Renata Sabljar-Dračevac sudjelovala na 124. Kongresu poslodavaca u zdravstvu

Opatija - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac sudjelovala je od 30. rujna do 1. listopada na 124. Kongresu poslodavaca u zdravstvu u Republici Hrvatskoj s međunarodnim djelovanjem.

Teme ovogodišnjeg Kongresa bile su usmjerene na funkcioniranje i poslovanje zdravstvenih ustanova u vrijeme korona krize, stanje zdravstvenog sustava i pogled u budućnost uz reforme u zdravstvu, aktualna pravna pitanja s naglaskom na problematiku isplata razlike plaće za prekovremeni rad i osnovicu za izračun plaća u javnim službama, iskustva pojedinih zemalja u okruženju i mnoge druge teme važne za rad zdravstvenih ustanova i daljnji napredak zdravstvenog sustava.

Na kongresu koji je okupio brojne sudionike, uključujući gotovo sve ključne aktere u hrvatskome zdravstvu, Udruga poslodavaca u zdravstvu  predstavila je također svoj prijedlog programa mjera za financijsku stabilizaciju i strukturnu reformu zdravstvenog sustava kroz 30 mjera, a za nastavak funkcioniranja sustava naglašena je nužnost strukturne i upravljačke reforme kao i promjena uvjeta poslovanja zdravstvenih ustanova.