Predsjednik Sabora Željko Reiner primio veleposlanicu Katara šeiku Mozu bint Nasser Al-Thani

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je danas veleposlanicu Katara šeiku Mozu bint Nasser Al-Thani.

Jačanje gospodarsko-trgovinske suradnje, dobri bilateralni politički odnosi, suradnja na području obrambene industrije, posebice u kontekstu rastuće proizvodnje vojne opreme u Hrvatskoj, politička situacija na Bliskome istoku te migracijska kriza samo su neke od tema o kojima su razgovarali.

Veleposlanica Katara iskazala je zainteresiranost katarskih gospodarstvenika za ulaganja u energetske infrastrukturne projekte u Hrvatskoj. Također je izrazila veliko zadovoljstvo razinom uključenosti islamske zajednice u hrvatsko društvo te sveukupnim odnosom prema Islamskoj zajednici u Hrvatskoj.

- Hrvatska Vlada ima za prioritetni cilj unaprjeđenje investicijske klime te se nadam da će u skoroj budućnosti katarske tvrtke pronaći interes za investiranje u Hrvatsku. Vjerujem da će i „Svjetski halal dan“ koji će se održati u Opatiji u studenom 2016., u okviru obilježavanja 100. godišnjice institucionalnoga priznanja islama u Hrvatskoj, biti prilika za pokretanje intenzivnije suradnje tvrtki iz Hrvatske i Katara na različitim područjima, od prehrambene proizvodnje do turizma, kazao je predsjednik Sabora akademik Reiner.  

Autor: Ured predsjednika Sabora