Predsjednik Sabora Vladimir Šeks tijekom konferencije u Tallinnu imao više bilateralnih susreta

Tallinn - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, na marginama dvodnevne Europske konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe koja se održava u glavnom gradu Estonije, imao je više bilateralnih susreta na kojima je dogovorena daljnja parlamentarna suradnja.

Predsjednik Sabora tako se u Tallinnu dogovorio s predsjednicima bugarskog i grčkog parlamenta, Georgijem Pirinskim i Annom Benaki, o inicijativi za organiziranje sastanka na koji bi se pozvali predsjednici parlamenata triju zemalja koje u narednom razdoblju predsjedaju EU-om (Austrija, Finska i Njemačka), kako bi se istražile daljnje mogućnosti parlamentarne suradnje zemalja regije s EU-om.

Na prvom susretu s novom predsjednicom albanskog parlamenta Jozefinom Topalli predsjednik Hrvatskog sabora dogovorio je daljnju suradnju na putu pridruživanja dviju zemalja NATO-u.

Šeks je razgovarao i s predsjedateljem Zastupničkog doma parlamentarne skupštine BiH Martinom Ragužem o stanju u BiH, predstojećim izborima i daljnjem poslu na ustavnim promjenama u BiH.

U utorak, 30. svibnja, predsjednik Sabora razgovarao je i s predsjednikom švedskog parlamenta Bjornom von Sydowom s kojim je dogovorio daljnju suradnju i razmjenu posjeta predstavnika parlamenata, ocijenivši to značajnim jer je ta zemlja u kontekstu pristupanja Hrvatske EU-u bila kritična.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora