Predsjednik Sabora Vladimir Šeks susreo se s učenicima nagrađenim na natjecanju login@europe 2006.

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je učenike nagrađene na natjecanju osnovnih i srednjih škola u izradi internetskih stranica na temu europskih integracija - login@europe 2006. tom prigodom istaknuvši kako su njihovi radovi vrijedan doprinos približavanju te materije hrvatskoj javnosti. 

Natjecanje za najbolju web stranicu na temu pristupa EU organiziralo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet. Među 60-ak prijavljenih timova prvo mjesto osvojili su učenici 3. gimnazije iz Splita, drugo 15. gimnazije iz Zagreba, a treće mjesto učenici Srednje škole iz Petrinje, dok su posebnu nagradu za kreativnost dobili učenici Ekonomske i birotehničke škole iz Bjelovara.

"Nadam se da će neki od vas sudjelovati na izborima za Europski parlament 2009. godine do kada će Hrvatska vjerojatno biti punopravna članica EU", rekao je učenicima predsjednik Hrvatskog sabora Šeks. Naglasio je da je Hrvatska duboko zakoračila u proces eurointegracija, te da je Hrvatski sabor učinio velik posao u procesu usklađivanja hrvatskoga zakonodavstva s pravnim stečevinama EU. 

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora