Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Jandrokovića obitelji kazališnog, filmskog i televizijskog glumca te kazališnog redatelja Saše Anočića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je pismo sućuti obitelji kazališnog, filmskog i televizijskog glumca te kazališnog redatelja Saše Anočića, u kojem stoji:

„Poštovana obitelji, uime Hrvatskoga sabora te svoje osobno ime, primite izraze duboke sućuti i iskrenog suosjećanja u povodu smrti gospodina Saše Anočića.

Gospodin Anočić bio je istaknuti glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Zagrebačkog kazališta mladih te glumačkog ansambla zagrebačkog Gradskog kazališta Trešnja kojemu je bio i na čelu. Svojom izvanrednom glumom ostao je kazališnoj, filmskoj i televizijskoj publici u sjećanju po brojnim zapaženim ulogama, kao i nagradama za postavljanje na scenu niza kazališnih naslova kao redatelj.

Gospodina Anočića javnost će posebice pamtiti po kultnoj predstavi „Kauboji“, jednoj od najomiljenijih predstava hrvatske publike, u kojoj je pokazao svoje veliko redateljsko umijeće i učinio „Kauboje“ jednom od najviše izvođenih i nagrađivanih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta. Istaknuo se i u vrsnim autorskim projektima te, kao umjetnički suradnik Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, utkao studentima svoje dugogodišnje glumačko i redateljsko iskustvo.

Primite još jednom, poštovana obitelji Anočić, iskaze duboke sućuti.“