Zastupnica Marijana Petir dobitnica nagrade "Utjecajne hrvatske žene"

Zagreb – Zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovala je u petak na dodjeli nagrada koja je održana u sklopu svečane večere u organizaciji Mreže hrvatskih žena. Tom prigodom ujedno je obilježen Međunarodni dan žena. 

Uglednim dobitnicama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Argentine, Čilea, Bolivije i Australije su tom prilikom uručene nagrade "Buduće liderice" i "Utjecajne hrvatske žene" u kategorijama: vodstvo i inovacije, kultura i umjetnost, poduzetništvo, znanost, sport i humanitarni rad, a među laureatkinjama ove godine se našla i zastupnica u Hrvatskome saboru Marijana Petir kojoj je dodijeljena nagrada za vodstvo i inovacije.

Čestitajući dobitnicama osnivačica Mreže hrvatskih žena Caroline Spivak je istaknula da je vrijeme žena konačno stiglo i naglasila da se žene sve više uključuju u gospodarski i poduzetnički život, politiku i diplomaciju, te time i sve više dolaze do izražaja. 

Zastupnica Petir prenijela je čestitke predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića svim nagrađenima i rekla kako su sve dobitnice nagrada pokazale iznimnu autentičnost i zalaganje. Izrazila je tom prilikom nadu u to kako će njihov karakter, vrijednosti koje zagovaraju, te marljivost i odgovornost kojom pristupaju svom poslu poslužiti kao primjer i drugima. Također im je poručila kako trebaju biti ponosne na sebe, jer kako je istaknula, biti dobitnicom nagrade među 550 nominiranih Hrvatica iz cijeloga svijeta predstavlja poticaj da se nikada ne umore u zalaganju za opće dobro i osnaživanje drugih žena.

Mreža hrvatskih žena je globalna platforma koja povezuje žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala.