Predsjednik Sabora Željko Reiner primio izaslanstvo branitelja prosvjednika

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner izjavio je u ponedjeljak nakon sastanka s izaslanstvom prosvjednika iz šatora ispred Ministarstva branitelja da su branitelji najviše pogođeni time što se Domovinski rat i branitelji ne vrednuju u društvu primjereno, a osobito invalidi i poginuli za slobodnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku. 

Reiner je nakon sastanka, na kojem su bili i novi ministar branitelja Mijo Crnoja i predsjednik saborskoga Odbora za ratne veterane Miodrag Demo, rekao novinarima kako je dogovoreno da se zajedničkim snagama pokušaju riješiti problemi hrvatskih branitelja. Neki se mogu brzo riješiti, za neke je potrebna izmjena zakona i više vremena, a ponajviše će vremena vjerojatno biti potrebno za promjenu ozračja u društvu, koje se dugo stvaralo i trebat će puno vremena da se promijeni i da Domovinski rat i branitelji budu shvaćeni kao temelj hrvatske države, rekao je Reiner.

Predsjednik Sabora ustvrdio je kako se braniteljski zahtjevi ne svode isključivo na materijalne zahtjeve, iako postoji malen broj branitelja koji su egzistencijalno ugroženi pa im treba pomoći.

Upitan hoće li prosvjednici uskoro napustiti šator pred Ministarstvom branitelja, Glogoški je rekao kako vjeruju da će sada suradnja ići u dobrom pravcu i da im je osnovni cilj pronaći rješenje kako bi branitelji u hrvatskome društvu imali mjesto koje im pripada, a Domovinski rat u povijesti kao obrambeni rat. (Služba za medije/Hina)

Autor: Služba za medije/Hina