Predsjednik Sabora primio predsjednika Azerbejdžanske Republike u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je predsjednika Azerbejdžanske Republike Ilhama Aliyeva u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora Šeks i azerbejdžanski predsjednik Aliyev su izrazili zadovoljstvo postignutim visokim stupnjem bilateralnih političkih odnosa, kao i nadu da će ovaj posjet postaviti solidne temelje buduće suradnje, naročito u gospodarstvu. O snažnom interesu svjedoči i sastav azerbejdžanske delegacije u kojoj je bilo nekoliko ministara, ali i predsjednika važnih tvrtki. Osim u naftnoj industriji, Azerbejdžan je zainteresiran za suradnju u području turizma, farmaceutike, metalurgije i poljoprivrede.

Predsjednik Aliyev je u razgovoru s predsjednikom Šeksom ukazao na slično povijesno iskustvo dviju zemalja jer je dio teritorija Azerbejdžana nakon osamostaljenja bio okupiran izrazivši očekivanje da će se međunarodna zajednica snažnije uključiti u rješavanje problema.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks i predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev su se složili da u razvoju ukupnih bilateralnih odnosa svakako treba potaknuti parlamentarnu suradnju, tim više što je jedan od članova azerbejdžanske delegacije voditelj Skupine prijateljstva Azerbejdžana i Hrvatske Yagub Mahmudov.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora