Predsjednik Sabora Gordan Jandroković susreo se s predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Kanade Geoffom Reganom

Ottawa - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković susreo se s predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Kanade Geoffom Reganom. Jandroković i Regan na sastanku su istaknuli izvrsne bilateralne odnose Hrvatske i Kanade.

Kanadski predsjednik Parlamenta zahvalio je predsjedniku Sabora Jandrokoviću na dolasku u službeni posjet Kanadi jer se na taj način, rekao je, potvrđuju dobri politički odnosi i suradnja dviju zemalja.

Predsjednik Zastupničkog doma kanadskog Parlamenta Geoff Regan izrazio je zahvalu Hrvatskom saboru na ratifikaciji CETA-e i naglasio kako je to sada okvir za puno bolju gospodarsku suradnju Hrvatske i Kanade, koja je za sada još uvijek na niskoj razini. CETA je dala okvir za suradnju gospodarstava, a politička klima obiju država podržava intenziviranje gospodarstva, istaknuto je u razgovoru predsjednika Hrvatskoga sabora Jandrokovića i predsjednika kanadskog Parlamenta Regana.

Predsjednici dvaju parlamenata na sastanku su također razmijenili mišljenja i o Brexitu i izazovima koje on predstavlja za Europsku uniju te o migracijama kao i o stanju u jugoistočnoj Europi.

Autor: Ured predsjednika Sabora