Šeks bio nazočan na proslavi Dana Virovitičko-podravske županije

Virovitica - U Virovitici je obilježen Dan Virovitičko-podravske županije svečanom sjednicom Skupštine Virovitičko-podravske županije na kojoj je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Virovitice Vladimir Šeks. Zbog Dana nacionalne žalosti svečanost je održana bez zabavnog dijela, a minutom šutnje odana je počast poginulim vatrogascima na Kornatu. 

Virovitičko-podravski župan Stjepan Feketić u prigodnom je govoru kao najvažniji županijski projekt, realiziran u proteklih godinu dana, izdvojio programe iz razvoja poljoprivrede - poticanje govedarstva, svinjogojske, plasteničke i ekološke proizvodnje, projekte izmjere poljoprivrednog zemljišta, projekt navodnjavanja Kapinci-Vaška itd. 

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks čestitao je županijskom vodstvu na postignutim rezultatima. Postoje mjerila kojima se može ustvrditi kakvi su rezultati djelovanja vlasti u županiji te u gradovima i općinama. To su rast dohotka i dobiti, porast zaposlenosti i rast izvoza. Kada se u Virovitičko-podravskoj županiji promatraju ta mjerila, onda se može ustvrditi da županija krupnim koracima ide naprijed. Impresivna su sredstva kojima je država pomogla razvoj Virovitičko-podravske županije jer je iz državnog proračuna ili iz decentraliziranih sredstava u razdoblju od 2004. do sredine 2007. godine za različite programe u toj županiji uloženo 1,5 milijardi kuna, rekao je Šeks. 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina