Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu smrti akademika Zlatka Boureka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, u povodu smrti akademika Zlatka Boureka, uputio je sućut njegovoj obitelji. U brzojevu sućuti stoji: 

„Poštovana obitelji Bourek, uime Hrvatskoga sabora i osobno ime upućujem vam iskrenu sućut u povodu gubitka vašeg supruga i oca, gospodina Zlatka Boureka. 

Akademik Zlatko Bourek ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti kao jedan od najplodonosnijih i najsvestranijih hrvatskih umjetnika koji je svojim talentiranim i bogatim slikarskim, kiparskim, kostimografskim, scenografskim i redateljskim izričajem obogatio hrvatsku, ali i svjetsku umjetnost za što je bio zasluženo višestruko nagrađivan.

Posebno ćemo pamtiti doprinos akademika Boureka radu svjetski poznate Zagrebačke škole crtanog filma i jednom od njezinih najuspješnijih projekata – jedinstvenoj animiranoj seriji "Profesor Baltazar".

Višegodišnji neumoran stvarateljski rad gospodina Zlatka Boureka ostavio je hrvatskoj umjetničkoj baštini velik umjetnički opus koji budući naraštaji trebaju trajno čuvati.

Primite još jednom, poštovana obitelji Bourek, izraze najdublje sućuti."

Autor: Ured predsjednika Sabora