Čestitka predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa povodom rezultata referenduma o neovisnosti Crne Gore

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je čestitku predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću u povodu objave rezultata nedjeljnog referenduma o nezavisnosti Crne Gore.

"Upućujem vam iskrene čestitke na rezultatima jučerašnjeg referenduma, na kojemu je crnogorski narod, odlučujući o svojoj budućnosti, dao svoj glas za samostalnu i neovisnu Crnu Goru", stoji, među ostalim u Šeksovoj poruci Krivokapiću.

Predsjednik Sabora nadalje piše, kaže se u priopćenju, kako Hrvatska, "kao prvi susjed, pozdravlja činjenicu da je crnogorski narod, demokratskim načinom i slobodno izraženom voljom, izrazio svoje težnje o budućnosti svoje države, opredijelivši se za nezavisnu i suverenu Crnu Goru".

Hrvatska također pozdravlja činjenicu što je plebiscitarno izjašnjavanje o državnopravnom statusu Crne Gore proteklo u mirnom i dostojanstvenom ozračju, te izražava nadu da će na isti način proteći i postreferendumsko vrijeme ustroja neovisne i samostalne Crne Gore.

Republika Hrvatska se, podsjeća predsjednik Sabora, zauzima za politiku mira i suradnje, aktivno pridonosi miru i stabilnosti u ovom dijelu jugoistoka Europe te želi u svakom pogledu ponajbolje odnose sa svim svojim susjedima, kojima u tom smislu, otvoreno iskazuje svoju spremnost za pomoć.

"Poštovani gospodine predsjedniče, molim vas da svim zastupnicima crnogorske Skupštine i svim građanima Crne Gore, u ime zastupnika Hrvatskog sabora i moje osobno, u povodu rezultata jučerašnjeg plebiscita prenesete iskrene čestitke", stoji u Šeksovoj čestitci Krivokapiću.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora