Reiner primio polaznike XVIII. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je danas nastavnike i polaznike XVIII. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" predvođene brigadnim generalom Zdravkom Klancem, zamjenikom zapovjednika Hrvatskoga vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", i brigadirom Krešimirom Trstenjakom, načelnikom Ratne škole.

Ratna škola "Ban Josip Jelačić" najviša je vojnoobrazovna institucija u Republici Hrvatskoj, koja svojim polaznicima iz nekoliko zemalja osigurava najvišu razinu naobrazbe u oružanim snagama, istaknuto je na sastanku. U sklopu nastavnoga programa svaki naraštaj Ratne škole već tradicionalno posjećuje Hrvatski sabor i druge institucije. Cilj im je svoje polaznike osposobiti za donošenje strateških odluka u području obrane i sigurnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Predsjednik Hrvatskoga sabora upoznao je polaznike XVIII. naraštaja Ratne škole s organizacijom, djelokrugom i radom Hrvatskoga sabora.

"Vojne sposobnosti važan su temelj učinkovitoga djelovanja EU-a i država članica u sigurnosnome i obrambenom području te sukladno s time treba posvetiti potrebnu pažnju razvoju i održavanju tih sposobnosti", kazao je predsjednik Hrvatskoga sabora Reiner.

Autor: Ured predsjednika Sabora