Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji preminuloga generala Brune Zorice

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti generala Brune Zorice u kojima stoji:

„Poštovana obitelji Zorica, 

S velikom sam tugom sam primio vijest o odlasku generala Brune Zorice – Zulua. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, s dubokim suosjećanjem izražavam Vam iskrenu sućut.

Životna i ratna priča Brune Zorice - Zulua svjedoči o nesebičnom stavljanju vlastitih iskustava i znanja na raspolaganje Domovini: od beskompromisnog povratka iz inozemstva na početku Domovinskog rata do angažmana u formiranju specijalnih postrojbi Hrvatske vojske, od uspostave bojne Frankopan do sudjelovanja u obrambenim ratnim djelovanjima na brojnim bojištima, gdje god je to bilo potrebno.

U potpunosti se podredivši obrani Hrvatske pred velikosrpskim agresorom, Bruno Zorica – Zulu osobnim je primjerom i iznimno konkretno pokazao kako se voli ratom pogođena Domovina. O tomu posebno upečatljivo govore riječi njegovih suboraca koji su ga izuzetno poštovali i uvijek slijedili.

Uz trajnu zahvalnost za njegov osobit doprinos slobodi koju danas baštinimo, još jednom izražavam sućut članovima obitelji, kao i svim suborcima generala Zorice. Neka mu je laka hrvatska zemlja za koju se tako zdušno i bespoštedno borio.“.