U Saboru otvorena izložba „Borovo selo – zločin bez kazne“

Zagreb – U Hrvatskome saboru je u petak, treću godinu zaredom, otvorena izložba u povodu 28. obljetnice masakra dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu. Izložbu je otvorio zastupnik Stevo Culej, a prisutnima se obratio izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner. 

Na izložbi su uz skulpture koje prikazuju mučenja i stradanja u Borovu Selu postavljene fotografije, dokumenti i novinski članci koji kronološki prate sudbinu ubijenih i ranjenih redarstvenika. 

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u obraćanju je posebno istaknuo kako se prošlost ne smije zaboraviti no kako nas ona ne smije spriječiti u stvaranju bolje budućnosti. – Žrtva koju su dvanaest hrvatskih redarstvenika podnijeli za našu domovinu ne smije nikada biti zaboravljena, rekao je Reiner i zahvalio zastupniku Culeju na organizaciji ove izložbe koja novim generacijama daje priliku da upoznaju povijest i zbivanja u Domovinskom ratu.

Zastupnik Culej je pri otvaranju izložbe posebno naglasio kako mnogi u Hrvatskoj još uvijek traže svoje najbliže te kako je ova izložba organizirana ne samo zbog ubijenih u Borovu Selu već i otkrivanja istine o Domovinskom ratu. – Zbog ubijenih 12 redarstvenika i svih stradalih u Borovu Selu moramo reći istinu i neka to bude kamenčić kojim će se zakotrljati lavina istine. Potrebno je da se svi pročistimo i doživimo katarzu i kažemo svi zajedno idemo naprijed, rekao je Culej. 

Izložba će u Hrvatskome saboru biti otvorena do petka 10. svibnja 2019.