Zagreb - S jednim glasom više od potrebnih 76, Hrvatski sabor u petak je izmijenio državni proračun za ovu godinu, ukupni prihodi povećavaju se za tri milijarde kuna (na 150,3 milijarde), a rashodi za 9,4 milijarde (na 167,4 milijarde) kuna.
Više

Odbor za poljoprivredu usvojio Deklaraciju o Alpe-Adria-Dunav području slobodnom od GMO-a

Zagreb - Nakon usvajanja Deklaracije na sjednici Odbora za poljoprivredu ona će biti upućena Hrvatskome saboru na usvajanje te će se kroz nacionalne odluke i suradnju s državama za područje te regije provoditi aktivnosti koje trebaju doprinijeti da cijelo to područje ostane slobodno od GMO-a.
Više

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Francuska primili francuskog senatora Jeana-Yvesa Lecontea

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Francuska Silvano Hrelja i članovi Skupine održali su u petak sastanak s članom francuskog Senata Jeanom-Yvesom Leconteom.
Više

Sabor: Otočanima više vode po subvencioniranoj cijeni

Zagreb - Hrvatski sabor izmijenio je u petak Zakon o otocima i tako omogućio da se otočanima poveća količina vode po subvencioniranoj cijeni, sa 45 na 85 kubnih metara godišnje.
Više

Sabor raspravio amandmane na rebalans proračuna i promjene u zastupničkim redovima

Zagreb - Hrvatski sabor raspravio je danas stotinjak amandmana podnesenih na rebalans državnog proračuna, na izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu te Zakona o otocima. 
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Petir: Tlo predstavlja osnovni resurs za proizvodnju hrane

Zagreb – U povodu obilježavanja 17. lipnja - Dana dezertifikacije i suše, predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir pozvala je na odgovorno ponašanje u raspolaganju i korištenju tla. Upozorila je kako nedostatak prikladnog zakonodavstva Unije, kojim bi se regulirala pitanja upravljanja tlom, rezultiraju degradacijom tla i na nacionalnoj i na europskoj razini. 
Više

Objavljen Javni poziv za podnošenje prijedloga za imenovanje predstavnika HUP-a u Odbor za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo

Zagreb - Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove objavio je danas Javni poziv za podnošenje prijedloga za imenovanje člana/članice Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskoga sabora iz reda predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca. 
Više

Cappelli održao sastanak s veleposlanikom Azerbajdžana Gurbanovom

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Capelli održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Republike Azerbajdžan Fakhraddinom Gurbanovom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, političkoj situaciji u Azerbajdžanu te iskustvima Hrvatske iz procesa mirne reintegracije nakon Domovinskog rata.
Više

Hajduković održao sastanak s glavnim pregovaračem Albanije s Europskom unijom Mazijem

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u srijedu s glavnim pregovaračem Albanije s Europskom unijom Zefom Mazijem. Glavna tema razgovora bila je suradnja dviju država u području europskih integracija s naglaskom na parlamentarnoj dimenziji te početku pregovora Albanije i Europske unije.
Više

Hajduković sudjelovao na međuparlamentarnoj konferenciji s članovima Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Europskog parlamenta

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sudjelovao je u srijedu na međuparlamentarnoj videokonferenciji s članovima Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Europskog parlamenta.
Više

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio turskog veleposlanika Mustafu Babura Hizlana

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli primio je u srijedu veleposlanika Turske u Hrvatskoj Mustafu Babura Hizlana. 
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković primio svjetsku prvakinju u judu Barbaru Matić i predstavnike Hrvatskog judo saveza

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je svjetsku prvakinju u judu Barbaru Matić te predstavnike Hrvatskog judo saveza.
Više

Domagoj Hajduković primio počasnog konzula Islanda Marina Filipovića

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković primio je u srijedu počasnog konzula Islanda u Republici Hrvatskoj Marina Filipovića s kojim je razgovarao o političkoj i gospodarskoj suradnji dviju zemalja.
Više

Na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova predstavljeni rezultati analize Svjetske banke o učincima pandemije koronavirusa na žene u Hrvatskoj

Zagreb - Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora održao je sjednicu na kojoj su predstavnice Svjetske banke predstavile izvješće o učincima pandemije koronavirusa na žene u Hrvatskoj. Podaci su pokazali da je pandemija pogoršala postojeću nejednakost između spolova i otežala život ženama u Hrvatskoj. To se posebice odnosi na žene iz osjetljivih društvenih skupina, uključujući niže kvalificirane žene iz ruralnih područja, radno neaktivne žene i starije žene.
Više

Saborsko izaslanstvo sudjelovalo na Međuparlamentarnoj konferenciji o ruralnom razvoju, poljoprivredi i teritorijalnoj koheziji

Zagreb – Predsjednik i potpredsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić i Marin Lerotić te predsjednica i potpredsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir i Ružica Vukovac sudjelovali su u srijedu na Međuparlamentarnoj konferenciji o ruralnom razvoju, poljoprivredi i teritorijalnoj koheziji u sklopu portugalskog predsjedanja Vijećem EU-a. 
Više

