Zastupnik Armin Hodžić primio veleposlanicu Bosne i Hercegovine Elmu Kovačević-Bajtal

Zagreb – Nezavisni zastupnik, predstavnik pet nacionalnih manjina, Armin Hodžić primio je u srijedu veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Elmu Kovačević-Bajtal.

U dužem i otvorenom razgovoru posebno je istaknuta važnost bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu je istaknuta činjenica da je bošnjačka nacionalna manjina druga po brojnosti u Hrvatskoj, a hrvatski narod jedan od tri ravnopravna i konstitutivna u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanica Kovačević-Bajtal upoznala je zastupnika Hodžića s aktivnostima u Bosni i Hercegovini na njezinom putu u europske integracije naglasivši potporu Republike Hrvatske u tom procesu. Zastupnik Hodžić, govoreći o svojim aktivnostima, naglasio je kako će kroz poticanje međuparlamentarne suradnje davati podršku tom procesu kao i daljem razvoju međudržavnih odnosa.

Također, zastupnik Hodžić je veleposlanici predstavio buduće aktivnosti vezane za komemoriranje žrtava genocida u Srebrenici u Hrvatskome saboru, a sugovornici su usuglasili zajedničke poticaje na održavanju brojnih kulturnih manifestacija u Republici Hrvatskoj kao značajnoj sponi odnosa između dviju država.