Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić primio mađarskog veleposlanika Gábora Ivána

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić primio je u službeni posjet veleposlanika Republike Mađarske Gábora Ivána. 

Glavna tema sastanka bio je predstojeći dvodnevni posjet Odbora za vanjsku politiku mađarskog parlamenta Hrvatskoj. Kao domaćin, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić izrazio je uvjerenje da će i ovaj susret prodonijeti jačanju iznimno sadržajne suradnje Hrvatske i Mađarske. Fokus razgovora, nastavio je, bit će zaključna faza hrvatskih pregovora za pristupanje EU. 

Veleposlanik Gábor Iván naglasio je da će Mađarska i u ovoj fazi uložiti napore, kao zemlja predsjedateljica EU, kako bi se pregovori zaključili u prvoj polovici ove godine. Izraženo je obostrano uvjerenje da će Hrvatska uspjeti zatvoriti pregovore u tri poglavlja na sljedećoj međuvladinoj konferenciji. Govoreći o dvama najzahtjevnijim poglavljima, Tržišno natjecanje i Pravosuđe i temeljna prava, Frano Matušić rekao je da odobrenje plana restrukturiranja splitskog brodogradilišta Brodosplit od strane Europske komisije predstavlja pozitivan signal i za dovršetak restrukturiranja ostalih brodogradilišta. Razgovor je zaključen dogovorom o daljnjoj suradnji.

Autor: Služba za odnose s javnošću