Marijana Petir posjetila obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo s prvim hotelom za pčele

Garešnica - Hrvatska ima mnogo hotela u kojima rado borave turisti iz cijelog svijeta, ali ima samo jedan hotel za pčele i to u Moslavini na OPG-u Balja, na samom ulazu u Garešnicu, kazala je Marijana Petir, predsjednica Odbora za poljoprivredu koja je u ponedjeljak posjetila prvi hotel za pčele u Hrvatskoj.
Više

Ivana Posavec Krivec sudjelovala na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a

Zagreb - U ponedjeljak je videokonferencijskim putem održan sastanak Stalnog odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a, tijekom turskog predsjedanja (CiO).
Više

Zastupnici Stier i Šarić sudjelovali na Međuparlamentarnoj konferenciji o migracijama i azilu

Zagreb - Davor Ivo Stier i Josip Šarić sudjelovali su na drugoj Međuparlamentarnoj konferenciji na visokoj razini o migracijama, koja je video putem održana u zajedničkoj organizaciji Europskog i portugalskog parlamenta, a u suradnji s njemačkim i slovenskim parlamentima. 
Više

Glavni odbor za gospodarstvo, infrastrukturu i energetiku Parlamentarne skupštine SEECP-a raspravljao o gospodarskim izazovima u zemljama jugoistočne Europe nakon pandemije

Zagreb - U nedjelju je videokonferencijskim putem održan sastanak Glavnog odbora za gospodarstvo, infrastrukturu i energetiku Parlamentarne skupštine SEECP-a za vrijeme turskoga predsjedanja (CiO). 
Više

Nikolina Baradić sudjelovala na sastanku Glavnog odbora za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost Parlamentarne skupštine SEECP-a

Zagreb - U subotu je videokonferencijskim putem održan sastanak Glavnog odbora za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost Parlamentarne skupštine Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), tijekom turskog predsjedanja (CiO). 
Više

Gari Cappelli održao sastanak s predsjednikom Odbora za vanjske poslove i dijasporu Skupštine Kosova Hakijem Abazijem

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli održao je u petak sastanak s predsjednikom Odbora za vanjske poslove i dijasporu Skupštine Kosova Hakijem Abazijem.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala na obilježavanju 150. obljetnice rođenja Stjepana Radića

Desno Trebarjevo - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je u programu obilježavanja 150. obljetnice rođenja Stjepana Radića.
Više

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner primio irskog veleposlanika Ruaidhrija Marka Dowlinga

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u petak veleposlanika Irske u Hrvatskoj Ruaidhrija Marka Dowlinga.
Više

Ljubica Maksimčuk primila austrijskog veleposlanika Josefa Markusa Wuketicha

Zagreb - Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Austrija Ljubica Maksimčuk održala je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Josefom Markusom Wuketichom.
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku Barbari Matić u povodu osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u džudu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Barbari Matić u povodu osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u džudu.
Više

Hajduković održao sastanak s veleposlanikom Rumunjske Grigorieom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u srijedu s veleposlanikom Rumunjske u Hrvatskoj Constantinom-Mihailom Grigorieom. Razgovaralo se o odnosima dviju država, kako političkim tako i gospodarskim, suradnjom unutar Europske unije te posebno o jačanju parlamentarne dimenzije suradnje Hrvatske i Rumunjske.
Više

Objavljeni zbornici najboljih učeničkih radova o temi 30. obljetnice hrvatske neovisnosti

Zagreb - Uoči obilježavanja Dana neovisnosti - 25. lipnja 2021. godine i trideset godina od proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske, Služba za građane Hrvatskoga sabora pripremila je i objavila na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora dva zbornika najboljih učeničkih radova. Riječ je o zasebnim zbornicima odabranih radova učenika 8. razreda osnovnih škola te učenika srednjih škola pristiglih na natječaj za najbolji esej/zastupnički govor o temi: „Trideset godina hrvatske neovisnosti“ alternativno „Trideset godina od proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske“.  
Više

Domagoj Hajduković predsjedao međuparlamentarnom konferencijom odbora za europska pitanja

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković predsjedao je u utorak međuparlamentarnom konferencijom odbora za europska pitanja u kojoj su sudjelovali predstavnici nadležnih odbora Hrvatskoga sabora, Nacionalne skupštine Mađarske, parlamenta Austrije i parlamenata Bosne i Hercegovine.
Više

Predsjednica Odbora za poljoprivredu uputila čestitku u povodu obilježavanja 8. lipnja - Svjetskog dana oceana

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir uputila je čestitku povodom Svjetskog dana oceana koji se obilježava 8. lipnja.
Više

Održana 12. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predstavnicima klubova zastupnika

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je 12. sjednicu Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predstavnicima klubova zastupnika. Na sjednici se raspravljalo o mogućnostima prilagodbe načina rada Hrvatskoga sabora u skladu s trenutačno povoljnijom epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj i relaksacijom pojedinih protuepidemijskih mjera.
Više

Marijana Petir sudjelovala na okruglom stolu u povodu šeste obljetnice enciklike pape Franje "Laudato si' – O brizi za zajednički dom"

