Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Alžir Dario Hrebak primio veleposlanicu Alžira Nakhle Kechache

Zagreb - Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Alžir Dario Hrebak, primio je u petak veleposlanicu Alžira Nakhle Kechache s kojom je razgovarao o dosadašnjoj i planovima daljnje suradnje između dvaju parlamenata, mogućnostima unaprjeđenja gospodarske i suradnje u području energetike te trenutačnim sigurnosnim pitanjima i pitanjima migracija.

Veleposlanica Kechace ocijenila je suradnju između dviju država dobrom i bez otvorenih pitanja. Posebno je istaknula alžirski interes za produbljivanje gospodarske suradnje u energetskom i sektoru brodogradnje, te u preuzimanju hrvatskih znanja i iskustava u turističkom sektoru. Istaknula je kako je za rješavanje pitanja ilegalnih migranata, koji na putu prema Europskoj uniji prolaze i kroz Alžir, nužan ozbiljniji strateški pristup ovom problemu.

Dodatan poticaj suradnji dvaju država na parlamentarnoj i izvršnoj razini dalo bi i intenziviranje aktivnosti i iskorištavanje punog potencijala suradnje u sektoru gospodarstva, zaključio je Hrebak i dodao kako hrvatske tvrtke mogu ponuditi svoja iskustva i dobre prakse, pa je u tom smislu potrebno jačati suradnju nadležnih gospodarskih komora i udruženja i poticati njihovo povezivanje.