Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u Donjem Miholjcu

Donji Miholjac - Novu Tvornicu kaminskih peći i dimovodnog programa donjomiholjačke metaloprerađivačke tvrtke "Limex" dd, vrijednu oko šest milijuna eura, u kojoj će biti zaposleno oko 100 radnika, otvorili su predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks te direktor i vlasnik "Limexa" Josip Šelej.

Čestitajući djelatnicima "Limexa" njihovu 25. obljetnicu, Šeks je istaknuo kako je temeljno pitanje hrvatskog gospodarstva "ostvarivanje održivog gospodarskog rasta, ali ne mešetarenjem i malverzacijama, nego stvaranjem novih vrijednosti, što je mjerilo uspjeha u gospodarstvu". Dodao je kako "Limex" izvozi svoje proizvode u 30-ak europskih zemalja, što je na "tragu jačanja izvoznoga gospodarstva i industrijske proizvodnje".

Šeks je bio nazočan svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Poglavarstva, na kojoj mu je uručena spomenica u povodu 950. godišnjice prvog pisanog spomena Donjeg Miholjca.

Obrativši se nazočnima, Šeks je kazao da se do kraja godine očekuje dobivanje potrebne dokumentacije, uključujući i građevinsku dozvolu, za zapadnu obilaznicu oko Donjeg Miholjca, vrijednu 59 milijuna kuna. Dodao je da se početak gradnje očekuje početkom iduće građevinske sezone. Izvijestio je kako je danas uplaćeno oko 15 milijuna kuna za otpremnine više od 600 radnika bivšeg pogona "Borova" dd u Donjem Miholjcu, budući da je jučer postignuta izvansudska nagodba između gradskih vlasti i Uprave "Borova" dd, čime je omogućeno rješavanje ovoga višegodišnjeg socijalnog problema.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina