Reiner održao sastanak s američkim senatorom Corkerom

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner sastao se u nedjelju s predsjedateljem Odbora za vanjske poslove američkoga Senata, senatorom Robertom Corkerom koji je posjetio Hrvatsku nakon sudjelovanja na minhenskoj sigurnosnoj konferenciji.

Predsjednik Sabora Reiner i senator Corker razmijenili su mišljenja o bilateralnim odnosima Hrvatske i SAD-a koji su ocijenjeni prijateljskima i partnerskima. Razgovaralo se o mogućnostima unapređenja gospodarske suradnje, prije svega o perspektivi američkih ulaganja u Hrvatskoj, posebno u energetskome sektoru. - Naša suradnja na području obrane vrlo je dobra, a Hrvatska je vrlo zainteresirana za ulazak u program izuzeća od viza za Sjedinjene Američke Države te za ukidanje dvostrukoga oporezivanja, istaknuo je Reiner.

Senator Corker zanimao se za hrvatsko viđenje situacije na području Jugoistočne Europe te za stanje odnosa Hrvatske sa susjednim zemljama o čemu ga je predsjednik Sabora vrlo detaljno informirao. – Naš je interes stabilnost zemalja u susjedstvu i njihovo što skorije uključivanje u euroatlantske integracije, rekao je Reiner. - Hrvatska može biti primjer susjednim zemljama i faktor je stabilnosti na ovome području, kazao je senator Corker.

Govorilo se i o globalnim sigurnosnim izazovima s kojima se susreće međunarodna zajednica te aktualnoj migrantskoj krizi, kao i suradnji SAD-a i Hrvatske u sklopu NATO-a.

Autor: Služba za medije