Reiner na svečanoj akademiji povodom 100. obljetnice pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je jučer na svečanoj akademiji u prigodi 100. obljetnice pravnog i institucionaliziranog islama u Republici Hrvatskoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Obraćajući se nazočnim akademik Reiner uputio je poruke tolerancije i međusobnog uvažavanja te izrazio uvjerenje u nastavak odlične suradnje s islamskom zajednicom u Republici Hrvatskoj.

'' Neka nam današnja obljetnica bude i dodatni poticaj za širenje međuvjerskog dijaloga ne samo ovdje u Hrvatskoj gdje se ponosimo najboljim odnosima u Europi između Islamske zajednice i države, već neka to bude primjer za druge dijelove svijeta koji će u tim zemljama pomoći boljem međusobnom razumijevanju, a u zaraćenim dijelovima svijeta učvršćivanju mira, obnovi razrušenih gradova i povratku izbjeglica njihovim domovima! '', kazao je među ostalim akademik Reiner.

Svečanost je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i grada Zagreba u organizaciji Mešihata Islamske zajednice.

Autor: Ured predsjednika Sabora