Reakcija predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa na izjavu predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića u Jastrebarskom, 10. siječnja 2005.

"Već je prepoznatljiv, uobičajen pa i očekivani način na koji sadašnji predsjednik Republike Hrvatske  komunicira u javnosti. 

Na moje stajalište i kritiku o  njegovim navodnim povijesnim uspjesima  u ulozi predsjednika države uslijedile su nevjerojatne i neprihvatljive reakcije koje spadaju u kategoriju kojom se služi ulična fakinaža. 

Njegova rezolutna i dubokoumna izjava da se ja «služim glupostima» je rijedak primjer neukusa, primitivizma i bezobrazluka.

Mesićev dodatak tome da «kad bi Hrvatska bila orijentirana na rad takvih kao što je predsjednik parlamenta, ona bi bila i dalje mala, izolirana i mrzovoljna zemlja o kojoj svijet ne bi vodio računa», vjerno odaje sliku čovjeka koji ne razlikuje istinu od laži te predstavlja eklatantan primjer posvemašnjeg diskreditiranja funkcije predsjednika Republike Hrvatske. Komunicirajući sa javnošću na takav način, pokušavajući biti «duhovit» putem pričanja neukusnih viceva te  izigravajući šarlatana odavno se pokazao i dokazao nedostojnim dužnosti Predsjednika Republike Hrvatske.

Upravo je nevjerojatno da i u ovu kratku izjavu gospodina Mesića može  stati toliko  - svašta. 
Pa čak i kada je u pitanju gospodin Mesić, i njegovo shvaćanje prava na bedastoće kao demokratskog prava."
 

Autor: Ured predsjednika Sabora