Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju primio zastupnike SPD-a u njemačkom Bundestagu

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primio je u radni posjet izaslanstvo Kluba zastupnika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u njemačkom Bundestagu.

Na sastanku se razgovaralo o politici prema nacionalnim manjinama u Republici Hrvatskoj u procesu pristupanja EU, unapređenju parlamentarne suradnje između Hrvatskoga sabora i njemačkog Bundestaga te značenju i perspektivi Europske unije. Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac naglasio je da politika prema nacionalnim manjinama predstavlja važnu kariku hrvatske politike te da je manjinska komponenta usko vezana uz jačanje demokratskih institucija i u RH i u ostalim zemljama regije. Kao najbolji put u zajedničku europsku budućnost, istaknuo je svjestan proces obrazovanja mladih u toleranciji. Takav model, zaključeno je u razgovoru, važan je ne samo zbog koegzistencije većine i manjine unutar pojedine države, već i zbog suživota u Europskoj uniji koja predstavlja uređenu zajednicu različitosti.

U nastavku razgovora gosti iz Kluba zastupnika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u Bundestagu osvrnuli su se na tradicionalno dobre veze između dva parlamenta te su izrazili namjeru produbljivanja prijateljskih odnosa i u novom sazivu Bundestaga.