Vesna Bedeković primila kanadskog veleposlanika Daniela Maksymiuka

Zagreb - Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković održala je u petak sastanak s veleposlanikom Kanade u Republici Hrvatskoj Danielom Maksymiukom tijekom kojeg je potvrđena dobra suradnja dviju država te iskazan interes za njezino unaprjeđenje, posebno u području odgoja i obrazovanja.  

Vesna Bedeković osvrnula se na tijek priprema za obrazovnu reformu u Republici Hrvatskoj istaknuvši pritom značaj interkulturalnog odgoja i obrazovanja. S tim u vezi naglasila je da je Hrvatska multikulturalna i multikonfesionalna zemlja koja manjinske zajednice smatra bogatstvom svojeg društva, jer "upravo različitost i raznolikost kultura i tradicija svih njezinih manjinskih zajednica Hrvatsku čini boljom, snažnijom i bogatijom", kazala je Bedeković.

Dodala je kako je različitosti potrebno promatrati kao šansu za sustavno prihvaćanje i uvažavanje te zajedničko usvajanje interkulturalnih obrazaca ponašanja.

Veleposlanik Maksymiuk ukratko je predstavio kanadski sustav obrazovanja te iskazao interes za nastavak suradnje dviju država, posebice u području odgoja i obrazovanja.

Autor: Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu