Predsjednik Sabora Željko Reiner primio veleposlanicu Makedonije Danielu Karagjozosku

Zagreb – Predsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio je veleposlanicu Makedonije Danielu Karagjozosku.

Bilateralni odnosi Makedonije i Hrvatske tradicionalno su odlični, uz visoku razinu suradnje i međusobne potpore, rekao je uvodno predsjednik Sabora Željko Reiner. Susreti na različitim političkim razinama odvijaju se intenzivno, no suradnja na parlamentarnoj razini treba biti bolja, čemu mogu doprinijeti i aktivnosti skupina prijateljstva dvaju parlamenata, dodao je predsjednik Sabora Reiner. 

Regionalne i subregionalne inicijative također su jedan od načina suradnje i zajedničkoga djelovanja, složili su se predsjednik Reiner i veleposlanica Daniela Karagjozoska.

Sugovornici su razgovarali i o približavanju Makedonije Europskoj uniji i NATO savezu, pri čemu je Reiner istaknuo kako Hrvatska daje potpunu potporu Makedoniji na tome putu.

Veleposlanica Daniela Karagjozoska kazala je da je u njezinu fokusu, prije svega, gospodarska diplomacija te da intenzivno radi na unapređenju ekonomskih odnosa dviju zemalja. – Posebno dobru suradnju imamo s lokalnom samoupravom u različitim područjima Hrvatske u uspostavi bolje dinamike tržišne razmjene, dodala je veleposlanica.

Razmijenili su mišljenja i o migrantskoj krizi te aktualnoj političkoj situaciji u Makedoniji.

Autor: Ured predsjednika Sabora