Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Davor Bernardić sudjelovao na godišnjem zasjedanju PS OESS-a

Beč - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Davor Bernardić sudjelovao je na 29. godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine koja je održana 5. i 6. srpnja u Beču.

Tom prigodom Bernardić je naglasio kako je ova organizacija jedna od rijetkih koja okuplja sve europske zemlje, a ne samo članice EU-a i time je njezina uloga u očuvanju i zaštiti demokracije jos važnija. 

- Svjedoci smo da u sve većem broju zemalja postoje sumnje na izborne prijevare, krađu glasova, politički pritisak na medije, ali ono najtragičnije jest da se ugrožavaju elementarna ljudska prava. Prisilno spuštanje aviona i uhićenje kritičara režima u Bjelorusiji ili sve cešći ispadi antisemitizma u Europi samo to potvrđuju. Ne smijemo shvaćati demokraciju zdravo za gotovo. Borba za demokratske vrijednosti traje svaki dan. Upravo te vrijednosti su temelj ljudskog napretka. 

Zato je zadatak ove - za Europsku stabilnost i mir - važne organizacije da se reorganizira i još odlučnije prione poslu osiguranja sigurnosti i zaštiti demokracije za sve europske građane, rekao je u svom obraćanju pred Parlamentarnom skupštinom OESS-a u Beču voditelj saborskoga izaslanstva Bernardić.

U okviru zasjedanja održani su izbori za predsjednicu, potpredsjednike i rizničara PS OESS-a te vodstvo triju glavnih odbora, predsjednika , potpredsjednika i izvjestitelja. Tom prigodom Bernardić je čestitao novoj predsjednici PS OESS-a  iz Švedske Margareti Cederfelt s kojom je održao bilateralni sastanak.