Uskrsna čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora hrvatskim građanima

U povodu nadolazećih uskrsnih blagdana, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks je, u ime Hrvatskoga sabora, uputio svim građanima Republike Hrvatske  uskrsnu čestitku sljedećeg sadržaja:

"Poštovane građanke i građani Republike Hrvatske,

Blagdan Kristova uskrsnuća je veliki blagdan kršćanske tradicije  koji proslavljamo u ozračju  mira, ljubavi i veselja u svakom ljudskom srcu, u svakoj našoj obitelji. To je vrijeme koje snažno pridonosi istinskom poštivanju, uvažavanju i razumijevanju među svim ljudima dobre volje.
 
To je i vrijeme koje nas podsjeća na ponovno vraćanje u život, kada  promišljamo o boljemu sutra, o sretnijem životu  koji će biti primjeren potrebama i željama svakog pojedinog čovjeka. Upravo je takvo promišljanje, uz jasnu spoznaju, svijest i sigurnost u vlastite vrijednosti i sposobnosti, bitan preduvjet napretku hrvatskog  društva. Bez imalo dvojbi, željeni napredak ćemo ostvariti pomno čuvajući svoj nacionalni identitet, ravnopravni i u zajedništvu  velike obitelji europskih naroda, unatoč pojavama skepticizma i malodušja. 

Iskreno vjerujući kako će simbolika uskrsnih blagdana o ponovnom buđenju i vjeri u svjetliju budućnost trajno zaživjeti kod svih nas hrvatskih građana, te u nadi da  nadolazeće blagdane radosno provedete u miru i ljubavi, od srca vam želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Vladimir Šeks"
 
Predsjednik Šeks uputio je u ime svih zastupnika Hrvatskoga sabora uskrsne čestitke predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću, apostolskom nunciju Svete Stolice, kardinalu Franciscu-Javieru Lozanu i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije, gospodinu Jovanu Pavloviću.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora