Tonino Picula primio veleposlanicu Republike Grčke u Republici Hrvatskoj Ouraniu Arvaniti

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Tonino Picula primio je u radni posjet veleposlanicu  Republike Grčke u Republici Hrvatskoj Ouraniu Arvaniti. 

Parlamentarna skupština OESS-a u srpnju u Oslu bira svog novog predsjednika. Grčki zastupnik i aktualni potpredsjednik Skupštine OESS-a Petros Eftymiou istaknuo je svoju kandidaturu za to mjesto. Grčka veleposlanica na sastanku s voditeljem hrvatskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Toninom Piculom zatražila je podršku hrvatskoga izaslanstva za izbor grčkog kandidata. Izrazila je uvjerenje da će Tonino Picula koji se kandidirao za izvjestitelja prvog Odbora za politička i sigurnosna pitanja Parlamentarne skupštine OESS-a biti izabran na tu važnu funkciju. Izrazivši svoju potporu kandidaturi grčkog zastupnika Petrosa Eftymioua, Tonino Picula rekao je da će s tim upoznati ostale članove Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a. On će osobno sa zadovoljstvom podržati izbor grčkog kandidata na čelno mjesto Parlamentarne skupštine OESS-a. 

Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a izvijestio je grčku veleposlanicu da je Predsjedništvo Hrvatskoga sabora donijelo odluku da će domaćin Parlamentarnoj skupštini OESS-a u listopadu 2011. biti Hrvatska. 

Grčka veleposlanica izrazila je zadovoljstvo što su otklonjene prepreke za otvaranje poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom, izrazivši potporu Grčke da Hrvatska u idućim danima i tjednima otvori sva preostala poglavlja i krene put zaključivanja pregovora. 

Autor: Služba za odnose s javnošću