Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika Jelića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Jelić u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika u prvom sazivu Hrvatskoga sabora Ive Jelića, u kojem stoji:

"Poštovana obitelji Jelić, sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Ive Jelića te Vam uime Hrvatskoga sabora i osobno, s dubokim suosjećanjem izražavam iskrenu sućut.

Gospodina Jelić pamtit ćemo kao zastupnika u prvom sazivu Hrvatskoga sabora, kada su donesene neke od povijesnih odluka vezanih za stvaranje samostalne i suverene hrvatske države, zbog čega je dobio i Povelju Hrvatskoga sabora. U osobito teška, ratna vremena za našu zemlju, nije odustajao od snažne vjere u demokratske vrijednosti i za njih se uvijek predano zauzimao. Isticao se kao čovjek iznimnog integriteta, poštenja i osobne etike, vrijedan istinskog divljenja svojih prijatelja i kolega u Hrvatskom saboru.

Uvjeren sam da Ivo Jelić u jednako živom sjećanju ostaje i brojnim naraštajima učenika i studenata kojima je kao vrsni profesor prenosio bogatstvo svog znanja u dubrovačkoj srednjoj školi te na Pomorskom fakultetu. 

Poštovana obitelji, primite još jednom izraze iskrene sućuti."