Međunarodna humanitarna udruga Soroptimist posjetila Sabor

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-danske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora mr. sc. Alenka Košiša Čičin-Šain i član skupine dr. sc. Tonči Tadić primili su u posjet predstavnice međunarodne humanitarne udruge Soroptimist International iz Kopenhagena.

Prigodom susreta članice Danskog kluba i jedne od najvećih svjetskih humanitarnih udruga zanimale su se za rad Hrvatskoga sabora te aktualne političke teme u Hrvatskoj. Posebna pozornost bila je usmjerena na pitanje položaja žena u politici, gospodarstvu i kulturi hrvatskog društva. 

Razgovaralo se i o prioritetima hrvatske vanjske politike s posebnim osvrtom na proces hrvatskog priključenja Europskoj uniji, te značajnoj ulozi Hrvatskog sabora na području usklađivanja hrvatskog i europskog zakonodavstva, kao i praćenja pregovora s Europskom unijom. 

Soroptimist International je međunarodna humanitarna udruga žena koja postoji više od stotinu godina i ima preko 100.000 članica. Udruga preko svog Kluba u Zagrebu djeluje u Hrvatskoj već niz godina kao sudionik i organizator velikog broja dobrotvornih akcija na području pomoći žrtvama stradalim od mina, pomoći nerazvijenim krajevima, promicanjem položaja žena i drugim akcijama humanitarne naravi.