Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji preminule glumice Kostadinke Velkovske

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji preminule glumice Kostadinke Velkovske:

„Poštovana obitelji,

u povodu smrti velike hrvatske kazališne i filmske glumice Kostadinke Velkovske upućujem Vam izraze iskrene i duboke sućuti uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Gospođa Kostadinka Velkovska svoju je dugogodišnju karijeru prvenstveno obilježila u kazališnim predstavama, no ostvarila je vrlo zapažene uloge i na filmu i televiziji, kao i brojne pamtljive i emotivne izvedbe šansona.

Bila je jedna od najproduktivnijih kazališnih glumica, s posebnom velikim ulogama u matičnom kazalištu Kerempuh u kojem je obilježila radni vijek. Godinama je igrala i na Dubrovačkim ljetnim igrama, a širokim rasponom kompleksnih uloga pokazala je svu raskoš svog glumačkog umijeća. Nesebično ga je znala dijeliti mladim ljudima, svojim učenicima, kroz rad u Udruzi za dramski odgoj mladih.

Pamtit ćemo njezin osmijeh i vedrinu te iznimno pozitivnu životnu i radnu energiju. U svemu što je radila, ostala je do kraja posvećena ljepoti istinske umjetnosti. 

Još jednom, poštovana obitelji, izražavam Vam svoju iskrenu sućut.".