Vesna Pusić primila delegaciju njemačkog Bundestaga

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora prof. dr. sc. Vesna Pusić primila je u radni posjet delegaciju Odbora za pitanja Europske unije njemačkog Bundestaga koju je predvodio njezin predsjednik Michael Roth. Na sastanku je sudjelovao i predsjednik Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora Neven Mimica.

Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Vesna Pusić istaknula je kako postoji duga tradicija dobrih bilateralnih odnosa između Njemačke i Hrvatske te da je Hrvatska imala priliku naučiti funkcioniranje demokratskih institucija iz iskustva Njemačke. Vesna Pusić upoznala je goste s tijekom pregovora koje Hrvatska vodi s Europskom unijom, a razgovaralo se i o podršci hrvatskih građana pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te o Komunikacijskoj strategiji Vlade Republike Hrvatske. 

Predsjednik Odbora za pitanja Europske unije njemačkog Bundestaga Michael Roth naglasio je da Hrvatska ima punu potporu Njemačke kako bi se pregovori s Europskom unijom završili što prije. 

Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Vesna Pusić kazala je da je osnovni cilj Hrvatske, tijekom pregovora s Europskom unijom, provedba institucionalne i zakonske reforme kako bi se postigla razina europskih standarda u zakonodavstvu i demokratizaciji institucija. U nastavku se razgovaralo o stanju u regiji, a potpredsjednica Sabora je istaknula kako Republika Hrvatska ima vodeću poziciju u regiji o pitanju reformi, a svojim iskustvima može pomoći i drugim zemljama.