Sabor raspravio amandmane na rebalans proračuna i promjene u zastupničkim redovima

Zagreb - Hrvatski sabor raspravio je danas stotinjak amandmana podnesenih na rebalans državnog proračuna, na izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu te Zakona o otocima. 

Vladini predstavnici nisu u četvrtak prihvatili podnesene amandmane iako teoretski postoji mogućnost da neke od njih u petak, na glasovanju, zastupnici prihvate .


Promjene u zastupničkim klupama

Sabor je u četvrtak, bez rasprave, saslušao i prijedloge odluka Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o šest zahtjeva za mirovanjem, odnosno aktiviranjem mandata.

MIP je Saboru predložio sljedeće promjene mandata: mandate će aktivirati Dario Zurovec (Fokus) i Damir Bajs (Damir Bajs NL), a mandati će završiti njihovim zamjenama Davoru Nađiju (Fokus) i Martini Grman Kizivat (SDP), dok će mandate staviti u mirovanje Tomislav Tomašević (Možemo!), Tulio Demetlika (IDS), Ivan Celjak (HDZ) i Anđelko Stričak (HDZ) koje će na zastupničkoj dužnosti mijenjati Urša Raukar-Gamulin (Možemo!), Emil Daus (IDS), Marin Piletić (HDZ) i Nadica Dreven Budinski (HDZ). 

Sabor je raspravio i dvanaest prijedloga odluka Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove kojima se predlažu izmjene u članstvu u saborskim radnim tijelima.

Glasovanje o raspravljenim aktima najavljeno je u petak, 18. lipnja. 

Autor: Hina/Hrvatski sabor