U RACVIAC-u održana završnica kviza o poznavanju NATO-a za srednjoškolce i studente

Rakitje - U suradnji s Organizacijom za promicanje sjevernoatlantskih integracija (OPSA) i Izaslanstvom Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a u Centru za sigurnosnu suradnju RACVIAC održano je finale kviza o poznavanju rada NATO saveza pod nazivom "Kvizom znanja od Dubrovnika preko Zagreba do NATO-a u Bruxellesu". 

Kviz je organiziran u okviru promotivnih aktivnosti uz nadolazeće 59. godišnje zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a koje će se od 11. do 14. listopada održati u Dubrovniku. Sudionici današnjeg finala bili su 10 srednjoškolaca i studenata iz četiriju dalmatinskih županija koji su ostvarili najbolje rezultate na internetskom isključnom natjecanju. Sudionike je kao domaćin uime RACVIAC-a uvodno pozdravio brigadni general Zdravko Jakop, zamjenik direktora RACVIAC-a, koji je tom prigodom održao i kratku prezentaciju o radu RACVIAC-a. Prezentacije su održali i poručnik Robert Kamaran iz Obučnog središta za međunarodne vojne operacije s temom "Oružane snage RH u NATO vođenim operacijama", direktor OPSA-e Denis Avdagić s temom djelovanja i povijesti NATO saveza te tajnik Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Maroje Katalinić s temom Parlamentarne skupštine NATO-a. 

Nakon tri kruga natjecanja najboljima su se pokazala četiri natjecatelja: Andro Radović, Tereza Buconić i Lovro Ogresta iz Dubrovnika te Paula Karadža iz Zagreba, koja studira u Dubrovniku. Najbolji natjecatelji bit će nagrađeni putovanjem u Bruxelles u sklopu kojega će posjetiti i sjedište NATO saveza. Nagrade će im se uručiti prvog dana zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, 11. listopada, na dubrovačkom Stradunu, na kojemu će tom prigodom biti priređen i javni koncert. 
 

Autor: Služba za medije