Zagreb - Predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir sudjelovala je u subotu na okruglom stolu s temom: Šesta obljetnica enciklike pape Franje Laudato si'  – O brizi za zajednički dom koji je održan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u okviru konferencije "Laudato si – prema klimatskoj i društvenoj pravdi".
Više

Ljubica Maksimčuk, Katica Glamuzina i Anita Pocrnić-Radošević sudjelovale na plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana

Zagreb - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Ljubica Maksimčuk i članice Izaslanstva Katica Glamuzina i Anita Pocrnić-Radošević sudjelovale su na 15. plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) koja je održana 3. i 4. lipnja videokonferencijskim putem te je okupila više od 200 sudionika, članova nacionalnih izaslanstava država članica PAM-a i predstavnika međunarodnih organizacija.
Više

Marijana Petir nazočila proslavi blagdana sv. Kvirina na kojoj je sudjelovao i mađarski biskup János Székely

Sisak – Članica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Mađarska Marijana Petir nazočila je u petak proslavi blagdana sv.Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska kojom prigodom je održano i  svečano misno slavlje koje je predvodio szombathelski biskup János Székely zajedno s domaćim biskupom Vladom Košićem, mnogobrojnim biskupima i svećenicima. 
Više

Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Pavić održao sastanak s predstojnicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Castillo

Zagreb – Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić održao je u srijedu sastanak s predstojnicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Reginom Mariom Castillo. Tema sastanka bila je provedba europskog programa koji je pokrenut na inicijativu Europske komisije „Jamstvo za svako dijete“.
Više

Hajduković primio veleposlanika Francuske Veyssierea

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Francuske u Hrvatskoj Gaëlom Françoisom Veyssiereom.  
Više

Domagoj Hajduković i Marko Pavić sudjelovali na sastanku COSAC-a

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković i član Odbora te ujedno predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić, sudjelovali su na sastanku Konferencije odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC) održanom u okviru parlamentarne dimenzije portugalskog predsjedanja Vijećem Europske unije, 31. svibnja i 1. lipnja 2021. videokonferencijskim putem.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković položio vijenac na Oltaru domovine na Medvedgradu i nazočio svetoj misi za Domovinu u povodu obilježavanja Dana državnosti

Zagreb -  U povodu obilježavanja Dana državnosti, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, uz izaslanstvo Hrvatskoga sabora, položio je vijenac na Oltaru domovine na Medvedgradu.
Više

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske

Zagreb -  Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao govor u povodu Dana državnosti

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je govor u Hrvatskome saboru u povodu Dana državnosti.
Više

Marijana Balić sudjeluje na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Zagreb - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Marijana Balić sudjeluje na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine koji se održava u formatu videokonferencije. 
Više

Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na svečanom postrojavanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Zagreb - U povodu obilježavanja Dana hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice postrojavanja Hrvatske vojske predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom postrojavanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici.
Više

Predsjednik Sabora Jandroković na obilježavanju Dana hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske te Dana državnosti

Zagreb – U povodu obilježavanja Dana hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske te Dana državnosti 30. svibnja, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora na Gradskom groblju Mirogoj te odao počast poginulima u Domovinskom ratu. 
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sudjelovao na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice postrojavanja Hrvatske vojske

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice postrojavanja Hrvatske vojske, u Hrvatskom narodnom kazalištu, te se obratio nazočnima. 
Više

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji sudjeluje na 142. zasjedanju

Zagreb - Izaslanstvo Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj uniji sudjeluje na 142. skupštini IPU-a koja se održava videokonferencijskim putem od 24. do 28. svibnja 2021. U Izaslanstvu su voditelj Izaslanstva Branko Grčić i članovi Ivan Ćelić i Natalija Martinčević.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se s veleposlanicom Maroka Nour El Houda Marrakchi

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković, ujedno i voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Maroko, održao je u četvrtak sastanak s veleposlanicom Kraljevine Maroka u Hrvatskoj Nour El Houda Marrakchi. Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnim političkim zbivanjima te bilateralnim političkim i gospodarskim odnosima dviju država.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio prvog čovjeka kineske diplomacije Yanga Jiechija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s članom Politbiroa i ravnateljem Ureda za vanjske poslove Središnjeg odbora Komunističke partije Narodne Republike Kine Yangom Jiechijem koji je boravio u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.
Više

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj koje je predvodio predsjednik VAD-a Stipe Jukić. 
Više

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio vodstvo Bratovštine svetog Jakova

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u Hrvatskom saboru vodstvo Bratovštine svetog Jakova, službenog predstavnika Hrvatske u Nadbratovštini sv. Jakova koja djeluje u okviru istoimenog svetišta u Santiago de Composteli.
Više

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao sastanak s veleposlanikom Albanije Rizom Podom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u srijedu s veleposlanikom Republike Albanije u Hrvatskoj Rizom Podom s kojim je razgovarao o bilateralnim političkim i gospodarskih odnosima, parlamentarnoj suradnji i albanskom putu prema članstvu u Europskoj uniji.
Više