U Parizu započelo proljetno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a

Pariz – Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a sudjelovat će u radu proljetnog zasjedanja Skupštine koje se od 26. do 30. svibnja 2006. održava u Parizu. 

Na skupu se očekuje oko 340 parlamentaraca iz Europe i Sjeverne Amerike. Na današnjoj plenarnoj sjednici te na sjednici najavljenoj 30. lipnja predstavnicima parlamenata obratit će se grupa uglednih gostiju iz Francuske. Tako je na dnevnom redu obraćanje ministra unutarnjih poslova Nicolasa Sarkozya, a govor će održati i ministar obrane Michèle Alliot-Marie. Najavljeno je i obraćanje azerbajdžanskog i gruzijskog predsjednika te opozicijskog predsjedničkog kandidata Bjelorusije. U radu završne sjednice, ujedno i ključnog dijela proljetnog zasjedanja, sudjelovat će glavni tajnik NATO-a Jaap De Hoop Scheffer, koji će se sastati s visokim predstavnicima Sjevernoatlanskog vijeća i vrhovnim zapovjednikom Sjevernoatlantskog saveza za Europu generalom Jamesom Jonesom. 

Za vrijeme proljetnog zasjedanja sastat će se pet odbora Parlamentarne skupštine NATO-a: politički, odbor za obranu i sigurnost, odbor za znanost i tehnologiju, odbor za civilnu dimenziju sigurnosti i odbor za gospodarstvo i sigurnost. 

Hrvatsku će u Parizu predstavljati stalno Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a na čelu s voditeljem dr. sc. Krešimirom Ćosićem te članovima Izaslanstva mr. sc. Marinom Jurjevićem i Velimirom Plešom.
 

Autor: HS/NATO-PA