Veleposlanica Kraljevine Norveške Elisabeth Walaas i veleposlanik Kraljevine Danske Berno Kjeldsen u nastupnom posjetu kod predsjednika Sabora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je danas u nastupne posjete veleposlanicu Kraljevine Norveške Elisabeth Walaas i veleposlanika Kraljevine Danske Bernoa Kjeldsena.

Predsjednik Hrvatskog sabora je zahvalio na gospodarskoj i humanitarnoj pomoći Kraljevine Norveške Republici Hrvatskoj kao i na norveškoj podršci hrvatskom ulasku u NATO. Uz zajedničku visoku pozitivnu ocjenu političkih, gospodarskih i kulturnih bilateralnih odnosa predsjednik Sabora Vladimir Šeks i norveška veleposlanica Elisabeth Walaas su se složili da treba nastaviti razvijati već intenzivnu parlamentarnu suradnju.

Predsjednik Sabora izvijestio je danskog veleposlanika o političkom konsenzusu parlamentarnih stranaka u vezi s pristupanjem Republike Hrvatske u Europsku uniju, te o Komunikacijskoj strategiji za informiranje hrvatske javnosti u Europskoj uniji i pripremama za članstvu za 2006. godinu o kojoj će biti riječi na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora sljedećeg tjedna.

Autor: Ured predsjednika Sabora