Predsjednik Sabora Vladimir Šeks primio predsjednika turske Velike nacionalne skupštine Bülenta Arinça

Zagreb - Hrvatska i Turska uzajamno se podupiru na putu u Europsku uniju i to su dvije prijateljske zemlje koje imaju dobre odnose neopterećene otvorenim pitanjima, izjavili su u utorak u Zagrebu predsjednik Sabora Vladimir Šeks i njegov turski kolega Bülent Arinç koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

"Hrvatska i Turska istog su datuma krenule u pregovore s Europskom unijom i vjerujem da će pregovori biti pozitivni. Mi jedni drugima dajemo potporu. Isto tako Republika Turska daje veliku pomoć Hrvatskoj da se priključi NATO-u", rekao je Arinç, predsjednik Velike nacionalne skupštine Turske u izjavi za novinare nakon susreta sa Šeksom.

Šeks je izjavio da je ovaj uzvratni posjet Arinca "u funkciji jačanja dobrih i prijateljskih odnosa između Hrvatske i Turske, ali i razvijanja i produbljivanja parlamentarnih odnosa dviju zemalja i ubrzavanja suradnje između parlamentarnih odbora".

Hrvatska i Turska, čije dobre političke odnose odlikuju intenzivna suradnja i dijalog na svim razinama izvršne i zakonodavne vlasti, uzajamno se podupiru na putu u EU, kazao je Šeks.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora