Predsjednik Sabora Jandroković održao sastanak s ministricom malog poduzetništva i turizma Kanade Bardish Chagger

Ottawa - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom, u sklopu službenog posjeta Kanadi, održao je sastanak s ministricom malog poduzetništva i turizma Bardish Chagger koja je ujedno i liderica Vlade u Zastupničkom domu Parlamenta Kanade.

Svake godine povećava se broj kanadskih turista koji posjećuju Hrvatsku i naša je zemlja kao turistička destinacija u Kanadi sve traženija, što potvrđuju i ovogodišnji podaci o 22 postotnom povećanju broju dolaska kanadskih turista u Hrvatsku u odnosu na isto razdoblje prošle godine, istaknuto je na susretu.

Na sastanku predsjednika Sabora Jandrokovića i kanadske ministrice malog poduzetništva i turizma Bardish Chagger stoga je poseban naglasak stavljen upravo na mogućnosti suradnje dviju zemalja u turizmu. Isto tako, istaknut je dobar kanadski primjer povezivanja turizma i malog poduzetništva koje je ključno za njegov razvoj.

Predsjednik Sabora s izaslanstvom nazočio Question periodu - aktualnom satu u Zastupničkom domu parlamenta Kanade 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, u sklopu službenog posjeta Kanadi, nazočio je Question periodu – aktualnom satu u Zastupničkom domu Parlamenta Kanade, gdje je hrvatskom izaslanstvu na Galeriji u Središnjoj dvorani upućen službeni pozdrav i dobrodošlica. Nakon aktualnog sata u parlamentu predsjednik Sabora Jandroković susreo se s brojnim ministrima u Vladi Kanade koji su odgovarali na pitanja zastupnika u kanadskom parlamentu, a pozdravio se i s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom.

Drugog dana službenog posjeta Kanadi predsjednik Hrvatskoga sabora s izaslanstvom u kojemu su saborski zastupnici Sanja Putica, Domagoj Hajduković i Ante Babić, održao je sastanke sa senatorom Peterom Harderom, predstavnikom kanadske Vlade u Senatu te sa senatoricom Raynell Andreychuk, predsjednicom Stalnog odbora za vanjsku politiku i međunarodnu trgovinu. Izaslanstvo Hrvatskog sabora razgovaralo je i s predstavnicima Parlamentarne asocijacije Kanade pri Europskoj uniji.

Autor: Ured predsjednika Sabora