U Saboru održan sastanak o stanju školstva na području grada Križevaca

Zagreb – Saborski zastupnik Branko Hrg danas je u Hrvatskome saboru primio ravnatelje vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja grada Križevaca i općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno s kojima se tom prigodom sastala i predsjednica Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Vesna Bedeković.  

Ravnateljice i ravnatelji predstavili su saborskim zastupnicima svoje ustanove, ukazali na probleme i dali prijedloge za poboljšanje stanja u odgojno-obrazovnom sustavu. Bedeković je upoznala nazočne ravnatelje s aktivnostima u provođenju obrazovne reforme i aktivnostima Odbora te izrazila zadovoljstvo što ima priliku razgovarati s ljudima iz neposredne prakse. Hrg je izrazio zadovoljstvo odazivom ravnatelja te pozvao na daljnju suradnju i zajedništvo. Posebno je naglasio potrebu za nastavkom aktivnosti za osnivanje Centra potpore u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci u sklopu kojeg bi se formirao i mobilni tim stručnih suradnika kao potpora svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Grada Križevaca i okolnim općinama.  

Sastanku od strane ravnatelja prisustvovali su Suzana Knežević, Gordana Juran-Ratković, Toni Svoboda, Igor Brkić, Dražen Bokan, Tomislav Hanžeković, Stjepan Lučki, Darko Zvonar, Đurđica Sučić, Branka Špoljar, Katarina Ivković – Balint, Terezija Horvat, Marina Svjetlana Šimić, Darinka Vrbanec, Mihaela Brkić i Snježana Majić. 

Zaključeno je da ovo vrlo kompleksna i prevažna problematika koja zahtijeva kontinuirano praćenje provedbe u praksi i stalna poboljšanja.