Renata Sabljar-Dračevac uputila čestitku u povodu obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe

Zagreb - U povodu današnjeg obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac, uime Odbora, i u svoje ime, upućuje najiskreniju zahvalu i čestitku svima onim koji svojim nesebičnim trudom i radom svaki dan spašavaju ljudske živote i na prvoj liniji pružaju neophodnu medicinsku pomoć i skrb. 

– Svim djelatnicima hitne medicinske službe čestitam njihov dan i zahvaljujem na svakodnevnom predanom zbrinjavanju pacijenata, pogotovo u vrijeme pandemije izazvane koronavirusom COVID-19, poručuje Sabljar-Dračevac.

Pandemija novog koronavirusa, ističe predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, uz važnost epidemiološke službe također ukazuje i na važnu ulogu sustava hitne medicinske službe kao prve karike u lancu zbrinjavanja hitnih pacijenata te naglašava kako kvalitetan i učinkovit sustav zahtjeva usklađeno, odgovorno i profesionalno djelovanje svih njegovih sastavnica. 

– Hrvatski zavod za hitnu medicinu niz godina sustavno radi na poboljšanju zdravstvene zaštite u Hrvatskoj i što boljem pristupu visokokvalitetnim uslugama u djelatnosti hitne medicine, s kontinuiranim održavanjem i usavršavanjem znanja i vještina radnika u ovoj djelatnosti, ističe Sabljar-Dračevac u svojoj čestitci i dodaje kako je upravo brza i dostupna medicinska skrb nerijetko i presuđujući čimbenik uspješnosti zdravstvene intervencije. Naglašava kako djelatnici hitne medicinske službe imaju ogromnu odgovornost te je od velike važnosti upravo njihova pravodobna i kvalitetna intervencija prilikom svakodnevnih izazova s kojima se susreću na terenu. Sabljar-Dračevac ističe kako će se Odbor na čijem je čelu i ona osobno i dalje zalagati za realizaciju svih projekata važnih za daljnji razvoj sustava hitne medicine u Hrvatskoj kao i za njezinu što veću afirmaciju i  profesionalnost. – Neka nas ovaj dan podsjeti na Vašu ulogu i nesebični doprinos u očuvanju života i zdravlja prilikom svakodnevnih izazova s kojima se susrećete na terenu, zaključuje Sabljar-Dračevac.

Nacionalni dan hitne medicinske službe proglasio je Hrvatski sabor 2013. godine na inicijativu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.