Reiner na svečanom otvorenju službenih prostora Hrvatskog generalskog zbora

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je danas na svečanom otvorenju službenih prostora Hrvatskog generalskog zbora u Zagrebu.

Službene prostorije Hrvatskog generalskog zbora otvorila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a pored nje nazočili su i premijer tehničke Vlade Tihomir Orešković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te brojni drugi visoki dužnosnici i uzvanici u Republici Hrvatskoj.

U svom govoru predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner prisjetio se vremena Domovinskog rata te je naglasio kako branitelji i u današnje vrijeme imaju još puno toga za dati društvu;

- Vaša uloga u Domovinskom ratu bila je više nago časna i Hrvatska vam to nikada neće i ne smije zaboraviti. Hrvatska vas i danas još uvijek treba jer vašim znanjima i iskustvima vi još uvijek možete puno učiniti za unaprjeđenje hrvatskih obrambenih snaga. Zbog svega što ste do sada učinili za Hrvatsku nećemo i ne smijemo dopustiti da budete izloženi progonu naših dojučerašnjih agresora i okupatora.

Autor: Ured predsjednika Sabora