Vedran Babić sudjelovao na sastanku Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine SEECP-a

Skoplje - Član izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) Vedran Babić sudjelovao je na sastanku Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnost Parlamentarne skupštine SEECP-a koji je održan u subotu, 11. svibnja u Skupštini Republike Sjeverne Makedonije. Tema sastanka bila je „Borba protiv dezinformacija u jugoistočnoj Europi“.

Sudionike sastanka primio je i pozdravio predsjednik Skupštine Republike Sjeverne Makedonije Talat Xhaferi. Sastankom je predsjedao predsjednik Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnosnu suradnju PS SEECP-a, Xhevat Ademi, a sudionicima se obratio i potpredsjednik Skupštine Republike Sjeverne Makedonije Goran Misovski te Robert Popovski, ministar u Vladi Republike Sjeverne Makedonije.  

Predstavnici parlamenata iz država jugoistočne Europe u svojim su se izlaganjima osvrnuli na opasnosti koje mogu nastati kao posljedica dezinformacija, politike i mjere koje je potrebno poduzeti, ali i o stanju u svojim državama.

Predstavnik Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Zoran Popov osvrnuo se na potencijalne opasnosti te predložio mogućnosti suradnje s RCC-om.

Na kraju sastanka, uz ocjenu kako se radi o kvalitetnim dokumentima, članovi Glavnog odbora usvojili su Izvještaj i Rezoluciju, koji će biti razmatrani i potvrđeni na zasjedanju Parlamentarne skupštine Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi, koje se planira održati u lipnju 2019. u Sarajevu, u okviru bosanskohercegovačkog predsjedanja ovom inicijativom.

Sastanku su uz domaćine i predstavnike Izaslanstva Hrvatskoga sabora nazočili i članovi Glavnog odbora iz parlamenata Albanije, Grčke, Srbije, Turske i Kosova.