Reiner: Hrvatska će doprinositi naporima SAD-a u borbi protiv terorizma

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner primio je danas u posjet veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država Julietu Valls Noyes.

Reiner i Valls Noyes potvrdili su iskrene i partnerske odnose dviju zemalja te da dijele istu zabrinutost oko rastuće nesigurnosti i terorističkih prijetnji.
Predsjednik Sabora je naglasio kako će Hrvatska i nadalje, bilateralno i u okviru NATO-a, u skladu s vlastitim mogućnostima i kapacitetima doprinositi naporima SAD-a u borbi protiv terorizma. Također je naglasio da je izbjeglička kriza još jedan razlog za zabrinutost i u humanitarnom smislu, ali i izazov po pitanju sigurnosti.

Reiner je izrazio nadu da će u dogledno vrijeme biti riješeno i pitanje uključenja hrvatskih građana u Program izuzeća od viza.

Reiner i Valls Noyes su se nadalje usuglasili oko nastavka suradnje u gospodarstvu, posebno na velikim energetskim projektima koji doprinose i energetskoj sigurnosti ne samo Hrvatske nego i šire.

-Hrvatska je posebno zainteresirana za stabilnost Bosne i Hercegovine te za jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda, naglasio je među ostalim predsjednik Hrvatskog sabora.

Autor: Služba za medije