Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks na Europskoj konferenciji predsjednika parlamenata u Tallinnu

Tallinn - Hrvatski sabor pridaje veliku pozornost parlamentarnoj diplomaciji, a parlamentarnu diplomaciju na regionalnoj razini primjenjuje u posve konkretnom smislu: pridonijeti političkoj, demokratskoj i gospodarskoj stabilnosti i sigurnosti regije jugoistočne Europe, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u obraćanju europskoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe koja je počela u utorak, 30. svibnja 2006., u Tallinnu.

Šeks je istaknuo da upravo zastupnici nacionalnih parlamenata, kao izravno izabrani predstavnici naroda, imaju priliku i mogućnost znatno unaprijediti odnose naroda i države, posebno onih koje razdvajaju otvorena i neriješena pitanja.

"Hrvatski sabor odlučan je dati doprinos u tome i pokazati da parlamentarna diplomacija može uistinu biti pravi most za prenošenje iskustava o pozitivnim učincima demokratskog razvoja, ali i jedan od pokretača izgradnje institucija stabilnog demokratskog političkog sustava", poručio je u svojem govoru Šeks. 

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora